Σμίκρυνση url με το TinyUrl

Το άρθρο δημοσιεύτηκε από τον Αλέξανδρος Ίτσιος

Ονομάζομαι Αλέξανδρος Ίτσιος και είμαι ο ιδρυτής της κοινότητας του ifeed. Eίμαι Co-founder της EnterLogic που ειδικεύεται κυρίως στο Internet Marketing. Σκοπός μου είναι να δείξω στον αρχάριο internet marketer, καθώς επίσης και τον επιχειρηματία που μόλις μπήκε στον χώρο του internet, πως να φτιάξει μια επικερδή διαδικτυακή επιχείρηση. Σε περίπτωση που θέλετε να επικοινωνήσετε μαζί μου, μπορείτε να με βρείτε στο Facebook, Twitter και Google Plus.


Καλησπέρα σας. Σήμερα, θα σας δείξω ένα site, του οποίου η δουλειά είναι πολύ σημαντική και συγκεκριμένη. Αυτό που κάνει, είναι να μικραίνει τις url διευθύνσεις.

Πώς θα σας φαινόταν μία διεύθυνση (τυχαία) όπως η www.konsoulito.blogspot.com/to-link-einai-para-poli-megalo-gia-na-antigrafei να γινόταν www.tinyurl.com/konsoulito ; Αυτή τη δουλειά μπορεί να κάνει το tinyurl (http://tinyurl.com/).

Πώς λειτουργεί το site. Μπαίνοντας στο site, θα δείτε το πλαίσιο της παραπάνω εικόνας. Στο πρώτο κενό, τοποθετείτε το μεγάλο url, το οποίο θέλετε να μικρύνετε. Ύστερα, έχετε δύο επιλογές:

α) Να πατήσετε το Make TinyURL! και να σας δώσει ένα μικρότερο url, το οποίο θα πηγαίνει στο μεγάλο που γράψατε στο πρώτο κενό και θα είναι της μορφής tinyurl.com/gjsssds .

β) Να γράψετε στο δεύτερο κενό που βλέπετε στην παραπάνω φωτογραφία μία δική σας φράση, π.χ. konsoulito-24 (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε γράμματα, αριθμούς και παύλες) και πατώντας Make TinyURL! να σας δώσει ένα μικρότερο url, το οποίο θα πηγαίνει στο μεγάλο που γράψατε στο πρώτο κενό και θα είναι της μορφής tinyurl.com/konsoulito-24 .

Σε τι χρησιμεύει το site. Μπορεί να θέλετε να δώσετε σε κάποιον ένα url, το οποίο είναι πολύ μεγάλο ώστε να του το στείλετε με μήνυμα στο κινητό ή να του το πείτε μέσω τηλεφώνου. Μικραίνοντας το, θα μπορεί ακόμη και να το θυμάται! Έτσι, θα είναι εύκολο να θυμάστε και εσείς κάποια μεγάλα url που ίσως έχετε γραμμένα κάπου, δηλαδή μικραίνοντας τα.

Τι κίνδυνος μπορεί να δημιουργηθεί. Μικραίνοντας το url και παίρνοντας μορφή tinyurl/grammata, δεν ξέρουμε που ακολουθεί το url. Έτσι, αν κάποιος σας δώσει ένα τέτοιο url, πιθανό είναι να κρύβει κινδύνους. Προσοχή λοιπόν στο τι ανοίγετε. Καλό είναι να χρησιμοποιείτε το site για να μικραίνετε δικά σας url και να αποφεύγετε να δέχεστε τέτοια από ανώνυμους, παρά μόνο από έμπιστα άτομα για εσάς.

Αν σας αρέσει η δουλειά του tinyurl, τότε με τον παρακάτω κώδικα μπορείτε να το προσθέσετε στο blog σας, μέσα σε HTML/JavaScript.

Εκτός του tinyurl, υπάρχει και μία ελληνική σελίδα (http://myurl.gr) για μετατροπές μεγάλων url σε μικροσκοπικά.


Σημείωση: Μην βάζετε keywords στο πεδίο για το όνομα καθώς επίσης και links προς άσχετες ιστοσελίδες με τη θεματολογία του άρθρου. Οι διαχειριστές του ifeed θα μαρκάρουν αυτόματα αυτά τα σχόλια ως spam!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Αποκτήστε τα Παρακάτω Δύο
ΔΩΡΕΑΝ Ebook

seo ebook

Τα συγκεκριμένα ebook θα σας αποκαλύψουν κάποια από τα μεγαλύτερα μυστικά για να αυξήσετε τις θέσεις σας στο Google, καθώς επίσης και τα έσοδα σας μέσω internet!!!

  • Ανεβείτε Εύκολα Στο Google
  • Αποκτήστε Υψηλή Επισκεψιμότητα
  • Κερδίστε Περισσότερα Χρήματα

Εγγραφείτε στο Εβδομαδιαίο NEWSLETTER

&

Αποκτήστε ΔΩΡΕΑΝ το SEO Ebook
"Αποτελεσματικό Link Building" & το Ebook "Χρήματα Μέσω Internet".