Subscribe:Άρθρα Σχόλια

Είστε εδώ: Home » Επικαιρότητα, Τελευταία άρθρα » Ισλανδός προγραμματιστής τιμάται με το Nordic Free Software Award

Στον Bjarni Rúnar Einarsson από την Ισλανδία, προγραμματιστή Ελεύθερου Λογισμικού και θεμελιωτή της κοινότητας, έχει απονεμηθεί το Nordic Free Software Award.

Αυτό το ετήσιο βραβείο απονεμήθηκε το Σάββατο από το Föreningen för Fri Kultur och Programvara και το Ευρωπαϊκό Ίδρυμα Ελεύθερου Λογισμικού (Free Software Foundation Europe, FSFE) στη διάρκεια του συνεδρίου Free Software Conference and Nordic Summit (FSCONS) το οποίο έγινε στο Γκέτεμποργκ, στη Σουηδία, το Σαββατοκύριακο που πέρασε.

Ο Einarsson είναι μια ηγετική φυσιογνωμία στο κίνημα Ελεύθερου Λογισμικού της Ισλανδίας για περισσότερο από μια δεκαετία. Έχει ηγηθεί στη χώρα της κοινότητας Ελεύθερου Λογισμικού και ελεύθερου πολιτισμού, ιδρύοντας και συμμετέχοντας σε διάφορες ομάδες όπως η Vinix, έχει συμβάλλει στο πρόγραμμα KDE και έχει ξεκινήσει την netverjar.is, μια οργάνωση που μάχεται για τα δικαιώματα των πολιτών στο Διαδίκτυο.

«Χωρίς τον Bjarni, η κοινότητα Ελεύθερου Λογισμικού της Ισλανδίας δεν θα ήταν αυτό που είναι σήμερα», λέει ο Karsten Gerloff, Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Ιδρύματος Ελεύθερου Λογισμικού. «Άνθρωποι όπως ο Bjarni κρατάνε ζωντανή την κοινότητά μας. Είμαι πολύ χαρούμενος που βλέπω τη δουλειά του να αναγνωρίζεται με αυτόν τον τρόπο».

Ο Bjarni έχει υποστηρίξει τη χρήση Ελεύθερου Λογισμικού συντηρώντας και διανέμοντας CD με ελεύθερο λειτουργικό σύστημα και μεταφράζοντας και αναπτύσσοντας Ελεύθερο Λογισμικό για πολλά χρόνια.

«Το Nordic Free Software Award είναι ξεχωριστό βραβείο γιατί αποτελεί αναγνώριση από τους συναδέλφους σου», σχολιάζει ο βραβευμένος με το βραβείο του 2009, Σουηδός προγραμματιστής Ελεύθερου Λογισμικού, Daniel Stehnberg. «Σημαίνει ότι η εργασία σου εκτιμάται από ανθρώπους που κατανοούν τι έχεις επιτύχει».

Copyright © 2001-2010 Free Software Foundation Europe.

About the author

Αρτέμης Κ. wrote 78 articles on this blog.

Το όνομα του είναι Αρτέμης και είναι γεννημένος την δεκαετία του 90' και συγκεκριμένα το 1994. Ακόμη είναι μαθητής λυκείου, αλλά στον ελεύθερο χρόνο του ασχολείται με τους υπολογιστές, το διαδίκτυο, την τεχνολογία, το προγραμματισμό, την σχεδίαση ιστοσελίδων και που και που με το gaming.

Δεν βρέθηκαν σχετικά άρθρα



Αφήστε ένα σχόλιο


© ifeed.gr team 2010 · Subscribe:ΆρθραΣχόλια