Subscribe:Posts Comments

You Are Here: Home » E-commerce, Internet Marketing, Τελευταία άρθρα » Αξίζει το Yahoo Directory;

To yahoo directory είναι εδώ και καιρό αναπόσπαστο μέρος της link building καμπάνιας διάφορων εταιριών. Το ερώτημα είναι: αξίζει το yahoo directory; Η συνηθισμένη απάντηση είναι όχι, αλλά ας αναλύσουμε το θέμα λίγο περισσότερο.

Πλεονεκτήματα Yahoo Directory

  • Το Yahoo είναι μία μηχανή αναζήτησης παλαιότερη από το ίδιο το Google. Θεωρείτε λοιπόν ένα αξιόπιστο site, το οποίο έχει αρκετή δύναμη.

Μειονεκτήματα Yahoo Directory

  • Το κύριο πρόβλημα του είναι το κόστος για την υποβολή της ιστοσελίδας σας, το οποίο ανέρχεται στα 300 ευρώ αν θυμάμαι καλά.
  • Δεν θα κερδίσετε παρά ελάχιστους επισκέπτες.
  • Δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι το link θα γίνει index από τη Google και ότι θα κερδίσετε κατατάξεις.
  • Ανάλογα με την κατηγορία/υποκατηγορία που θα μπει η ιστοσελίδα σας, μπορεί να μην μεταφερθεί καν PageRank, καθότι πρόκειται για deep lnking. Έτσι, αν η ιστοσελίδα σας είναι 5 – 6 επίπεδα μακριά από το root, πιθανότατα να μην μετρήσει καν.

Αναλύοντας τα παραπάνω, θεωρώ ότι το Yahoo Directory δεν παρέχει τίποτα περισσότερο από ένα πανάκριβο Link. Προσωπικά θα προτιμούσα  να δώσω αυτά τα χρήματα σε adwords, παρά να κάνω καταχώρηση σε ένα ξεπερασμένο Directory.

About the author

Αλέξανδρος Ίτσιος wrote 143 articles on this blog.

Γεια σας, ονομάζομαι Αλέξανδρος Ίτσιος και είμαι ιδρυτής της SEO Projects μίας εταιρείας ειδικευμένη στην βελτιστοποίηση – προώθηση ιστοσελίδων, τις υπηρεσίες seo και το internet marketing.Παράλληλα εργάζομαι ως seo consultant στην Stigmahost.com μια εταιρία φιλοξενίας ιστοσελίδων - web hosting greece . Για οποιαδήποτε απορία μπορείτε να με βρείτε στο twitter ή στο facebook προφίλ μου.

Σχετικά άρθρα:

  1. Twellow: Directory για Twitter Accounts
  2. Αξίζει να εφαρμόσετε μια καμπάνια internet marketing στο site σας;
  3. Μείωση των Εσόδων της Yahoo
  4. Νέα Yahoo Apps για Android και iPhone

2 Comments

  1. theodion says:

    σωστός. έχω πληρώσει και δεν είδα κανένα ώφελος. τζάμπα λεφτά. δεν το συνηστώ σε κανένα

  2. Απ’ ότι θυμάμαι είχες πάρει κάποιες θέσεις στα serps, αλλά δεν δικαιολογούνται τα ευρώπουλα με τίποτα. Το Yahoo Directory είναι απολειφάδι του παρελθόντος πλέον, όπως επίσης και τα περισσότερα Directories.

Leave a Reply

© 2011 ifeed · Subscribe:PostsComments