Facebook ads vs Google adwords

Πως θα βγάλουμε χρήματα από το διαδίκτυο.

Facebook ads vs Google adwords

Postby hidedora » Wed Jan 26, 2011 8:57 pm

Πιστεύεται ότι αξίζουν? Εννοώ, ότι με το google adwords έχουμε πιο στοχευμένες διαφημίσεις προς τους πελάτες μας.
hidedora

Re: Facebook ads vs Google adwords

Postby Fotis » Fri Jan 28, 2011 11:40 am

Προτιμώ Google AdWords.
Στοχεύεις ακριβώς εκεί που θες :)

Αν και σε κάποιες περιπτώσεις ίσως αξίζουν και τα fb ads.
Fotis

Postby hidedora » Fri Jan 28, 2011 5:25 pm

Πάντως μέχρι στιγμής και εγώ έχω την εντύπωση ότι πρόκειται για πεταμένα χρήματα. Ιδιαίτερα όταν προσπαθείς να πιάσεις κοινό που θέλει να κάνει άμεσες αγορές. Αυτό λογικό είναι, αφού όταν ο χρήστης είναι στο facebook, δεν είναι σε search mode, σε αντίθεση με το google, Που ο άλλος θα μπει για να βρει reviews ή να αγοράσει άμεσα κάτι.
hidedora

Postby theodion » Sun Jan 30, 2011 7:04 pm

βέβαια αν και πεταμένα χρήματα στο facebook μπορείς να διαφημιστείς ακριβώς στο κοινό που θέλεις. πιστεύω εκεί είναι πιο στοχευμένη η διαφήμιση απλά όπως είπε και ο hidedora ο χρήστης δεν βρίσκεται σε search mode. θα ήταν πάντως ενδιαφέρον να βγει κάποια μελέτη σχετικά με το conversion τέτοιων διαφημίσεων αλλά και το click ratio.
theodion
Site Admin

Postby hidedora » Sun Jan 30, 2011 7:09 pm

Στο εξωτερικό έχω δει αρκετά συγκριτικά και λένε έως και για 40 - 50 φορές μικρότερο conversion σε σχέση με το google adwords. Βέβαια αυτό που φοβάται ίσως το Google, είναι η γνώσεις που έχει το Facebook πάνω στο τι θέλει ο κόσμος. Τι θα γινόταν δλδ αν αύριο μεθαύριο, το Facebook αποφάσιζε να φτιάξει δικό του Display network όπως το Google?
hidedora

Return to Internet Marketing