Subscribe:Posts Comments

You Are Here: Home » Τελευταία άρθρα, Τεχνολογικά Νέα » Εφαρμογή Android για χακάρισμα λογαριασμών!

Η κατάσταση είναι φανερό ότι έχει αρχίσει να ξεφεύγει με ότι αφορά την ασφάλεια στο διαδίκτυο…

Ένας Πολωνός φοιτητής, ανέπτυξε μία εφαρμογή για το λειτουργικό σύστημα Android, η οποία δίνει στον κάτοχο της συσκευής τη δυνατότητα να χακάρει λογαριασμούς Facebook!

Πιο συγκεκριμένα, η εφαρμογή επιτρέπει την μη εξουσιοδοτημένη είσοδο σε λογαριασμούς που τρέχουν στο οικείο Wi-Fi δίκτυο. Με άλλα λόγια, ο επίδοξος hacker μπαίνει σε ένα ασύρματο δίκτυο και από εκεί μπορεί να μπει στα accounts όσων είναι στο Facebook εκείνη τη στιγμή χρησιμοποιώντας το ίδιο δίκτυο.

Η εφαρμογή δουλεύει ακόμα κι αν το Wi-Fi δίκτυο είναι κλειδωμένο με WEP ή WPA/WPA2.

Δε δουλεύει, όμως, αν το υποψήφιο θύμα μπαίνει με ασφαλή σύνδεση (https). Η ασφαλής σύνδεση είναι μια επιλογή διαθέσιμη σε όλους τους χρήστες του Facebook και του Twitter, αλλά δεν είναι η default επιλογή.

Και το αστείο της υπόθεσης είναι ότι, ο developer λέει ότι η εφαρμογή διατίθεται για “εκπαιδευτικούς σκοπούς” και καλεί τον κάθε ενδιαφερόμενο να μη τη χρησιμοποιήσει αν είναι παράνομη στη χώρα του…

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η συγκεκριμένη εφαρμογή δουλεύει και σε άλλες υπηρεσίες, όπως το Twitter, το YouTube και το Amazon.

About the author

Αρτέμης Κ. wrote 106 articles on this blog.

Το όνομα του είναι Αρτέμης και είναι γεννημένος την δεκαετία του 90' και συγκεκριμένα το 1994. Ακόμη είναι μαθητής λυκείου, αλλά στον ελεύθερο χρόνο του ασχολείται με τους υπολογιστές, το διαδίκτυο, την τεχνολογία, το προγραμματισμό, την σχεδίαση ιστοσελίδων και που και που με το gaming.

Σχετικά άρθρα:

  1. Βρείτε το χαμένο iPhone σας με την εφαρμογή ‘Find My iPhone’ της Apple
  2. Android vs iPhone
  3. Νέα Yahoo Apps για Android και iPhone
  4. Η LG ανακοίνωσε τα σχέδια της για android-based tablet
  5. Δεκάδες android εφαρμογές μολυσμένες με κακόβουλο ιό

Leave a Reply

© 2011 ifeed · Subscribe:PostsComments