Subscribe:Posts Comments

You Are Here: Home » E-commerce, Internet Marketing, Τελευταία άρθρα » Αντιγραφές Γνωστών Social Networks

Με όλο τον χαμό που έχει δημιουργήσει το Facebook και το Twitter, δεν είναι περίεργο που αρκετοί προσπαθούν να το αντιγράψουν και να φτιάξουν κάτι αντίστοιχο. Αμέτρητα είναι και τα social networks που έχουν ξεφυτρώσει στην Ελλάδα ως κλώνοι των παραπάνω πετυχημένων εταιριών. Γιατί όμως κανένα δεν κάνει το μπαμ και τα περισσότερα μένουν στην αφάνεια ή εξαφανίζονται ή στην καλύτερη περίπτωση περιορίζονται γεωγραφικά;

Η απάντηση είναι απλή. Διότι δεν υπάρχει πρωτοτυπία… Αν κάνεις κάτι που απλά είναι αντιγραφή από μία πετυχημένη συνταγή, ίσως στην καλύτερη περίπτωση να το πετύχεις σε τοπικό επίπεδο. Παρόλα αυτά, στις περισσότερες περιπτώσεις έρχεται το ερώτημα (και η πραγματικότητα), γιατί να προτιμήσουν εσένα, αφού μέσα στο Facebook θα βρουν πολύ περισσότερα. Επομένως, για να έρθουν σε εσένα, πρέπει να τους παρουσιάσεις κάτι που δεν το έχει ο ανταγωνιστής σου.

Το Facebook δεν είναι ένα Social Media που απευθύνεται μόνο στον Αμερικάνο, αλλά σε όλους τους ανθρώπους που θέλουν να δικτυωθούν. Δεν μπορεί λοιπόν μία αντιγραφή να ανταγωνιστεί έναν τέτοιο κολοσσό, έστω και σε τοπικό επίπεδο.

Αφού μία τέτοια κίνηση είναι καταδικασμένοι, έρχεται το ερώτημα γιατί αρκετοί προσπαθούν να το αντιγράψουν; Δυστυχώς οι περισσότεροι  είναι επηρεασμένοι από το χαμό και το χρήμα που έφερε το Facebook στον ιδιοκτήτη του. Έτσι, με την ελπίδα για σύμμαχο ξεκινούν να κάνουν κάτι αντίστοιχο με ανύπαρκτο badget και καθόλου γνώσεις, το οποίο μετά από μερικό καιρό το παρατούν, επειδή δεν τους απέδωσε όπως περίμεναν.

Οι νόμοι της αγοράς είναι απλοί. Αν δεν δώσεις, δεν θα πάρεις και αυτό ισχύει και στο internet. Οι περισσότεροι μπαίνουν μέσα στον κλάδο, επειδή πιστεύουν ότι έτσι θα καταφέρουν να βγάλουν εύκολα χρήματα, χωρίς να δώσουν ούτε ευρώ. Όπως και με τις υπόλοιπες δουλειές, έτσι και με τον επαγγελματία του internet, για να κάνεις κάτι, θέλει πολύ δουλειά, υπομονή και φυσικά χρήμα.

 

About the author

Αλέξανδρος Ίτσιος wrote 240 articles on this blog.

Ο Αλέξανδρος Ίτσιος είναι ένα από τα ιδρυτικά μέλη της κοινότητας του ifeed. Αυτή τη στιγμή εργάζεται στη seo projects (SEO) μία εταιρεία ειδικευμένη στην βελτιστοποίηση – προώθηση ιστοσελίδων, τις υπηρεσίες seo και το internet marketing. web hosting greece, Twitter, Facebook.

Σχετικά άρθρα:

  1. Social Media ή SEO?
  2. Πλεονεκτήματα και Μειονεκτήματα των Social Media
  3. Social Media Trends
  4. Συνεργασία Dell με την Aruba Networks
  5. Γιατί τα social media αποτελούν καλύτερη επένδυση από το seo για τους Bloggers!

Leave a Reply

© 2011 ifeed · Subscribe:PostsComments