Subscribe:Posts Comments

Είστε εδώ: Home » Τελευταία άρθρα, Τεχνολογικά Νέα » Online Operating System

Online Operating System-OOS


Το on-line Λειτουργικό Σύστημα φέρνει την ευκολία και την άνεση που ξέρουμε από τις κλασικές desktop εφαρμογές στον web browser μας. Οι πραγματικές web εφαρμογές μπορούν να εκτελεστούν σε draggable και resizable παράθυρα – ταυτόχρονα και πλήρως ολοκληρωμένα. Το αρχικό σύνολο των εφαρμογών που προβλέπεται στο OOS καθιστά δυνατή την πρόσβαση στα αρχεία σας, τα μηνύματα και το ημερολόγιο σας ανά πάσα στιγμή, σε οποιοδήποτε μέρος.

online operating system,OOS

Στόχος του OOS

Βασικός στόχος του OOS, είναι να δημιουργηθεί μια κοινή πλατφόρμα και μια πλήρη σειρά σύγχρονων web εφαρμογών, ελεύθερα διαθέσιμων και εύκολα προσβάσιμων στο διαδίκτυο, χωρίς να απαιτείται η εγκατάσταση πρόσθετου λογισμικού ή ειδικών plugins. Τα προγράμματα που παρέχονται μπορούν να εκτελεστούν σε οποιοδήποτε σύγχρονο web browser. Έτσι, είναι πλήρως ανεξάρτητα από τα τοπικά desktop operating systems και μπορεί να υπάρξει πρόσβαση από οπουδήποτε και ανά πάσα στιγμή.

Ολοκληρωμένη σουίτα εφαρμογών.

Όσον αφορά το αρχικό σύνολο των OOS εφαρμογών, οι χρήστες θα έχουν τη δυνατότητα πρόσβασης και διαχείρισης των προσωπικών data, στο ημερολόγιο, στις επαφές και στα μηνύματα. Κατά συνέπεια, το Online Operating System θα περιλαμβάνει έναν file manager, ένα control panel, πολλά βοηθητικά προγράμματα (επεξεργαστής κειμένου, προβολής εικόνων, παιχνίδια, κλπ.). Περαιτέρω εφαρμογές προστίθενται συνεχώς. Ιδιαίτερα οι χρήστες των κινητών μπορούν να επωφεληθούν από τη χρήση του OOS. Καθώς με έναν απλό web browser μπορούν να έχουν πρόσβαση στο OOS και να δουλεύουν με την ίδια άνεση όπως θα δούλευαν σε ένα desktop operating system.

Νέα αρχιτεκτονική.

Το OOS εισάγει μια εντελώς νέα αρχιτεκτονική για δικτυακές εφαρμογές, που συγκεντρώνει την άνεση από την τοπική επιφάνεια εργασίας με την κινητικότητα που παρέχεται από το WWW. Αντί να εφαρμόζουν το κλασσικό request/reply παράδειγμα, η επικοινωνία βασίζεται στο AJAX, σε σύγχρονες τεχνολογίες DHTML και σε νέες προσεγγίσεις του HTTP. Αυτό καθιστά δυνατή την ανταλλαγή κάθε είδους μηνύματων σε πραγματικό χρόνο.

Εργαλεία ανάπτυξης.

Η ανάπτυξη των εφαρμογών OOS βασίζεται στο reBOX JavaScript API (Application Programming Interface), το οποίο δεν αποτελεί μέρος του OOS. Το API παρέχει μια λογική σειρά στοιχειωδών χαρακτηριστικών όπως τα παράθυρα, τα κουμπιά, το κείμενο κ.λπ.. Επίσης περιέχει ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο επικοινωνίας, καθώς και πολυ-γλωσσική υποστήριξη.

Πηγή:  beta.cloudo.com,  www.eyeos.org, www.oos.cc

About the author

wrote 31 articles on this blog.

Είναι απόφοιτος του τμήματος Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών του ΕΚΠΑ και έχει λάβει μεταπτυχιακό δίπλωμα στα Δίκτυα & Τηλεπικοινωνίες από το πανεπιστήμιο Κρήτης. Είναι συνεργάτης του ΤΕΙ Κρήτης.

Δεν βρέθηκαν σχετικά άρθρα



2 Σχόλια

  1. hidedora says:

    Αν και το συγκεκριμένο λογισμικό δεν το έχω χρησιμοποιήσει, το Chrome os που δοκίμασα πριν καιρό, δεν ήταν τίποτα περισσότερο από ένα απλό ubuntu-ειδές και δεν παρείχε τίποτα καινούριο. Δεν ξέρω αν το oos έχει κάτι διαφορετικό.

  2. kostasm says:

    Αν και δεν έχω δει το Chrome OS θεωρώ ότι το OOS είναι ιδανικό για mobile users, όπου απλά με ένα web broswer έχεις σχεδόν όλες τις λειτουργίες ενός PC.

Αφήστε ένα σχόλιο


© ifeed.gr team 2010 · Subscribe:ΆρθραΣχόλια