Subscribe:Posts Comments

You Are Here: Home » Επικαιρότητα, Τελευταία άρθρα » Διακοπές 2010: Αιγαίο ή Ιόνιο;

Διακοπές στο Αιγαίο ή στο Ιόνιο;

Περάσαμε ήδη το μέσο του καλοκαιριού. Ο Αύγουστος είναι προ των πυλών και όσοι από εσάς δεν έχετε κανονίσει διακοπές ακόμα θα πρέπει σπεύσετε. Αν έχετε επισκεφθεί τα νησιά που σας πρότεινε ο athwos και δυσκολεύεστε να αποφασίσετε αν θα πλεύσετε προς Αιγαίο ή Ιόνιο, το ifeed σας βοηθά προτείνοντάς σας παραλίες σε γνωστά ή άγνωστα, ήσυχα ή πολύβουα νησιά και από τα δύο ελληνικά πελάγη.

 

ΠΑΡΟΣ

παρος αιγαιοΗ Πάρος, ένα από τα μεγαλύτερα τουριστικά νησιά του Αιγαίου με μεγάλη ιστορία. Βρίσκεται περίπου στο μέσο του συμπλέγματος των Κυκλάδων, μεταξύ Νάξου και Αντίπαρου. Η έκταση του νησιού φτάνει τα 194,46 τ.χλμ. έχει μήκος ακτών 118,5 χλμ. και πληθυσμό 12.853 κατοίκους.

Παραλίες: Άγιοι Ανάργυροι, Αγ.Φωκάς, Αγία Ειρήνη, Αλυκή, Αμπελάς, Δρυός, Κολυμπήθρες, Καμίνια, Κριός, Λιβάδια, Λογαράς, Λάγγερη, Πούντα, Παρασπόρος, Πίσω Αλυκή, Τρυπητή, Φάραγγας, Χρυσή Ακτή, Μαρτσέλο, Μοναστήρι, Μώλος, Νέα Χρυσή ακτή, Πούντα και άλλες.

 

ΚΟΥΦΟΝΗΣΙA

κουφονησι αιγαιοΤα Κουφονήσια αποτελούνται από δύο νησίδες, το Άνω και Κάτω Κουφονήσι, και ανήκουν στο σύμπλεγμα των Μικρών Ανατολικών Κυκλάδων. Χωρίζονται μεταξύ τους απο ένα στενό πορθμό πλάτους 200 μ. Γεωγραφικά, τα συναντά κανείς 3 ν.μ. νοτιοανατολικά της Νάξου και δυτικά της Αμοργού.

Παραλίες: Πορί, Χαρακόπου, Πλατιά Πούντα, Φανός στο Πάνω Κουφονήσι και Φυκιό, Δέτη, Νερό Πεζούλια στο κάτω.

 

ΑΣΤΥΠΑΛΑΙΑ

αστυπαλαια αιγαιοΗ Αστυπάλαια είναι το Κυκλαδίτικο νησί των Δωδεκανήσων, η “γέφυρα” που ενώνει τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα συνδυάζοντας στοιχεία και από τα δύο νησιώτικα συμπλέγματα. Έχει έκταση 97 τ.χλμ., ακτογραμμή 110 χλμ. και 1.113 κατοίκους. Απέχει από την Κω 23 και από τη Ρόδο 96 ναυτικά μίλια.

Παραλίες: Λιβάδι, Πέρα Γιαλό, Βάτσες, Καμινάκια, Άγιο Ιωάννη, Στενό, Ψιλή Άμμο Τζανάκια Πλάκες.


ΑΝΑΦΗ

αναφη αιγαιοΣτην εσχατιά των Κυκλάδων, ζυμωμένη στον ήλιο του Αιγαίου και την αρμύρα της θάλασσας, μοναχική μέσ’ στην απλότητά της, η Ανάφη παραμένει ένα νησί μακριά από τους ρυθμούς της σύγχρονης ανάπτυξης.

Παραλίες:  Κλεισίδι,  Κατσούνι, Μικρός και Μεγάλος Ρούκουνας, Μέγας Ποταμός, Άγιοι Ανάργυροι, Πρασιές.

 

ΝΙΣΥΡΟΣ

νισυρος αιγαιοΗ Νίσυρος βρίσκεται σχεδόν στο κέντρο των Δωδεκανήσων, ανάμεσα στην Κω και την Τήλο. Το νησί σχηματίστηκε από ηφαιστειακές εκρήξεις και είναι ένα από τα δύο ηφαίστεια του Ελληνικού χώρου. Στο κέντρο του νησιού βρίσκονται κρατήρες και η καλδέρα του ηφαιστείου.

Θα απολαύσετε το μπάνιο σας στις παραλίες Αυλάκι, Λευκή Παραλία, Παχιά Άμμος, Πάλοι, Αγία Ειρήνη και Χοχλάκοι. Ωραίες παραλίες υπάρχουν επίσης στα γειτονικά νησάκια Γυαλί και Άγιος Αντώνιος.

