Subscribe:Posts Comments

You Are Here: Home » Τεχνολογικά Νέα » Απαραίτητο το Antivirus αν Διαθέτετε Windows

Συζητούσα με ένα φίλο μου, ο οποίος αν και έχει λειτουργικό Windows στον υπολογιστή του, δεν έχει εγκατεστημένο κάποιο πρόγραμμα αντιμετώπισης ιών. Δεν έχει αντιμετωπίσει κάποιο πρόβλημα στον υπολογιστή του και δεν έχει κολλήσει ιό, μου είπε. Να διευκρινίσω, πως με τον υπολογιστή του μπαίνει καθημερινά στο internet και σερφάρει χωρίς προστασία…

Υπάρχει μία πάρα πολύ μικρή πιθανότητα να μην έχει κολλήσει ιό. Αυτή η πιθανότητα ισχύει σε περιπτώσεις, όπως οι παρακάτω:

Μπαίνει σε ιστοσελίδες που γνωρίζει σίγουρα ότι δεν έχουν ιό, δηλαδή είναι αξιόπιστες

Δε διαβάζει e-mail που δέχεται από αγνώστους και δε δέχεται αρχεία από αυτούς
Προσέχει πριν συνδέσει μία ξένη συσκευή αποθήκευσης στον υπολογιστή του, αν αυτή προέρχεται από άτομα που έχουν ελέγξει ότι η συσκευή είναι “καθαρή” μέσω κάποιου antivirus
Και πάλι όμως, ένας ιός μπορεί να τρυπώσει πολύ έξυπνα στον υπολογιστή, όσο αθώα και να είναι η χρήση που του κάνουμε. Μην περιμένετε να καταλάβετε ότι έχετε ιό, όταν σβηστεί για παράδειγμα κάποιο αρχείο των windows. Υπάρχουν πολλοί ιοί που κάνουν αθόρυβη δουλειά και δεν τους καταλαβαίνετε.

Δε νοείται να έχουμε υπολογιστή με λειτουργικό Windows και να μην έχουμε εγκαταστήσει κάποιο πρόγραμμα antivirus!

Μπορεί εσάς να μη σας νοιάζει που δε διαθέτετε antivirus, γιατί όπως λέτε ο υπολογιστής σας είναι μια χαρά, όμως βλάπτετε και τους υπόλοιπους χωρίς να το θέλετε. Ένα usb stick αποθήκευσης να δώσετε σε κάποιον για παράδειγμα, του έχετε δώσει και ιό μαζί!

Όσοι δεν έχετε λοιπόν antivirus, βάλτε τώρα κάποιο από τα παρακάτω, δωρεάν!

Avast! Free Antivirus (http://files.avast.com/iavs5x/setup_av_free.exe). Αφού το εγκαταστήσετε, μπορείτε να κάνετε register (εγγραφή) δωρεάν, ώστε να έχετε προστασία για ένα χρόνο. Πολύ καλό antivirus, αυτό χρησιμοποιώ κι εγώ.
Microsoft Security Essentials (http://www.microsoft.com/security_essentials/). Κατεβάζετε ανάλογα με την έκδοση των windows που διαθέτετε. Παρέχεται δωρεάν από τη Microsoft.
AVG Anti-Virus Free Edition (http://software-files-l.cnet.com/s/software/11/64/58/17/avg_free_stb_all_2011_1153_cnet.exe?e=1290363987&h=657923d18d78bf2af9ace2cdeb964872&lop=link&ptype=1901&ontid=2239&siteId=4&edId=3&spi=4fdef637931b018a6579e7a916ddd6db&pid=11645817&psid=10320142&fileName=avg_free_stb_all_2011_1153_cnet.exe). Δωρεάν antivirus.

Όποιο και να βάλετε από τα παραπάνω antivirus, θα έχετε προστασία απέναντι στους ιούς. Μόλις εγκαταστήσετε κάποιο, να κάνετε αμέσως ένα full scan του υπολογιστή (και μάλιστα την αναλυτική σάρωση), ώστε να αντιμετωπιστούν οι ήδη υπάρχοντες ιοί. Ακόμη, εσείς που είστε σίγουροι ότι δεν έχετε κολλήσει ιό, είμαι σίγουρος ότι οι περισσότεροι θα εκπλαγείτε από τα αποτελέσματα της σάρωσης.

About the author

wrote 21 articles on this blog.

Σχετικά άρθρα:

  1. Επιταχύνετε την εκκίνηση των Windows(Μέρος 1ο)
  2. Επιταχύνετε την εκκίνηση των Windows(Μέρος 2o)
  3. iPhone vs Windows Phone 7
  4. Windows 7 – Εγκατάσταση από USB Stick
  5. Οι πρώτες επίσημες δηλώσεις για τα Windows 8

Leave a Reply

© 2011 ifeed · Subscribe:PostsComments