Subscribe:Posts Comments

Είστε εδώ: Home » Διαδίκτυο, Τελευταία άρθρα » Ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης

Η εποχή που ζούμε, εύκολα μπορεί να χαρακτηριστεί από πολλούς ως ψηφιακή εποχή, καθώς τα Social networks και τα “ψηφιακά” καταστήματα (eshops) είναι πολύ διαδεδομένα, και γενικά είναι πάρα πολλοί οι τομείς όπου η τεχνολογία έχει εισχωρήσει για τα καλά.

Ένας λόγος για τον οποίο έχει αυξηθεί τόσο πολύ η χρήση τους, είναι ότι δεν υπάρχουν ουσιαστικοί περιορισμοί και δεν υπάρχει και το πρόβλημα της απόστασης, καθώς μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις από οποιοδήποτε σημείο του πλανήτη και να επικοινωνήσεις με άτομα που βρίσκονται στην άλλη άκρη..
Στο θέμα λοιπόν αυτό, θα προσπαθήσω να σας παρουσίασω με όσο πιο απλό τρόπο γίνεται ορισμένα από τα πιο γνωστά sites κοινωνικής δικτύωσης, όπως είναι το facebook, το twitter, το myspace και το buzz.

Facebook

Το facebook, πρόκειται για μια ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, μέσω της οποίας μπορεί κανείς να κάνει πάρα πολλά πράγματα. Γνωριμίες, παιχνίδια, quiz και συνομιλίες είναι μερικά από τα πιο γνωστά αγαθά που προσφέρει το Facebook στους ενδιαφερόμενους.
Με την χρήση του facebook, μπορείς να βρεις παλιούς γνωστούς και συμμαθητές, όπως επίσης και να γνωρίσεις νέα πρόσωπα γνωστά ή μη και να συνομιλήσεις μαζί τους.
Η ιστοσελίδα στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό στις φωτογραφίες που ανεβάζουν οι χρήστες του,  με τον αριθμό των φωτογραφιών να φτάνει περίπου τα 14 εκατομμύρια καθημερινά.

Twitter

Το twitter είναι μια δωρεάν social network και micro-blogging υπηρεσία, η οποία επιτρέπει στους χρήστες του να γράφουν σύντομα μηνύματα, με περιορισμό του 140 χαρακτήρες, και να διαβάζουν τα μηνύματα άλλων χρηστών της υπηρεσίας, τα οποία είναι γνωστά ως tweets.
Το twitter, χρησιμοποιείται αρκετά από εταιρίες, όπου δημοσιεύουν σύντομες ανακοινώσεις τους ή παραθέτουν κάποιο link, αλλά χρησιμοποιείται και από απλό κόσμο.
Είναι ιδιαίτερα εύκολο στην χρήση του, και δεν πρόκεται να σας δυσκολέψει καθόλου.

MySpace

To myspace είναι μία ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης αρκετά δημοφιλής, όπου ο κάθε χρήστης έχει την δυνατότητα να διαμορφώσει την εμφάνιση και τις πληροφορίες που θα εμφανίζονται στην προσωπική του σελίδα (προφίλ), αλλά και να έρθει σε επικοινωνία με φίλους του και να μοιραστεί μαζί τους μηνύματα, φωτογραφίες, βίντεο κτλ.
Πλέον το myspace, συνεργάζεται με τον κυρίαρχο της κοινωνικής δικτύωσης, το Facebook. Αυτό αποτελεί μια κίνηση του myspace, το οποίο αναγνώρισε ουσιαστικά την πρωτοκαθεδρία του ανταγωνιστή του, και αποφάσισε να κάνει μία τέτοια κίνηση, έτσι ώστε να διατηρήσει τους χρήστες του, και γιατί όχι, να κερδίσει και νέους.

Buzz

Το Google Buzz είναι ένα Friendfeed στο Gmail.
Είναι δηλαδή μια υπηρεσία σαν το Twitter και το Facebook, μέσα από την οποία μπορείτε να μοιράζεστε περιεχόμενο με τους φίλους σας (links, status updates, φωτογραφίες, videos κτλ).

About the author

Αρτέμης Κ. wrote 78 articles on this blog.

Το όνομα του είναι Αρτέμης και είναι γεννημένος την δεκαετία του 90' και συγκεκριμένα το 1994. Ακόμη είναι μαθητής λυκείου, αλλά στον ελεύθερο χρόνο του ασχολείται με τους υπολογιστές, το διαδίκτυο, την τεχνολογία, το προγραμματισμό, την σχεδίαση ιστοσελίδων και που και που με το gaming.

Σχετικά άρθρα:

  1. Απο το 2011 .xxx domains για ιστοσελίδες πορνό!


5 Σχόλια

  1. Έχω χρησιμοποιήσει μονάχα τα Facebook και Twitter μέχρι στιγμής. Το Facebook έχει φανεί χρήσιμο αρκετές φορές. Το Twitter πάλι όχι. Ίσως φταίει η χρήση που του κάνω. Myspace ποτέ δεν έχω μπει, ούτε καν για να το δω! Αυτό που θέλω να εξερευνήσω τώρα είναι το Google Buzz, μιας και νομίζω ότι είναι αρκετά χρήσιμο. Ωραίο άρθρο Αρτέμη! :)

  2. arkas says:

    Σ’ευχαριστώ Θοδωρή.
    Να σου πω την αλήθεια, το buzz το είχα δοκιμάσει μόλις βγήκε.
    Δεν μπορώ να πω ότι με εντυπωσίασε..
    Βέβαια μία δοκιμή θα σε πείσει! :)

    Γιατί όπως είπες και εσύ παραπάνω, μπορεί να φταίει η χρήση που του έκανα.
    π.χ. εμένα προσωπικά, το twitter με βολεύει αρκετά..

  3. Το internet αλλάζει. Αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Πρίν από κανα χρόνο, η google είχε δηλώσει ανοιχτά πως το facebook είναι το μοναδικό website που φοβάται. Τον Οκτώβριο για πρώτη φορά στην Αμερική, το facebook πέρασε σε επισκέψεις την Google…

  4. Δυστυχώς το ιντερνέτ αλλάζει όχι μόνο το ίδιο, αλλά αλλάζει και ανθρώπους. Και επειδή έχω επαφή με internet cafe και πιτσιρικαρία, τα πράγματα είναι θλιβερά. Χωρίς υπερβολές. Υπαίτιο για αυτήν την κατάσταση είναι εν πολλής το Facebook που έχει αντικαταστήσει πολλές καθημερινές επαφές…

Αφήστε ένα σχόλιο


© ifeed.gr team 2010 · Subscribe:ΆρθραΣχόλια