Παρουσίαση της Only Deals Πλατφόρμας

Το άρθρο δημοσιεύτηκε από τον Αλέξανδρος Ίτσιος

Ονομάζομαι Αλέξανδρος Ίτσιος και είμαι ο ιδρυτής της κοινότητας του ifeed. Eίμαι Co-founder της EnterLogic που ειδικεύεται κυρίως στο Internet Marketing. Σκοπός μου είναι να δείξω στον αρχάριο internet marketer, καθώς επίσης και τον επιχειρηματία που μόλις μπήκε στον χώρο του internet, πως να φτιάξει μια επικερδή διαδικτυακή επιχείρηση. Σε περίπτωση που θέλετε να επικοινωνήσετε μαζί μου, μπορείτε να με βρείτε στο Facebook, Twitter και Google Plus.


Πρόσφατα χρησιμοποίησα την πλατφόρμα της Only Deals, του Γιάννη Κουβαρά η οποία είναι ένα δωρεάν deal aggregator φτιαγμένος για τα Ελληνικά δεδομένα. Για περισσότερες λεπτομέρειες, μπορείτε να διαβάσετε τις πληροφορίες πιο κάτω. Η πλατφόρμα κάνει είτε πρόκειται για deal aggregatos που σκέφτεστε να στείσετε, είτε για παλιές. Εάν λοιπόν θέλετε να αποκτήσετε και εσείς εντελώς δωρεάν μία deal aggregator πλατφόρμα, διαβάστε πιο κάτω τις οδηγίες και επικοινωνήστε μαζί του.

Τι είναι το OnlyDeals.gr (και τι με νοιάζει εμένα);

Προσφορές Only Deals

Είναι ένας deal aggregator και όχι μόνο. Δηλαδή, ένα site που μαζεύει όλα τα deals και τις προσφορές και τα παρουσιάζει σε ένα πολύ “μαζεμένο” interface. Η διαδικασία γίνεται ημιαυτόματα – αυτό σημαίνει οτι εκτός από την αυτοματοποιημένη συλλογή πληροφοριών, υπάρχει και άνθρωπος που “ισιώνει” προσφορές που τυχόν έχουν μπει σε λάθος κατηγορίες ή που δεν έχουν σωστό περιεχόμενο κλπ.

Εκτός όμως αυτού, το onlydeals.gr καταγράφει και πτώσεις τιμών σε προϊόντα που διατίθενται από eshops, και τις παρουσιάζει σε συνδυασμό με τα deals. Γιατί είναι κρίμα κάτι που έκανε 500 ευρώ χθες και 250 σήμερα να πάει χαμένο, δεν είναι;

Καλά όλα αυτά, αλλά το καλύτερο (και αυτό που σε νοιάζει) είναι οτι μπορείς σε πέντε λεπτά (άντε, δέκα) να έχεις και εσυ ένα τέτοιο site με το δικό σου λογότυπο και domain και να καρπώνεσαι εσύ τις προμήθειες από τις πωλήσεις. Χωρίς να πληρώσεις κάτι (ούτε καν hosting). Και ναι, έχουμε τα λογικά μας.

Διάβασε παρακάτω για να δεις πώς και γιατί.

 

Πως κερδίζει χρήματα το OnlyDeals.gr;

Για κάθε αγορά που πραγματοποιείται από επισκέπτη του, το OnlyDeals.gr (η το δικό σου site αντίστοιχα) λαμβάνει μία προμήθεια από το αντίστοιχο κατάστημα. Για την καταγραφή των πωλήσεων, την είσπραξη και την απόδοση των προμηθειών φροντίζει ένας ενδιάμεσος που ονομάζεται affiliate δίκτυο.

Στην Ελλάδα το μεγαλύτερο είναι η Linkwise και μπορεί να εγγραφεί δωρεάν οποιοσδήποτε ιδιώτης ή επαγγελματίας, χωρίς να χρειαστεί να πληρώσει κάτι, ποτέ (η Linkwise βγάζει χρήματα από τα διαφημιζόμενα καταστήματα, όχι από εσένα).

