Subscribe:Posts Comments

You Are Here: Home » E-commerce, Internet Marketing, Τελευταία άρθρα » Ότι Πληρώνεις Παίρνεις!

Το συγκεκριμένο ρητό είναι γνωστό στους περισσότερους μας. Αν και τις περισσότερες φορές κάτι τέτοιο δεν ισχύει, ας δούμε για ποιο λόγο δεν πρέπει να έχουν μεγάλες διαφοροποιήσεις οι τιμές μας με τους ανταγωνιστές μας.

Θεωρητικά σκεφτείτε ότι σας προσφέρουν δύο αυτοκίνητα. Ένα Mercendes και ένα Honda accord. Αν σας ρωτούσαν πιο θα διαλέγατε, η απάντηση των περισσότερων θα ήταν να τους χαρίσουν ένα Mercedes. Δεν θέλω να μπω σε λεπτομέρειες για το ποιο είναι το καλύτερο αυτοκίνητο, μιας και το παράδειγμα έχει να κάνει με τον τρόπο αντίδρασης μας προς τα προϊόντα.

Εάν τώρα κάποιος εμφανιζόταν και σας πουλούσε μία ολοκαίνουρια Mercendes 1000 ευρώ πως θα αντιδρούσατε; Οι περισσότεροι μας δεν θα έκαναν καν αγορά, μιας και η τιμή είναι υπερβολικά μειωμένη και οι περισσότεροι θα πιστεύαμε ότι ίσως να ήταν κλεμμένοι ή ότι θα είχε κάποιο πρόβλημα για να είναι τόσο χαμηλή η τιμή.

Το ίδιο λοιπόν συμβαίνει σε όλα τα προϊόντα. Όταν λοιπόν μειώσουμε την τιμή εξαιρετικά χαμηλά σε σχέση με τον ανταγωνισμό, ο πελάτης κάνει ένα σύνολο από υποθέσεις. Συνήθως, οι καταναλωτές πιστεύουν ότι μειώνοντας την τιμή μειώνουμε απαραίτητα και την ποιότητα. Εάν ένα προϊόν έχει υψηλότερη τιμή, τότε έχει υψηλότερη ποιότητα. Μειώνοντας λοιπόν την τιμή ενός προϊόντος, είναι σαν να μειώνουμε την ποιότητα του, οπότε θα έπρεπε να είμαστε επιφυλακτική στην τιμολόγηση υπηρεσιών.

About the author

Αλέξανδρος Ίτσιος wrote 233 articles on this blog.

Ο Αλέξανδρος Ίτσιος είναι ένα από τα ιδρυτικά μέλη της κοινότητας του ifeed. Αυτή τη στιγμή εργάζεται στη seo projects (SEO) μία εταιρεία ειδικευμένη στην βελτιστοποίηση – προώθηση ιστοσελίδων, τις υπηρεσίες seo και το internet marketing. web hosting greece, Twitter, Facebook.

Δεν βρέθηκαν σχετικά άρθρα

Leave a Reply

© 2011 ifeed · Subscribe:PostsComments