 

ΖΑΚΥΝΘΟΣ

ζακυνθος ιόνιοΗ Ζάκυνθος είναι το νοτιότερο και το τρίτο σε έκταση και πληθυσμό νησί των Ιονίων νήσων. Βρίσκεται 8,5 ναυτικά μίλια νότια της Κεφαλλονιάς, 9,5 μίλια δυτικά της Πελοποννήσου και 300 περίπου χιλιόμετρα δυτικά της πρωτεύουσας της Ελλάδας, της Αθήνας.

Γνωστές παραλίες της: Αλυκές και Αλυκανά, Αργάσι, Μπούκα, Γέρακας, Λαγανάς, Ναυάγιο, Πόρτο Κούκλα, Πόρτο Ρόμα, Τσιλιβί.

 

ΙΘΑΚΗ

ιθακη ιονιοΤο μικρότερο σε μέγεθος και πληθυσμό μετά τους Παξούς νησί των Ιονίων Νήσων, αλλά πασίγνωστο σ’ όλο τον κόσμο για την ’πατρίδα’, όπου βασίλευε ο πολυμήχανος ’Οδυσσέας’ του Ομήρου.

Παραλίες: Αετός, Δεξιά ή Δεξά, Λούτσα, Μνήματα, Σκίνος, Γιδάκι, Φιλιατρό, Σαρακήνικο, Καμίνια, Άντρι, Πίσω Αετός, Άσπρος Γιαλός, Πόλη, Αμμούδι, Κεραμαργειό, Περιβόλι, Κουλούμι, Αφάλες, Αμμουδάκι και Ποντικός, Κάθισμα, Πλατύς Άμμος, Συκιά, Βουκέντι, Αλυκές, Ρομποτής (Μάρμακας), Τρία μούδια, Βαθυαμμούδι, Λιμένια και Πέρα Λιμένια, Κουρβούλια, Πίσω Κουρβούλια, Τσιτσιμίδα, Πλακούτσες, Μαυρωνάς ,Κιόνι, Κριτάμι, Κοτσύφι.


ΠΑΞΟΙ – ΑΝΤΙΠΑΞΟΙ

παξοι ιονιοΟι Παξοί, που χαρακτηρίζονται και Βενιαμίν των Επτανήσων, βρίσκονται 7 μίλια νότια της Κέρκυρας, σε απόσταση 8 μιλίων από τις Ηπειρωτικές ακτές και 12 μιλίων από την Πάργα. Πρωτεύουσα των Παξών είναι ο γραφικός Γάιος ο οποίος προστατεύεται φυσικά από δύο νησάκια, την Παναγιά και τον Άγιο Νικόλαο.

Παραλίες: Γιαννά, Σουλάνενας, Μπάλου, Αγίας Μαρίνας, Μογγονήσι, Κλωνί Γουλί, Καμίνι, Κακή Λαγκάδα, Αλάτι, Κηπιάδι, Μαρμάρια, Λεβρεχιό, Γλυφάδα, Μονοδέντρι, Αρκουδάκι, Ορκός, Κανόνι, Χαραμί, Πλάνος, Αχάι, Αυλάκι, Γαλάζιο και στους Αντίπαξους οι μαγευτικές παραλίες με τα διάφανα νερά Βρίκα και Βουτούμι, καθώς και οι πιο ερημικές Ροδοβάνι και Σαρακήνικο.

 

Εμείς προτείνουμε…  εσείς αποφασίζετε…

Καλές διακοπές !!!

About the author

wrote 31 articles on this blog.

Είναι απόφοιτος του τμήματος Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών του ΕΚΠΑ και έχει λάβει μεταπτυχιακό δίπλωμα στα Δίκτυα & Τηλεπικοινωνίες από το πανεπιστήμιο Κρήτης. Είναι συνεργάτης του ΤΕΙ Κρήτης.

Σχετικά άρθρα:

  1. Aegean Regatta 2010
  2. Match race 2010 (J24)
  3. Τα άστρα μας το 2010
  4. 47ο ΡΑΛΛΥ ΑΙΓΑΙΟΥ 2010
  5. Murphy & Nye Platu25 Match Race 2010

5 Comments

  1. Fotis says:

    Δευτέρα φεύγω για Πάρο ! YEAHHH

  2. arkas says:

    Καλά να περάσεις Φώτη! :)

  3. Fotis says:

    με καλή παρέα σίγουρα θα περάσω καλά!!

  4. theodion says:

    εγώ λέω να πάω πυραμίδες. ποτέ δεν έχω πάει και λέω να τραβήξω κατά εκεί.

  5. sofia says:

    Ionioooooooooo

Leave a Reply

© 2010 ifeed · Subscribe:PostsComments