Τι είναι το White Label;

Για να το πούμε όσο πιο απλά γίνεται, παίρνεις έναν “κλώνο” του onlydeals.gr με το δικό σου λογότυπο, το οποίο περιέχει το δικό σου affiliate ID (Linkwise) στις προσφορές που φαίνονται, έτσι ώστε να καρπώνεσαι την προμήθεια από τις όποιες πωλήσεις γίνουν.

 

Καλά, και εσείς από πού κερδίζετε αν το site χρησιμοποιεί το δικό μου affiliate ID;

Καλή ερώτηση και καλό είναι να το ξεκαθαρίσουμε αυτό. Το μεγαλεπίβολο και risky εγχείρημα σε αυτή την περίπτωση είναι να δημιουργηθεί ένας όγκος sites αρκετά μεγάλος και με αρκετή κίνηση ώστε να έχουμε τη δυνατότητα να απευθυνθούμε απευθείας στα deal sites (από τα οποία αποσκοπούμε να κερδίσουμε) ως εξής: “Πλήρωσε x ποσό για να βγαίνει μια προσφορά σου στις προβεβλημένες προσφορές της πρώτης σελίδας όλων των white labels”. Αυτό είναι το μοντέλο και σε αυτό αποσκοπούμε.

Επίσης, ειδικά για τις καταχωρήσεις του e-shop.gr χρησιμοποιείται το ClickBanner αντί της Linkwise (έτσι κι αλλιώς το e-shop.gr δεν είναι στη Linkwise). Ε, αυτό το κρατάμε για εμάς (για να καλύψουμε απλά έξοδα συντήρησης του συστήματος μέσω ενδεχόμενων πωλήσεων). Τα υπόλοιπα links κάνουν redirect μέσω Linkwise, και εκεί ΔΕΝ καρπωνόμαστε κάτι εμείς.

Θα μου ζητήσετε ποτέ συνδρομή ή αμοιβή;

Ποτέ. Δες το μοντέλο που προσπαθούμε να πετύχουμε, παραπάνω.

Να το ξαναπούμε: ΠΟΤΕ. Κανένας, ποτέ, δεν θα σου ζητήσει λεφτά για οτιδήποτε.

Αναλαμβάνετε την προώθηση του site μου αφού αυτό φτιαχτεί;

Όχι. Δεν σου φτάνει που πήρες τσάμπα deal aggregator; :) Φτιάξε καμπάνιες στο google, διαφημίσεις στο facebook, πες το στους γνωστούς σου, κάνε ο,τι εσύ θεωρείς σκόπιμο για να γίνει γνωστό.

Υπάρχουν δυνατότητες customization της εμφάνισης του site;

Ναι, όχι όμως αυτοματοποιημένες (ακόμα). Αν έχεις συγκεκριμένες ανάγκες, πες μας στο [email protected] για να το φροντίσουμε.

Οκ, το θέλω. Τι πρέπει να κάνω;

Δυστυχώς (ακόμα) η διαδικασία γίνεται ελαφρώς manually (όταν λέμε “ελαφρώς” εννοούμε όλα με το χέρι :)). Άκου τι κάνεις:

1. Μας ενημερώνεις στο [email protected] για το domain ή subdomain που θέλεις να δείχνει στο site. (πρέπει να είναι δική σου ιδιοκτησία το domain και να το έχεις ήδη)

2. Μας δίνεις το Linkwise affiliate ID και το σετάρουμε για να βγάζει τα δικά σου.

3. Μας δίνεις τη διεύθυνση της facebook σελίδας σου, αν έχεις.

4. Μας δίνεις λογότυπο (png ή jpg) σε διάσταση 229×105 για να το βάλουμε.

5. Επίσης, προαιρετικά, θέλουμε ένα μικρό λογότυπο (για το κάτω μέρος της σελίδας) σε διάσταση 157×141 και ένα σε διάσταση 229×229 για το facebook (αυτές είναι οι ιδανικές διαστάσεις, μπορείς να μας στείλεις και μεγαλύτερα, αρκει να είναι περίπου οι ίδιες αναλογίες ύψους/πλάτους).

6. Μας δίνεις Google Analytics ID (αν έχεις) για να το προσθέσουμε ώστε να βλέπεις στατιστικά.

