Τι επιπτώσεις θα έχει η HTML 5 στο SEO;

Το άρθρο δημοσιεύτηκε από τον Αλέξανδρος Ίτσιος

Ονομάζομαι Αλέξανδρος Ίτσιος και είμαι ο ιδρυτής της κοινότητας του ifeed. Eίμαι Co-founder της EnterLogic που ειδικεύεται κυρίως στην κατασκευη e shop, ενώ οι ιστοσελίδες seo projects & supremo hosting προσφέρουν υπηρεσίες SEO και φιλοξενίας ιστοσελίδων αντίστοιχα. Σκοπός μου είναι να δείξω στον αρχάριο internet marketer, καθώς επίσης και τον επιχειρηματία που μόλις μπήκε στον χώρο του internet, πως να φτιάξει μια επικερδή διαδικτυακή επιχείρηση. Σε περίπτωση που θέλετε να επικοινωνήσετε μαζί μου, μπορείτε να με βρείτε στο Facebook, Twitter και Google Plus.


Αν και η html 5 είναι ακόμη σε φάση ανάπτυξης, είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα επηρεάσει το seo μιας ιστοσελίδας. Μέχρι στιγμής οι σελίδες χρησιμοποιούν div για το διαχωρισμό της σελίδας σε επιμέρους σημεία και ουσιαστικά δεν σημαίνουν τίποτα. Με την έλευση της html 5, θα υπάρχει σαφής διαχωρισμός για το ποιο σημείο θα είναι το header, footer, body, sidebar κ.α. Το κλειδί στην html 5 είναι ότι προσθέτει στοιχεία που διαχωρίζουν σαφέστατα τα επί μέρους κομμάτια μιας ιστοσελίδας. Έτσι λοιπόν ίσως να παραμεριστούν σύνδεσμοι που υπάρχουν στο footer ή στο sidebar μιας ιστοσελίδας, ενώ οι πληροφορίες που θα βρίσκονται μέσα στις article ετικέτες να είναι πιο σημαντικές, μιας και οι μηχανές αναζήτησης δίνουν περισσότερη σημασία στα άρθρα και στο νέο περιεχόμενο μιας ιστοσελίδας. Βέβαια υπάρχει πολύς δρόμος ακόμη μέχρι να υιοθετηθεί η html 5 ως στάνταρντ, πάντως είμαι σίγουρος ότι θα παίξει ρόλο στο onpage seo μιας ιστοσελίδας.


Σημείωση: Μην βάζετε keywords στο πεδίο για το όνομα καθώς επίσης και links προς άσχετες ιστοσελίδες με τη θεματολογία του άρθρου. Οι διαχειριστές του ifeed θα μαρκάρουν αυτόματα αυτά τα σχόλια ως spam!

Ένα Σχόλιο στο Άρθρο “Τι επιπτώσεις θα έχει η HTML 5 στο SEO;


  1. Σίγουρα θα παίξει μεγάλο ρόλο αλλά δεν πιστεύω να συμβεί αυτό σε λιγότερο από μια πενταετία και ο λόγος είναι το μεγάλο ποσοστό χρηστών που χρησιμοποιούν Browsers που δεν υποστηρίζουν HTML5

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code class="" title="" data-url=""> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong> <pre class="" title="" data-url=""> <span class="" title="" data-url="">

Αποκτήστε τα Παρακάτω Δύο
ΔΩΡΕΑΝ Ebook

seo ebook

Τα συγκεκριμένα ebook θα σας αποκαλύψουν κάποια από τα μεγαλύτερα μυστικά για να αυξήσετε τις θέσεις σας στο Google, καθώς επίσης και τα έσοδα σας μέσω internet!!!

  • Ανεβείτε Εύκολα Στο Google
  • Αποκτήστε Υψηλή Επισκεψιμότητα
  • Κερδίστε Περισσότερα Χρήματα

Εγγραφείτε στο Εβδομαδιαίο NEWSLETTER

&

Αποκτήστε ΔΩΡΕΑΝ το SEO Ebook
"Αποτελεσματικό Link Building" & το Ebook "Χρήματα Μέσω Internet".