Subscribe:Άρθρα Σχόλια

Είστε εδώ: Home » Πολιτικά Νέα, Τελευταία άρθρα » Ο πρόεδρος της ΝΔ απο το βήμα της ΔΕΘ

Την αντίθεση του κόμματός του στο μνημόνιο και την πρότασή του για έξοδο από την κρίση παρουσίασε από το βήμα της ΔΕΘ ο Αντώνης Σαμαράς. Ο πρόεδρος της ΝΔ καταλόγισε ευθύνες στο ΠΑΣΟΚ, χρεώνοντας στο κυβερνών κόμμα την κρίση δανεισμού που αντιμετωπίζει η χώρα.Επίσης οσο αναφορά στο θέμα που έχει δημιουργηθεί για το πότε πρέπει να μιλήσει ο Κ.Καραμανλης δήλωσε: δεν θα επιδείξω εγώ σε ένα πρωθυπουργό 5,5 ετών πότε πρέπει να μιλήσει. Το δικό μου μερίδιο της ευθύνης για την παράταξη το έχω αναλάβει, με «αυτοκριτική έως αυτομαστίγωμα», δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς για τα πεπραγμένα της προηγούμενης κυβέρνησης. Ο κ. Σαμαράς επανέλαβε ότι το μνημόνιο δεν ήταν μονόδρομος και δεν αποτελεί διέξοδο, ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση για «πολιτική εξαπάτηση».

Συγκεκριμένα, ο Αντώνης Σαμαράς ισχυρίστηκε ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ευθύνεται για την εκτόξευση του χρέους. Αν είχαν υλοποιηθεί τα δημοσιονομικά μέτρα που είχε αποφασίσει η κυβέρνηση Καραμανλή, είπε ο κ. Σαμαράς, το έλλειμμα για το 2009 θα είχε κλείσει το πολύ στο 9,9%. «Με αλχημείες και δημιουργική λογιστική η κυβέρνηση αύξησε το έλλειμμα στο 13,6%. Το ΠΑΣΟΚ παρέλαβε κρίση ελλείμματος, αλλά το ίδιο προκάλεσε κρίση δανεισμού», τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ και απέδωσε τα συσσωρευμένα χρέη του ελληνικού δημοσίου στις προηγούμενες κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ. Από τα 80 δισεκατομμύρια ευρώ που δανείστηκε η κυβέρνηση της ΝΔ, είπε ο κ. Σαμαράς, τα 50 πήγαν για πληρωμή τόκων από δάνεια που είχαν συνάψει οι προηγούμενες κυβερνήσεις, ενώ άλλα 20 διοχετεύθηκαν στις αμυντικές δαπάνες, τα χρέη των νοσοκομείων και τις υποχρεώσεις των ασφαλιστικών ταμείων.

Ο πρόεδρος της ΝΔ υπεραμύνθηκε της καταψήφισης του μνημονίου από το κόμμα του, λέγοντας ότι η προσφυγή στον μηχανισμό στήριξης και οι όροι με τους οποίους συνομολογήθηκε δεν ήταν μονόδρομος. «Το μνημόνιο δεν ήταν αναπόφευκτο. Ακόμη και στις αρχές Μαΐου υπήρχαν περιθώρια διαπραγμάτευσης. Το μνημόνιο, όχι απλώς δεν έλυσε το πρόβλημα της οικονομίας, το έκανε χειρότερο. Δεν είχαν καταλάβει τι υπέγραψαν. Έντεκα από τα 30 δισ. της δημοσιονομικής προσαρμογής που προβλέπει το μνημόνιο προέρχονται από αδιευκρίνιστα μέτρα», τόνισε και πρόσθεσε ότι η πολιτική του μνημονίου μειώνει από τη μία το έλλειμμα, αλλά από την άλλη το αυξάνει με την ύφεση που δημιουργεί και προβλέπει την αύξησή του από το 115% στο 150%.

Related posts:

  1. Από το βήμα της 75ης ΔΕΘ

About the Author

Ο Νικόλαος είναι απόφοιτος του ΑΤΕΙ νοσηλευτικής, ασχολείται ενεργά με τα πολιτικά δρώμενα, ειδικότερα με τον αγροτικό τομέα και τον τομέα υγείας.Στον ελεύθερο χρόνο του γράφει πολιτικά άρθρα και νέα.



Αφήστε ένα σχόλιο


© ifeed.gr team 2010 · Subscribe:ΆρθραΣχόλια