Αξίζει το Yahoo Directory;

Το άρθρο δημοσιεύτηκε από τον Αλέξανδρος Ίτσιος

Ονομάζομαι Αλέξανδρος Ίτσιος και είμαι ο ιδρυτής της κοινότητας του ifeed. Eίμαι Co-founder της EnterLogic που ειδικεύεται κυρίως στην κατασκευη e shop, ενώ οι ιστοσελίδες seo projects & supremo hosting προσφέρουν υπηρεσίες SEO και φιλοξενίας ιστοσελίδων αντίστοιχα. Σκοπός μου είναι να δείξω στον αρχάριο internet marketer, καθώς επίσης και τον επιχειρηματία που μόλις μπήκε στον χώρο του internet, πως να φτιάξει μια επικερδή διαδικτυακή επιχείρηση. Σε περίπτωση που θέλετε να επικοινωνήσετε μαζί μου, μπορείτε να με βρείτε στο Facebook, Twitter και Google Plus.


To yahoo directory είναι εδώ και καιρό αναπόσπαστο μέρος της link building καμπάνιας διάφορων εταιριών. Το ερώτημα είναι: αξίζει το yahoo directory; Η συνηθισμένη απάντηση είναι όχι, αλλά ας αναλύσουμε το θέμα λίγο περισσότερο.

Πλεονεκτήματα Yahoo Directory

  • Το Yahoo είναι μία μηχανή αναζήτησης παλαιότερη από το ίδιο το Google. Θεωρείτε λοιπόν ένα αξιόπιστο site, το οποίο έχει αρκετή δύναμη.

Μειονεκτήματα Yahoo Directory

  • Το κύριο πρόβλημα του είναι το κόστος για την υποβολή της ιστοσελίδας σας, το οποίο ανέρχεται στα 300 ευρώ αν θυμάμαι καλά.
  • Δεν θα κερδίσετε παρά ελάχιστους επισκέπτες.
  • Δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι το link θα γίνει index από τη Google και ότι θα κερδίσετε κατατάξεις.
  • Ανάλογα με την κατηγορία/υποκατηγορία που θα μπει η ιστοσελίδα σας, μπορεί να μην μεταφερθεί καν PageRank, καθότι πρόκειται για deep lnking. Έτσι, αν η ιστοσελίδα σας είναι 5 – 6 επίπεδα μακριά από το root, πιθανότατα να μην μετρήσει καν.

Αναλύοντας τα παραπάνω, θεωρώ ότι το Yahoo Directory δεν παρέχει τίποτα περισσότερο από ένα πανάκριβο Link. Προσωπικά θα προτιμούσα  να δώσω αυτά τα χρήματα σε adwords, παρά να κάνω καταχώρηση σε ένα ξεπερασμένο Directory.


Σημείωση: Μην βάζετε keywords στο πεδίο για το όνομα καθώς επίσης και links προς άσχετες ιστοσελίδες με τη θεματολογία του άρθρου. Οι διαχειριστές του ifeed θα μαρκάρουν αυτόματα αυτά τα σχόλια ως spam!

4 Σχόλια στο Άρθρο “Αξίζει το Yahoo Directory;


  1. σωστός. έχω πληρώσει και δεν είδα κανένα ώφελος. τζάμπα λεφτά. δεν το συνηστώ σε κανένα

  2. Απ’ ότι θυμάμαι είχες πάρει κάποιες θέσεις στα serps, αλλά δεν δικαιολογούνται τα ευρώπουλα με τίποτα. Το Yahoo Directory είναι απολειφάδι του παρελθόντος πλέον, όπως επίσης και τα περισσότερα Directories.

  3. προώθηση ιστοσελιδων on said:

    Εγώ θα πρέπει να διαφωνήσω στο ότι είναι απολειφάδι του παρελθόντος το yahoo και τα υπόλοιπα directories.Αλλά θα πρέπει να συμφωνήσω ότι δεν αξίζει την χρονιαία συνδρομή. Έχω μια υπηρεσία σχετικά με αυτό και To DMOZ όπου μπορώ να σας το καταχωρήσω στην κατάλληλη κατηγορία εάν υπάρχει διαθέσιμος χώρος ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΣΥΝΔΡΟΜΗ.Εάν θέλετε ρίξτε μια ματιά στην ιστοσελίδα μου.Ευχαριστώ

  4. φωτογραφος γαμου on said:

    Σίγουρα είναι απο τα πολύ παλιά χρόνια!!!
    Τόσα χρήματα που είναι η συνδρομή, μπορείς να τα αξιοποιήσεις κάπου πολύ πιο αποδοτικά.
    Προσωπική μου γνώμη, δεν θα επένδυα ένα τέτοιο ποσό εκεί.

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code class="" title="" data-url=""> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong> <pre class="" title="" data-url=""> <span class="" title="" data-url="">

Αποκτήστε τα Παρακάτω Δύο
ΔΩΡΕΑΝ Ebook

seo ebook

Τα συγκεκριμένα ebook θα σας αποκαλύψουν κάποια από τα μεγαλύτερα μυστικά για να αυξήσετε τις θέσεις σας στο Google, καθώς επίσης και τα έσοδα σας μέσω internet!!!

  • Ανεβείτε Εύκολα Στο Google
  • Αποκτήστε Υψηλή Επισκεψιμότητα
  • Κερδίστε Περισσότερα Χρήματα

Εγγραφείτε στο Εβδομαδιαίο NEWSLETTER

&

Αποκτήστε ΔΩΡΕΑΝ το SEO Ebook
"Αποτελεσματικό Link Building" & το Ebook "Χρήματα Μέσω Internet".