Subscribe:Posts Comments

You Are Here: Home » Internet Marketing, Τελευταία άρθρα » Η ανάλυση της αξίας

value of knowledge

Ένας τεχνικός ηλεκτρονικών υπολογιστών κλήθηκε να επισκευάσει ένα μεγάλο και πολυσύνθετο κομπιούτερ… Ένα κομπιούτερ, που άξιζε πάνω από 12 εκατομμύρια ευρώ.

Ο τεχνικός κάθισε μπροστά στην οθόνη, πάτησε 1-2 πλήκτρα, κούνησε το κεφάλι του, μουρμούρισε κάτι στον εαυτό του
και έσβησε τον υπολογιστή.  Μετά, έβγαλε ένα μικρό κατσαβίδι από την τσέπη του και γύρισε κατά μιάμιση στροφή μία μικροσκοπική βίδα. Ύστερα, άνοιξε τον υπολογιστή και διαπίστωσε ότι λειτουργούσε τέλεια.

Ο πρόεδρος της εταιρίας, ικανοποιημένος απόλυτα, προσφέρεται να πληρώσει
τον τεχνικό άμεσα. «Πόσα σας χρωστάω?» ρώτησε. «Είναι 1000 ευρώ», απάντησε ο τεχνικός. «1000 ευρώ?!? 1000 ευρώ για λίγα λεπτά δουλειάς? 1000 ευρώ για να γυρίσετε μια βίδα? Καταλαβαίνω πως ο υπολογιστής αξίζει 12.000.000 ευρώ, όμως 1000 ευρώ μου φαίνονται πάρα πολλά. Θα τα πληρώσω μόνο όταν μου στείλετε αναλυτικό λογαριασμό, που να δικαιολογεί αυτό το ποσό». Ο τεχνικός συμφώνησε και έφυγε.

Το επόμενο πρωί, ο πρόεδρος λαμβάνει το τιμολόγιο, το διαβάζει προσεχτικά, κουνάει το κεφάλι του και το εξοφλεί αμέσως, χωρίς διαμαρτυρίες…

Το τιμολόγιο έγραφε:

Παροχές Υπηρεσιών:
- Στρίψιμο βίδας: € 1
- Γνώση του ποια βίδα ήθελε στρίψιμο: € 999

Θυμηθείτε: Η αξία των ανθρώπων είναι ανάλογη με εκείνο που γνωρίζουν και όχι με εκείνο που κάνουν!

About the author

Sotiris Kalathas wrote 6 articles on this blog.

Ονομάζομαι Σωτήρης Καλαθάς και είμαι ανεξάρτητος σχεδιαστής ιστοσελίδων και σύμβουλος επιχειρήσεων σε θέματα διαδικτύακού marketing. Ακολουθήστε με στο twitter: @sotiriskalathas ή βρείτε με στο http://sotiriskalathas.gr/

Σχετικά άρθρα:

  1. Ανάλυση μαμούθ απο το youtube

3 Comments

  1. Βέβαια μακάρι να ήταν έτσι και οι περισσότεροι πελάτες, δηλαδή να πλήρωναν χωρίς να διαμαρτύρονται :)
    Οι περισσότεροι βλέπουν ότι κάνεις μισή ώρα σωστής δουλειάς και σου λένε ότι παίρνεις πολλά. Ο γρήγορος χρόνος περαίωσης έρχεται με την εμπειρία. Με αυτή την λογική, αν κάποιος για παράδειγμα εργάζεται περισσότερες ώρες για την ίδια δουλειά, θα έπρεπε να τον πληρώσεις περισσότερο.

  2. Theodoros says:

    Ωραίο άρθρο Σωτήρη.
    Βασικά το πρόβλημα είναι ότι τα ελληνικά δεδομένα διαφέρουν με τη γενική περίπτωση. Ενας developer σε ιδιωτική εταιρεία στην Αμερική αμφιβάλλω αν παίρνει λιγότερα απο 70000 – 80000 ευρώπουλα το χρόνο. Αυτό γιατί υπάρχει διαφορετική αντίληψη για τα επαγγέλματα και τις δεξιότητες στο εξωτερικό.

    Εδώ οι γκόμενες δίνουν στο κομμωτή για βάψιμο (με βιολογική μπογιά) και ξτένισμα 150 ευρώ για 2 ώρες δουλειά… και το θεωρούν φυσιολογικό. Αλλά την επόμενη μέρα θέλουν ιστοσελίδα με 100-200 ευρώ.

    Απλά το έδαφος σε υπηρεσίες που έχουν να κάνουν με την πληροφορική είναι ακόμα πολύ άγονο…

  3. Το ζήτημα είναι ότι δεν μπορείς να τα κοστολογήσεις όλα μόνο με την ώρα, αλλά είναι απαραίτητη και η γνώση. Οι περισσότεροι βέβαια πιστεύουν ότι σε μία ωρίτσα θα πετάξεις ένα cms και είσαι έτοιμος. Αν θέλεις να κάνεις σωστή δουλειά ακόμη και με έτοιμο cms, θα σου πάρει αρκετό χρόνο.

Leave a Reply

© 2011 ifeed · Subscribe:PostsComments