Τρόποι να Αυξήσετε τους Επισκέπτες σας

Το άρθρο δημοσιεύτηκε από τον Αλέξανδρος Ίτσιος

Ονομάζομαι Αλέξανδρος Ίτσιος και είμαι ο ιδρυτής της κοινότητας του ifeed. Eίμαι Co-founder της EnterLogic που ειδικεύεται κυρίως στο Internet Marketing. Σκοπός μου είναι να δείξω στον αρχάριο internet marketer, καθώς επίσης και τον επιχειρηματία που μόλις μπήκε στον χώρο του internet, πως να φτιάξει μια επικερδή διαδικτυακή επιχείρηση. Σε περίπτωση που θέλετε να επικοινωνήσετε μαζί μου, μπορείτε να με βρείτε στο Facebook, Twitter και Google Plus.


Εάν είστε ιδιοκτήτης blog, τότε αυτό που θέλετε σίγουρα είναι να αυξήσετε τους επισκέπτες της ιστοσελίδας σας. Παρακάτω παραθέτω μία συνοπτική λίστα για το πως θα μπορούσατε να αυξήσετε τους επισκέπτες της ιστοσελίδας σας.

  1. Αυξήστε το περιεχόμενο της ιστοσελίδας σας. Ο νούμερο ένα παράγοντας για να αυξήσετε τους επισκέπτες της ιστοσελίδας σας, είναι να γράφετε συχνότερα στο blog σας ποιοτικό περιεχόμενο. Τα άτομα που επισκέπτονται την ιστοσελίδα σας, το κάνουν για να διαβάζουν περιεχόμενο το οποίο τους ενδιαφέρει. Εάν δεν γράφετε συχνά, τότε οι επισκέπτες σας δεν θα παραμείνουν σε εσάς και δεν θα σας ξανα επισκεφτούν.
  2. Ύπαρξη όμορφου και καθαρού σχεδιασμού της ιστοσελίδας σας. Δεν είναι λίγες οι φορές που ιστοσελίδες με ποιοτικό περιεχόμενο, δεν έχουν την εμφάνιση που τους αρμόζει. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι επισκέπτες να φεύγουν πριν καν διαβάσουν το περιεχόμενο της ιστοσελίδας σας.
  3. Απαντήστε στους επισκέπτες που κάνουν σχόλια. Έτσι φαίνεται ότι υπάρχει κίνηση στην ιστοσελίδα σας και ότι το άρθρο είναι ενδιαφέρον.
  4. Μην φτιάχνετε την ιστοσελίδα σας για να κερδίσετε. Ίσως να ακούγεται περίεργο, αλλά το βασικό συστατικό της επιτυχίας ενός blog είναι να γράφουμε επειδή το θέλουμε. Εάν μοναδικός σκοπός είναι να κερδίσετε χρήματα, τότε σε σύντομο χρονικό διάστημα θα βαρεθείτε το blog σας και πιθανότατα να το κλείσετε.
  5. Μην βάζετε άσχετες διαφημίσεις ή διαφημίσεις που πιστεύετε ότι θα βλάψουν την ποιότητα της ιστοσελίδας σας. Η εμπιστοσύνη είναι κάτι που δύσκολα αποκτιέται. Αυτό ισχύει και στο διαδίκτυο, καθότι αν κάτι δυσφημιστεί, εύκολα διαδίδεται και δύσκολα ξεχνιέται.
  6. Δημιουργείστε αμφιλεγόμενα άρθρα και κάντε ερωτήσεις στις δημοσιεύσεις σας. Με αυτό τον τρόπο ενθαρρύνετε την διαδραστικότητα.
  7. Κάντε σχόλια σε άλλα blogs. Στις περισσότερες περιπτώσεις, υπάρχει πεδίο για να βάλετε τη διεύθυνση σας, με αποτέλεσμα οι αναγνώστες εκείνου του blog να μπορούν να δουν ποιος έκανε το σχόλιο. Έτσι μπορείτε να αποκτήσετε επισκέπτες από σχετικά blogs.
  8. Συμμετάσχετε σε κοινότητες (forums) και αποκτήστε σχέσεις με άλλους Bloggers.
  9. Όταν γράφετε ένα άρθρο, καλό θα ήταν να έχετε συνδέσμους προς άλλα άρθρα του blogs σας, με σχετικό περιεχόμενο. Έτσι προτρέπεται τους επισκέπτες σας να διαβάσουν περισσότερα άρθρα και να μην φύγουν μόλις διαβάσουν το άρθρο που τους απασχολεί.
  10. Ελέγξτε αν έχει ορθογραφικά λάθη το κείμενο σας. Αρκετοί κάνουμε ορθογραφικά λάθη λόγο βιασύνης σε μία δημοσίευση. Παρόλα αυτά, το blog μας δεν φαίνεται το ίδιο ποιοτικό εάν είναι γραμμένο με greeklish ή γεμάτο με γραμματικά και συντακτικά λάθη.
  11. Υποβάλετε την ιστοσελίδα σας σε directories.
  12. Δημιουργήστε Twitter και Facebook pages. Όλοι και περισσότεροι χρήστες συμμετέχουν στο facebook και στο twitter, οπότε είναι απαραίτητο να συμμετάσχετε σε αυτές τις ιστοσελίδες για να αυξήσετε τους επισκέπτες σας.
  13. Καλό θα ήταν η ιστοσελίδα σας να έχει rss syndicator για να μπορούν οι χρήστες σας να εγγράφονται στο rss σας.
  14. Κάντε ανταλλαγές banners και links με άλλους webmasters που έχουν σχετικό περιεχόμενο.
  15. Υποβάλετε τις δημοσιεύσεις σας σε social bookmarking sites. Αυτές οι ιστοσελίδες έχουν μεγάλη επισκεψιμότητα και μπορούν να μεταφέρουν μεγάλο ποσοστό επισκεπτών προς το blog σας. (δείτε λίστα με ελληνικά bookmarking sites).
  16. Δώστε τη δυνατότητα στους χρήστες σας να κάνουν like ή να κάνουν tweet τα άρθρα σας.
  17. Γράψτε άρθρα φιλικά προς τους χρήστες και όχι προς τις μηχανές αναζήτησης. Εάν γράφετε σαν ρομπότ, σύντομα θα διαπιστώσετε ότι οι χρήστες σας θα φεύγουν και δεν θα επισκέπτονται το blog σας. Γράψτε άρθρα φιλικά προς τους επισκέπτες και θα δείτε ότι σύντομα θα αυξηθούν οι επισκέπτες σας.
  18. Βοηθήστε χρήστες που χρειάζονται τη βοήθεια σας.
  19. Δημιουργείστε Polls μέσα στην ιστοσελίδα σας για διάφορα θέματα.
  20. Βάλτε στην υπογραφή της ιστοσελίδας σας, στα φόρουμ που συμμετέχετε.
  21. Συνεχίστε να βελτιώνετε το blog σας και να ακούτε τις απαιτήσεις των αναγνωστών σας. Έτσι θα καταφέρετε να έχετε ελκυστικό περιεχόμενο, και επισκέπτες που θα επιστρέφουν συχνά στην ιστοσελίδα σας για να διαβάσουν τα άρθρα σας.
  22. Τέλος, θα ήθελα να πω να είμαστε ο εαυτός μας. Έτσι θα καταφέρουμε να αποκτήσουμε επισκέπτες οι οποίοι θα μας εκτιμούν για αυτό που είμαστε και όχι για αυτό που υποκρινόμαστε.

