Subscribe:Posts Comments

You Are Here: Home » Τελευταία άρθρα, Τεχνολογικά Νέα » Σμίκρυνση url με το TinyUrl

Καλησπέρα σας. Σήμερα, θα σας δείξω ένα site, του οποίου η δουλειά είναι πολύ σημαντική και συγκεκριμένη. Αυτό που κάνει, είναι να μικραίνει τις url διευθύνσεις.

Πώς θα σας φαινόταν μία διεύθυνση (τυχαία) όπως η www.konsoulito.blogspot.com/to-link-einai-para-poli-megalo-gia-na-antigrafei να γινόταν www.tinyurl.com/konsoulito ; Αυτή τη δουλειά μπορεί να κάνει το tinyurl (http://tinyurl.com/).

Πώς λειτουργεί το site. Μπαίνοντας στο site, θα δείτε το πλαίσιο της παραπάνω εικόνας. Στο πρώτο κενό, τοποθετείτε το μεγάλο url, το οποίο θέλετε να μικρύνετε. Ύστερα, έχετε δύο επιλογές:

α) Να πατήσετε το Make TinyURL! και να σας δώσει ένα μικρότερο url, το οποίο θα πηγαίνει στο μεγάλο που γράψατε στο πρώτο κενό και θα είναι της μορφής tinyurl.com/gjsssds .

β) Να γράψετε στο δεύτερο κενό που βλέπετε στην παραπάνω φωτογραφία μία δική σας φράση, π.χ. konsoulito-24 (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε γράμματα, αριθμούς και παύλες) και πατώντας Make TinyURL! να σας δώσει ένα μικρότερο url, το οποίο θα πηγαίνει στο μεγάλο που γράψατε στο πρώτο κενό και θα είναι της μορφής tinyurl.com/konsoulito-24 .

Σε τι χρησιμεύει το site. Μπορεί να θέλετε να δώσετε σε κάποιον ένα url, το οποίο είναι πολύ μεγάλο ώστε να του το στείλετε με μήνυμα στο κινητό ή να του το πείτε μέσω τηλεφώνου. Μικραίνοντας το, θα μπορεί ακόμη και να το θυμάται! Έτσι, θα είναι εύκολο να θυμάστε και εσείς κάποια μεγάλα url που ίσως έχετε γραμμένα κάπου, δηλαδή μικραίνοντας τα.

Τι κίνδυνος μπορεί να δημιουργηθεί. Μικραίνοντας το url και παίρνοντας μορφή tinyurl/grammata, δεν ξέρουμε που ακολουθεί το url. Έτσι, αν κάποιος σας δώσει ένα τέτοιο url, πιθανό είναι να κρύβει κινδύνους. Προσοχή λοιπόν στο τι ανοίγετε. Καλό είναι να χρησιμοποιείτε το site για να μικραίνετε δικά σας url και να αποφεύγετε να δέχεστε τέτοια από ανώνυμους, παρά μόνο από έμπιστα άτομα για εσάς.

Αν σας αρέσει η δουλειά του tinyurl, τότε με τον παρακάτω κώδικα μπορείτε να το προσθέσετε στο blog σας, μέσα σε HTML/JavaScript.

Εκτός του tinyurl, υπάρχει και μία ελληνική σελίδα (http://myurl.gr) για μετατροπές μεγάλων url σε μικροσκοπικά.

About the author

Αλέξανδρος Ίτσιος wrote 220 articles on this blog.

Ο Αλέξανδρος Ίτσιος είναι ένα από τα ιδρυτικά μέλη της κοινότητας του ifeed. Αυτή τη στιγμή εργάζεται στη seo projects (SEO) μία εταιρεία ειδικευμένη στην βελτιστοποίηση – προώθηση ιστοσελίδων, τις υπηρεσίες seo και το internet marketing. web hosting greece, Twitter, Facebook.

Δεν βρέθηκαν σχετικά άρθρα

Leave a Reply

© 2011 ifeed · Subscribe:PostsComments