Τι είναι το seo;

Το άρθρο δημοσιεύτηκε από τον Αλέξανδρος Ίτσιος

Ονομάζομαι Αλέξανδρος Ίτσιος και είμαι ο ιδρυτής της κοινότητας του ifeed. Eίμαι Co-founder της EnterLogic που ειδικεύεται κυρίως στο Internet Marketing. Σκοπός μου είναι να δείξω στον αρχάριο internet marketer, καθώς επίσης και τον επιχειρηματία που μόλις μπήκε στον χώρο του internet, πως να φτιάξει μια επικερδή διαδικτυακή επιχείρηση. Σε περίπτωση που θέλετε να επικοινωνήσετε μαζί μου, μπορείτε να με βρείτε στο Facebook, Twitter και Google Plus.


SEO, τι είναι;

H λέξη seo, είναι τα αρχικά της φράσης Search Engine Optimization και ουσιαστικά πρόκειται για τη διαδικασία βελτιστοποίησης της ιστοσελίδας σας, ώστε να εμφανίζεται σε υψηλότερες θέσεις στις μηχανές αναζήτησης (π.χ. Google), για συγκεκριμένους όρους. Με αυτό τον τρόπο, μπορείτε να αποκτήσετε περισσότερους επισκέπτες και να αυξήσετε τις πωλήσεις σας.

Γιατί είναι απαραίτητο το SEO;

Στις περισσότερες περιπτώσεις, οι χρήστες ψάχνουν στα αποτελέσματα της πρώτης σελίδας των αποτελεσμάτων του Google. Εάν η ιστοσελίδα σας εμφανίζεται πιο πίσω, τότε οι πιθανότητες κάποιος να κάνει κλικ στην ιστοσελίδα σας είναι ελάχιστες.

Πως γίνεται να εμφανίσω την ιστοσελίδα μου υψηλότερα;

Η Google και οι υπόλοιπες μηχανές αναζήτησης, για να κατατάξουν την ιστοσελίδα σας για έναν όρο, λαμβάνουν υπόψη τους δεκάδες ή εκατοντάδες παράγοντες. Οι βασικότεροι όμως παράγοντες κατάταξης είναι:

Ποσοτικό και ποιοτικό περιεχόμενο. Οι ιστοσελίδες με μοναδικό περιεχόμενο, το οποίο είναι χρήσιμο για τους χρήστες, έχει περισσότερες πιθανότητες να εμφανιστεί υψηλότερα στις μηχανές αναζήτησης απ’ ότι ιστοσελίδες με διπλότυπο περιεχόμενο. Η ποσότητα επίσης των πληροφοριών που έχει μία ιστοσελίδα, τη βοηθάνε να εμφανίζεται υψηλότερα σε διάφορες λέξεις ή φράσεις κλειδιά.

Ιστοσελίδες με εύκολο σύστημα πλοήγησης. Το Google καταλαβαίνει τους συνδέσμους όπως και οι άνθρωποι. Για να βρει επομένως τις σελίδες της ιστοσελίδας σας, είναι απαραίτητο να υπάρχουν υπερσυνδέσεις προς αυτές τις σελίδες. Έτσι λοιπόν πρέπει να έχουμε ένα εύχρηστο μενού, τόσο για τους χρήστες μας, όσο και για το Google και τις υπόλοιπες μηχανές αναζήτησης.

Αριθμός και ποιότητα υπερσυνδέσεων. Όταν η ιστοσελίδα σας έχει αναφορές από άλλες σελίδες με υπερσυνδέσεις, τότε αυτό το περιεχόμενο θεωρείται πολύτιμο για τους χρήστες και άρα για την Google. Έχοντας επομένως υπερσυνδέσεις από ιστοσελίδες σχετικές με τη δική σας, είναι μία ένδειξη εμπιστοσύνης προς τον ιστοχώρο σας.


Σημείωση: Μην βάζετε keywords στο πεδίο για το όνομα καθώς επίσης και links προς άσχετες ιστοσελίδες με τη θεματολογία του άρθρου. Οι διαχειριστές του ifeed θα μαρκάρουν αυτόματα αυτά τα σχόλια ως spam!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Αποκτήστε τα Παρακάτω Δύο
ΔΩΡΕΑΝ Ebook

seo ebook

Τα συγκεκριμένα ebook θα σας αποκαλύψουν κάποια από τα μεγαλύτερα μυστικά για να αυξήσετε τις θέσεις σας στο Google, καθώς επίσης και τα έσοδα σας μέσω internet!!!

  • Ανεβείτε Εύκολα Στο Google
  • Αποκτήστε Υψηλή Επισκεψιμότητα
  • Κερδίστε Περισσότερα Χρήματα

Εγγραφείτε στο Εβδομαδιαίο NEWSLETTER

&

Αποκτήστε ΔΩΡΕΑΝ το SEO Ebook
"Αποτελεσματικό Link Building" & το Ebook "Χρήματα Μέσω Internet".