Subscribe:Posts Comments

You Are Here: Home » Επικαιρότητα, Τελευταία άρθρα » Δύο μετεωρίτες, τουλάχιστον, υπεύθυνοι για την εξαφάνιση των δεινοσαύρων

Σίγουρα θα έχετε ακούσει ότι οι δεινόσαυροι εξαφανίστηκαν από την πρόσκρουση ενός μετεωρίτη στη Γη. Ωστόσο οι επιστήμονες ανακάλυψαν ένα δεύτερο κρατήρα που δημιουργήθηκε στη Γη χίλια χρονιά μετά την πρόσκρουση του πρώτου μετεωρίτη.

Ο δεύτερος κρατήρας βρίσκεται στην Ουκρανία και εντοπίστηκε το 2002. Οι επιστήμονες έως τώρα δεν ήταν βέβαιοι κατά πόσο αυτός σχετίζονταν με τον κρατήρα στον κόλπο του Μεξικού. Ωστόσο σύμφωνα με τις τελευταίες έρευνες οι δύο κρατήρες φαίνονται να συσχετίζονται μεταξύ τους. Κάτι που οι επιστήμονες ανακάλυψαν από τις φτέρες.

Τα απολιθώματα αυτού του φυτού μας δίνουν ένα χρονικό αποτύπωμα για το πότε έγιναν τα συμβάντα. Αναλύοντας απολιθώματα αυτού του φυτού βγήκε το συμπέρασμα, σύμφωνα με τον καθηγητή Simon Kelley από το Open University, ότι υπήρχε μια δεύτερη πρόσκρουση μετεωρίτη. Η οποία έλαβε χώρα 1.000 χρόνια μετά την πρόσκρουση του πρώτου στον κόλπο του Μεξικού.

Οι επιστήμονες υποθέτουν ότι η Γη μας βομβαρδίζονταν για πολλές χιλιετίες από μια βροχή μετεωριτών. Κάτι που εξηγεί την εξαφάνιση των δεινοσαύρων.

Από το BBC.

About the author

Αρτέμης Κ. wrote 110 articles on this blog.

Το όνομα του είναι Αρτέμης και είναι γεννημένος την δεκαετία του 90' και συγκεκριμένα το 1994. Ακόμη είναι μαθητής λυκείου, αλλά στον ελεύθερο χρόνο του ασχολείται με τους υπολογιστές, το διαδίκτυο, την τεχνολογία, το προγραμματισμό, την σχεδίαση ιστοσελίδων και που και που με το gaming.

Δεν βρέθηκαν σχετικά άρθρα

Leave a Reply

© 2010 ifeed · Subscribe:PostsComments