Σημείωση: Μην βάζετε keywords στο πεδίο για το όνομα καθώς επίσης και links προς άσχετες ιστοσελίδες με τη θεματολογία του άρθρου. Οι διαχειριστές του ifeed θα μαρκάρουν αυτόματα αυτά τα σχόλια ως spam!

4 Σχόλια στο Άρθρο “Τρόποι να Αυξήσετε τους Επισκέπτες σας


  1. kostas on said:

    Ενδιαφέρον το άρθρο σου. Λογικό και βαθύτατα ανθρώπινο. Αναφέρομαι στο τελευταίο σου τιπ.
    “Τέλος, θα ήθελα να πω να είμαστε ο εαυτός μας. Έτσι θα καταφέρουμε να αποκτήσουμε επισκέπτες οι οποίοι θα μας εκτιμούν για αυτό που είμαστε και όχι για αυτό που υποκρινόμαστε.”

    Θα επιστρέψω για περισσότερα.

  2. Αλέξανδρος Ίτσιος on said:

    πιστεύω ότι αυτό είναι ο σημαντικότερος παράγοντας για να επιτύχεις σε μία κοινότητα ή blog.

  3. To αρθρο σου πολύ καλό. Ηδη μερικούς τρόπους που εφάρμοσα ηδα διαφορά στην κίνηση. Το σίγουρο είναι η επιμονή και τα ποιοτικά άρθρα. Οπως τονίζεις κι εσύ γραφουμε ένα αρθρο για το άνθρωπο και όχι για την μηχανή.

  4. Andreas on said:

    Πολυ σωστα οσα ειπες

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Αποκτήστε τα Παρακάτω Δύο
ΔΩΡΕΑΝ Ebook

seo ebook

Τα συγκεκριμένα ebook θα σας αποκαλύψουν κάποια από τα μεγαλύτερα μυστικά για να αυξήσετε τις θέσεις σας στο Google, καθώς επίσης και τα έσοδα σας μέσω internet!!!

  • Ανεβείτε Εύκολα Στο Google
  • Αποκτήστε Υψηλή Επισκεψιμότητα
  • Κερδίστε Περισσότερα Χρήματα

Εγγραφείτε στο Εβδομαδιαίο NEWSLETTER

&

Αποκτήστε ΔΩΡΕΑΝ το SEO Ebook
"Αποτελεσματικό Link Building" & το Ebook "Χρήματα Μέσω Internet".