Τι είναι το Web 3.0;

Το άρθρο δημοσιεύτηκε από τον Αλέξανδρος Ίτσιος

Ονομάζομαι Αλέξανδρος Ίτσιος και είμαι ο ιδρυτής της κοινότητας του ifeed. Eίμαι Co-founder της EnterLogic που ειδικεύεται κυρίως στο Internet Marketing. Σκοπός μου είναι να δείξω στον αρχάριο internet marketer, καθώς επίσης και τον επιχειρηματία που μόλις μπήκε στον χώρο του internet, πως να φτιάξει μια επικερδή διαδικτυακή επιχείρηση. Σε περίπτωση που θέλετε να επικοινωνήσετε μαζί μου, μπορείτε να με βρείτε στο Facebook, Twitter και Google Plus.


Τι είναι το Web 3.0;

Αν και στο παρελθόν ελάχιστοι γνώριζαν την ύπαρξη του web 2.0, ήδη έχει αρχίσει να γίνεται συζήτηση για το web 3.0. Για την κατανόηση του web 3.0, καλό θα ήταν να κατανοήσουμε πρώτη τι είναι το web 2.0. Στην εποχή που μπήκαμε στο web 2.0, είδαμε την έλευση τεχνολογιών διαδικτύου (web applications) όπως τα blogs, rss, feeds κλπ.

Αν και δεν υπάρχει σαφές τοπίο για το πως θα είναι το web 3.0, ο Tim Berners-Lee, ο εφευρέτης του World Wide Web, το αναφέρει ως “Semantic Web”. Με αυτό θέλει να πει ότι θα γίνει μία προσπάθεια οι μηχανές αναζήτησης να προσπαθούν να διαβάζουν το περιεχόμενο όπως οι άνθρωποι. π.χ. μπορεί να γράφετε στη μπάρα αναζήτησης “Θέλω να δω μία ταινία τρόμου και μετά να πάω να φάω στην Αθήνα”. Οι μηχανές αναζήτησης θα επεξεργάζονται τα δεδομένα και θα τα παρουσιάζει σε εσάς.

Χωρίς αμφιβολία, οι παραπάνω τεχνολογίες θα βελτιώσουν την εμπειρία του χρήστη και θα μειώσουν το χρόνο που θα πρέπει να κάνει πολλαπλές αναζητήσεις.


πηγή: buzzle.com


Σημείωση: Μην βάζετε keywords στο πεδίο για το όνομα καθώς επίσης και links προς άσχετες ιστοσελίδες με τη θεματολογία του άρθρου. Οι διαχειριστές του ifeed θα μαρκάρουν αυτόματα αυτά τα σχόλια ως spam!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Αποκτήστε τα Παρακάτω Δύο
ΔΩΡΕΑΝ Ebook

seo ebook

Τα συγκεκριμένα ebook θα σας αποκαλύψουν κάποια από τα μεγαλύτερα μυστικά για να αυξήσετε τις θέσεις σας στο Google, καθώς επίσης και τα έσοδα σας μέσω internet!!!

  • Ανεβείτε Εύκολα Στο Google
  • Αποκτήστε Υψηλή Επισκεψιμότητα
  • Κερδίστε Περισσότερα Χρήματα

Εγγραφείτε στο Εβδομαδιαίο NEWSLETTER

&

Αποκτήστε ΔΩΡΕΑΝ το SEO Ebook
"Αποτελεσματικό Link Building" & το Ebook "Χρήματα Μέσω Internet".