7. Βάζεις ένα Α record στο DNS σου για να κάνει point στην IP 185.4.135.152 (αν δεν ξέρεις πως, μπορούμε να σε βοηθήσουμε).

8. Το site σου είναι έτοιμο. Αρχίζεις να το προωθείς όπου και όσο θέλεις.

Πόσο καιρό χρειάζεστε για να το ετοιμάσετε;

5 λεπτά, αν έχουμε πιεί καφέ, 10 αν δεν έχουμε πιεί.

Τι πρέπει να πληρώνω για hosting ή να κάνω στον server που έχω ήδη, αν έχω;

Τίποτα, το hosting του site σου το αναλαμβάνουμε εμείς εντάσσοντάς το στο μηχανισμό μας, και έτσι δεν χρειάζεται να πληρώνεις ούτε hosting.

Τι θα γίνει αν κάποια στιγμή σταματήσετε να μου παρέχετε την υπηρεσία;

Δεν μας συμφέρει να σταματήσουμε. Εμείς κερδίζουμε από τη συνολική επισκεψιμότητα που πετυχαίνουμε μαζί, την οποία δεν θα μπορούσε το OnlyDeals.gr ποτέ να πετύχει μόνο του. Αν σας κόψουμε την υπηρεσία θα κόψουμε την πηγή των εσόδων μας.

Εγώ σκέφτομαι να ξεκινήσουμε τώρα συνεργασία αλλά τι θα γίνει αν αύριο αποφασίσω να κάνω κάτι άλλο;

Δεν θα σου κάνουμε κανένα συμβόλαιο. Ό,τι θέλεις κάνεις. Έχουμε αφιερώσει άπειρες εργατοώρες στην ανάπτυξη του OnlyDeals.gr και πληρώνουμε μισθό σε άνθρωπο που φροντίζει για τη σωστή κατηγοριοποίηση των προσφορών. Θέλεις να τα κάνεις μόνος σου; Καλή τύχη. Συνάδελφοι που είχαν ήδη πετυχημένους deal aggregators γύρισαν σε μας για να γλυτώσουν την κατηγοριοποίηση και το administration.

Για ερωτήσεις, διευκρινίσεις ή οτιδήποτε άλλο σου έρθει στο μυαλό και θέλεις απάντηση  στείλε mail στο [email protected] και θα σου απαντήσουμε (αν μπορούμε!)

 


Σημείωση: Μην βάζετε keywords στο πεδίο για το όνομα καθώς επίσης και links προς άσχετες ιστοσελίδες με τη θεματολογία του άρθρου. Οι διαχειριστές του ifeed θα μαρκάρουν αυτόματα αυτά τα σχόλια ως spam!

Ένα Σχόλιο στο Άρθρο “Παρουσίαση της Only Deals Πλατφόρμας


 1. Σπύρος Μοιρισκλάβος on said:

  Καλημέρα

  Ονομάζομαι Σπύρος Μοιρισκλάβος .
  Το ενδιαφέρον μου είναι πολύ μεγάλο διότι ετοιμάζω εταιρεία διάθεσης προιόντων Υγείας και Ομορφιάς . Θα ήθελα μιά συνάντηση μαζί σας για επιτόπου συζήτηση , λύσιμο αποριών και συνεργασία μας .

  Θα χαρώ να μιλήσουμε

  Σπύρος Μοιρισκλαβος
  6983500277
  [email protected]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αποκτήστε τα Παρακάτω Δύο
ΔΩΡΕΑΝ Ebook

seo ebook

Τα συγκεκριμένα ebook θα σας αποκαλύψουν κάποια από τα μεγαλύτερα μυστικά για να αυξήσετε τις θέσεις σας στο Google, καθώς επίσης και τα έσοδα σας μέσω internet!!!

 • Ανεβείτε Εύκολα Στο Google
 • Αποκτήστε Υψηλή Επισκεψιμότητα
 • Κερδίστε Περισσότερα Χρήματα

Εγγραφείτε στο Εβδομαδιαίο NEWSLETTER

&

Αποκτήστε ΔΩΡΕΑΝ το SEO Ebook
"Αποτελεσματικό Link Building" & το Ebook "Χρήματα Μέσω Internet".