Subscribe:Posts Comments

You Are Here: Home » E-commerce, Κατασκευή Ιστοσελίδων, Τελευταία άρθρα » Τι επιπτώσεις θα έχει η HTML 5 στο SEO;

Αν και η html 5 είναι ακόμη σε φάση ανάπτυξης, είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα επηρεάσει το seo μιας ιστοσελίδας. Μέχρι στιγμής οι σελίδες χρησιμοποιούν div για το διαχωρισμό της σελίδας σε επιμέρους σημεία και ουσιαστικά δεν σημαίνουν τίποτα. Με την έλευση της html 5, θα υπάρχει σαφής διαχωρισμός για το ποιο σημείο θα είναι το header, footer, body, sidebar κ.α. Το κλειδί στην html 5 είναι ότι προσθέτει στοιχεία που διαχωρίζουν σαφέστατα τα επί μέρους κομμάτια μιας ιστοσελίδας. Έτσι λοιπόν ίσως να παραμεριστούν σύνδεσμοι που υπάρχουν στο footer ή στο sidebar μιας ιστοσελίδας, ενώ οι πληροφορίες που θα βρίσκονται μέσα στις article ετικέτες να είναι πιο σημαντικές, μιας και οι μηχανές αναζήτησης δίνουν περισσότερη σημασία στα άρθρα και στο νέο περιεχόμενο μιας ιστοσελίδας. Βέβαια υπάρχει πολύς δρόμος ακόμη μέχρι να υιοθετηθεί η html 5 ως στάνταρντ, πάντως είμαι σίγουρος ότι θα παίξει ρόλο στο onpage seo μιας ιστοσελίδας.

About the author

Αλέξανδρος Ίτσιος wrote 239 articles on this blog.

Ο Αλέξανδρος Ίτσιος είναι ένα από τα ιδρυτικά μέλη της κοινότητας του ifeed. Αυτή τη στιγμή εργάζεται στη seo projects (SEO) μία εταιρεία ειδικευμένη στην βελτιστοποίηση – προώθηση ιστοσελίδων, τις υπηρεσίες seo και το internet marketing. web hosting greece, Twitter, Facebook.

Σχετικά άρθρα:

  1. Ο Πελάτης Δεν Έχει Πάντα Δίκιο
  2. Offline Marketing Μήπως Έχει Αρχίσει να Γίνεται Εύκολο;
  3. Το Facebook έχει αρχίσει να χάνει μεγάλο ποσοστό χρηστών
  4. Μεταφορά Σελιδοδεικτών με χρήση αρχείου HTML

1 Comment

  1. Σίγουρα θα παίξει μεγάλο ρόλο αλλά δεν πιστεύω να συμβεί αυτό σε λιγότερο από μια πενταετία και ο λόγος είναι το μεγάλο ποσοστό χρηστών που χρησιμοποιούν Browsers που δεν υποστηρίζουν HTML5

Leave a Reply

© 2011 ifeed · Subscribe:PostsComments