Subscribe:Posts Comments

You Are Here: Home » E-commerce, Internet Marketing, Τελευταία άρθρα » Τι είναι το seo;

SEO, τι είναι;

H λέξη seo, είναι τα αρχικά της φράσης Search Engine Optimization και ουσιαστικά πρόκειται για τη διαδικασία βελτιστοποίησης της ιστοσελίδας σας, ώστε να εμφανίζεται σε υψηλότερες θέσεις στις μηχανές αναζήτησης (π.χ. Google), για συγκεκριμένους όρους. Με αυτό τον τρόπο, μπορείτε να αποκτήσετε περισσότερους επισκέπτες και να αυξήσετε τις πωλήσεις σας.

Γιατί είναι απαραίτητο το SEO;

Στις περισσότερες περιπτώσεις, οι χρήστες ψάχνουν στα αποτελέσματα της πρώτης σελίδας των αποτελεσμάτων του Google. Εάν η ιστοσελίδα σας εμφανίζεται πιο πίσω, τότε οι πιθανότητες κάποιος να κάνει κλικ στην ιστοσελίδα σας είναι ελάχιστες.

Πως γίνεται να εμφανίσω την ιστοσελίδα μου υψηλότερα;

Η Google και οι υπόλοιπες μηχανές αναζήτησης, για να κατατάξουν την ιστοσελίδα σας για έναν όρο, λαμβάνουν υπόψη τους δεκάδες ή εκατοντάδες παράγοντες. Οι βασικότεροι όμως παράγοντες κατάταξης είναι:

Ποσοτικό και ποιοτικό περιεχόμενο. Οι ιστοσελίδες με μοναδικό περιεχόμενο, το οποίο είναι χρήσιμο για τους χρήστες, έχει περισσότερες πιθανότητες να εμφανιστεί υψηλότερα στις μηχανές αναζήτησης απ’ ότι ιστοσελίδες με διπλότυπο περιεχόμενο. Η ποσότητα επίσης των πληροφοριών που έχει μία ιστοσελίδα, τη βοηθάνε να εμφανίζεται υψηλότερα σε διάφορες λέξεις ή φράσεις κλειδιά.

Ιστοσελίδες με εύκολο σύστημα πλοήγησης. Το Google καταλαβαίνει τους συνδέσμους όπως και οι άνθρωποι. Για να βρει επομένως τις σελίδες της ιστοσελίδας σας, είναι απαραίτητο να υπάρχουν υπερσυνδέσεις προς αυτές τις σελίδες. Έτσι λοιπόν πρέπει να έχουμε ένα εύχρηστο μενού, τόσο για τους χρήστες μας, όσο και για το Google και τις υπόλοιπες μηχανές αναζήτησης.

Αριθμός και ποιότητα υπερσυνδέσεων. Όταν η ιστοσελίδα σας έχει αναφορές από άλλες σελίδες με υπερσυνδέσεις, τότε αυτό το περιεχόμενο θεωρείται πολύτιμο για τους χρήστες και άρα για την Google. Έχοντας επομένως υπερσυνδέσεις από ιστοσελίδες σχετικές με τη δική σας, είναι μία ένδειξη εμπιστοσύνης προς τον ιστοχώρο σας.

About the author

Αλέξανδρος Ίτσιος wrote 239 articles on this blog.

Ο Αλέξανδρος Ίτσιος είναι ένα από τα ιδρυτικά μέλη της κοινότητας του ifeed. Αυτή τη στιγμή εργάζεται στη seo projects (SEO) μία εταιρεία ειδικευμένη στην βελτιστοποίηση – προώθηση ιστοσελίδων, τις υπηρεσίες seo και το internet marketing. web hosting greece, Twitter, Facebook.

Σχετικά άρθρα:

  1. Τι είναι το Web 3.0;
  2. Τι είναι το DOCTYPE και γιατί θεωρείται απαραίτητο
  3. Είναι σημαντική η προώθηση ιστοσελίδων για τις μηχανές αναζήτησης;
  4. Ποιές είναι οι αιτίες για τη χαμηλή κατάταξη ενός site στο Google
  5. Πολύ σύντομα, θα είναι κοντά μας το Starcraft 2

Leave a Reply

© 2011 ifeed · Subscribe:PostsComments