Η Google εξαγόρασε την Motorola Mobility για 12,5δισ.$

Το άρθρο δημοσιεύτηκε από τον Αρτέμης Κασομούλης

Ονομάζομαι Αρτέμης Κασομούλης και είμαι ένα από τα ιδρυτικά μέλη της κοινότητας του ifeed.gr. Είμαι υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων του Job Fair Athens 2015, της μεγαλύτερης φοιτητικής πρωτοβουλίας για τη σύνδεση των φοιτητών με την αγορά εργασίας. Ορισμένα από τα ενδιαφέροντα μου είναι τα κοινωνικά δίκτυα, η κατασκευή ιστοσελίδων, η συγγραφή άρθρων & το blogging, ο εθελοντισμός, η μουσική, το ανοιχτό λογισμικό, η επιχειρηματικότητα και το ποδήλατο! Σε περίπτωση που θέλετε να επικοινωνήσετε μαζί μου, μπορείτε να με βρείτε στο Facebook, LinkedIn, Twitter και Google Plus.


Σπουδαία κίνηση από την Google, η οποία σήμερα ανακοίνωσε την εξαγορά της Motorola Mobility έναντι περίπου 12,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων,  40$ ανά μετοχή.

Η συμφωνία είναι πολύ σημαντική και για τις δύο εταιρείες και προβλέπεται ότι θα αλλάξει το σκηνικό που επικρατεί στην κινητή τηλεφωνία, ενισχύοντας το οικοσύστημα του Android και ενισχύοντας τον ανταγωνισμό στον τομέα των κινητών συσκευών.

Η Motorola, το 2ο τρίμηνο, είχε 56 εκατ. ζημιές, οπότε είναι μία σημαντική ενίσχυση. Ενώ η Google θα βοηθηθεί αρκετά και στη δικαστική μάχη που δίνει με την Apple και την Microsoft για την υπεράσπιση του λογισμικού Android.

Ο Larry Page CEO της Google λέει για τη συμφωνία:
«Η απόλυτη δέσμευση της Motorola Mobility στο Android έχει δημιουργήσει ένα πεδίο συνεργασίας για τις δύο εταιρείες μας. Μαζί, θα δημιουργήσουμε καταπληκτική εμπειρία χρήστη που θα ενισχύσει ολόκληρο το οικοσύστημα Android προς όφελος των συνεργατών μας, των καταναλωτών, και των προγραμματιστών. Ανυπομονώ να καλωσορίσουμε τους Motorolans στην οικογένειά μας των Googlers.»

Η εξαγορά θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του έτους ή τις αρχές του 2012 και μαζί με την εταιρεία, η Google έχει πλέον στην κατοχή της αμέτρητες πατέντες που μέχρι σήμερα είχε η Motorola. Οι πατέντες υπολογίζονται πάνω από 20.000!

Η Google θα διαθέτει πλέον τμήμα κινητής τηλεφωνίας με μια σειρά από συσκευές, αλλά και τεχνογνωσία, την οποία θα αξιοποιήσει, έτσι ώστε να μπει δυναμικά στο παιχνίδι και θα μπορεί να τρέχει αυτόνομα τα κινητά της τηλέφωνα.

Επίσης, ανακοίνωσε ότι το τμήμα της Motorola θα συνεχίσει να τρέχει αυτόνομα αλλά δεν αποκλείεται μέσα στο 2012 να δούμε τα πρώτα Google phones. Μέχρι σήμερα, τα Google phones ήταν αποτέλεσμα συνεργασίας της Google με άλλες εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, όπως η Samsung.

Στη μεγάλη αυτή συμφωνία αναφέρθηκαν και εκπρόσωποι άλλων εταιρειών. Τι είπαν, λοιπόν, για την συμφωνία:

  • Peter Chou, Διευθύνων Σύμβουλος, HTC:
    «Χαιρετίζουμε την είδηση της συμφωνίας, γεγονός που αποδεικνύει ότι η Google είναι βαθύτατα προσηλωμένη στην υπεράσπιση του Android, των συνεργατων της και ολόκληρου του οικοσυστήματος.»
  • Bert Nordberg, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος, Sony Ericsson:
    «Χαιρετώ τη δέσμευση της Google για την υπεράσπιση του Android και των συνεργατών της.»
  • Jong-Seok Park, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος, LG:
    «Χαιρετίζουμε τη δέσμευση της Google για την υπεράσπιση του Android και των συνεργατών της.»

Σημείωση: Μην βάζετε keywords στο πεδίο για το όνομα καθώς επίσης και links προς άσχετες ιστοσελίδες με τη θεματολογία του άρθρου. Οι διαχειριστές του ifeed θα μαρκάρουν αυτόματα αυτά τα σχόλια ως spam!

Ένα Σχόλιο στο Άρθρο “Η Google εξαγόρασε την Motorola Mobility για 12,5δισ.$


  1. Σιγά σιγά θα εξαγοράει και τον ΚΩΤΣΟΒΟΛΟ έτσι που πάει! Ευχαριστούμε πάντος

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Αποκτήστε τα Παρακάτω Δύο
ΔΩΡΕΑΝ Ebook

seo ebook

Τα συγκεκριμένα ebook θα σας αποκαλύψουν κάποια από τα μεγαλύτερα μυστικά για να αυξήσετε τις θέσεις σας στο Google, καθώς επίσης και τα έσοδα σας μέσω internet!!!

  • Ανεβείτε Εύκολα Στο Google
  • Αποκτήστε Υψηλή Επισκεψιμότητα
  • Κερδίστε Περισσότερα Χρήματα

Εγγραφείτε στο Εβδομαδιαίο NEWSLETTER

&

Αποκτήστε ΔΩΡΕΑΝ το SEO Ebook
"Αποτελεσματικό Link Building" & το Ebook "Χρήματα Μέσω Internet".