Subscribe:Άρθρα Σχόλια

Είστε εδώ: Home » Τελευταία άρθρα, Τεχνολογικά Νέα » Το Google μπορεί να διαγράψει ή να εγκαταστήσει Apps στην Android συσκευή σας

Android

Τις περασμένες ημέρες, η ασφάλεια της Android, Lead Rich Cannings δημοσίευσε στο blog της Android ένα άρθρο σχετικά με την ικανότητα της, να χρησιμοποιεί εξ αποστάσεως τις Android συσκευές και να αφαιρεί applications από αυτές.

Αυτή η είδηση εμφανίστηκε, λίγο αργότερα από μία αμφισβητήσιμη  έκθεση, στην οποία συζήτησαν διάφορα θέματα ασφαλείας που αφορούν τις συσκευές της Android.

H Android δεν είπε ακριβώς τι συζητήθηκε στην έκθεση, αλλά οι φήμες λένε πως συζητήθηκε για κάποιες αμφίβολες εφαρμογές που είχαν διατεθεί από έναν ερευνητή του.

Η ιδέα ότι η Android έχει την ικανότητα να διαγράφει εξ αποστάσεως εφαρμογές από τα τηλέφωνα των ανθρώπων που χρησιμοποιούν το λογισμικό, δεν είναι και ότι καλύτερο. “Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η Google έχει σβήσει εφαρμογές από τα τηλέφωνα των χρηστών, ωστόσο είναι η πρώτη φορά που θυμόμαστε να έχει υπάρχει και ανάλογη δημοσίευση στο blog”, όπως τόνισε ο Charlie Sorrel στο Wired Gadget Lab.

Επίσης, διευκρίνισε ότι: “Είναι καθησυχαστικό να γνωρίζετε ότι η Google περιπολεί το δικό της App Store, και είναι λίγο περίεργο να γνωρίζετε ότι η αγαπημένη σας εφαρμογή μπορεί να εξαφανιστεί χωρίς την άδεια σας.”

Σύμφωνα με το ThreatPost, η Android έχει επίσης την δυνατότητα να εγκαταστήσει εφαρμογές στις συσκευές, εξ αποστάσεως.

Είναι θετικό το γεγονός ότι η Google έχει την πολιτική “Don’t be evil” (“μην είσαι κακός”), ωστόσο αυτή μπορεί να μην είναι και η καλύτερη για όλους.

Related posts:

  1. Google Product Search – “Googlαρε” και αγόρασε!
  2. Συγχρονίστε το iphone calendar με το Google calendar με NemusSync

About the Author

Το όνομα του είναι Αρτέμης και είναι γεννημένος την δεκαετία του 90' και συγκεκριμένα το 1994. Ακόμη είναι μαθητής λυκείου, αλλά στον ελεύθερο χρόνο του ασχολείται με τους υπολογιστές, το διαδίκτυο, την τεχνολογία, το προγραμματισμό, την σχεδίαση ιστοσελίδων και που και που με το gaming. Ξεκίνησε δημιουργώντας το πρώτο του blog πριν από καιρό, και τώρα είναι στην διαδικασία δημιουργίας ενός νέου portal.



Αφήστε ένα σχόλιο


© ifeed.gr team 2010 · Subscribe:ΆρθραΣχόλια