4 Plugins που πρέπει να έχει το wordpress blog σας

Το άρθρο δημοσιεύτηκε από τον Αλέξανδρος Ίτσιος

Ονομάζομαι Αλέξανδρος Ίτσιος και είμαι ο ιδρυτής της κοινότητας του ifeed. Eίμαι Co-founder της EnterLogic που ειδικεύεται κυρίως στο Internet Marketing. Σκοπός μου είναι να δείξω στον αρχάριο internet marketer, καθώς επίσης και τον επιχειρηματία που μόλις μπήκε στον χώρο του internet, πως να φτιάξει μια επικερδή διαδικτυακή επιχείρηση. Σε περίπτωση που θέλετε να επικοινωνήσετε μαζί μου, μπορείτε να με βρείτε στο Facebook, Twitter και Google Plus.


Πριν μερικά χρόνια η δημιουργία μιας ιστοσελίδας απαιτούσε γνώσεις προγραμματισμού, ώστε να μπορέσετε να κάνετε blogging. Αν δεν κάποιος δεν διέθεται τις παραπάνω γνώσεις θα έπρεπε να βρει την λύση σε πλατφόρμες όπως είναι ο Blogger, με ότι περιορισμό συνεπάγεται μια τέτοια επιλογή. Η WordPress, πλέον, έχει κάνει εύκολη την ζωή, πολλών ανθρώπων που θέλουν ν’ ασχοληθούν με το blogging, εκφράζοντας έτσι τις απόψεις τους ή διαφημίζοντας προϊόντα και υπηρεσίες. Ας δούμε 4 plugins που πρέπει να έχει κάθε blog που στηρίζεται στην WordPress και κάνει την εργασία σας πιο εύκολη.

Akismet

Το Akismet plugin ελέγχει αυτόματα κάθε σχόλιο που έρχεται στο blog σας για να δείτε εάν είναι spam. Αυτά τα μηνύματα που έχουν επισημανθεί μετακινούνται σε ξεχωριστό φάκελο, όπου μπορούν να διαγραφούν με το πάτημα ενός κουμπιού. Το σύστημα είναι εξαιρετικά αξιόπιστο και μπορεί να εξοικονομήσει αρκετό χρόνο.

All in One SEO

Η WordPress είναι ήδη φιλική στις μηχανές αναζήτησης, αλλά δεν μπορεί να δώσει στο blog σας μια επιπλέον ώθηση. Το All in One SEO plugin επεμβαίνει στις ρυθμίσεις του ιστολογίου σας, καθιστώντας ευκολότερο για τις μηχανές αναζήτησης να ανακαλύψουν το περιεχόμενό σας. Μπορείτε να συμπληρώσετε τον τίτλο, λέξεις-κλειδιά και την περιγραφή για το blog σας. Στη συνέχεια, αφήστε το plugin να χειριστεί τα υπόλοιπα. Αν είστε πιο προχωρημένος χρήστης το All in One SEO σας επιτρέπει να αλλάξετε τις ρυθμίσεις και να εισάγετε τις ακριβείς προδιαγραφές σας. Το σύστημα σας επιτρέπει, επίσης, να κατευθυνθείτε σε περισσότερο στοχευμένα αποτελέσματα.

Google Analytics για WordPress

Αυτό το δωρεάν plugin φέρνει τη δύναμη του Google Analytics στο dashboard του ιστολογίου σας. Κάθε φορά που ενημερώνετε το site σας, θα δείτε ένα διάγραμμα κίνησης, στατιστικά, Top Post, τις καλύτερες παραπομπές και τις Top Αναζητήσεις. Αυτά είναι στοιχεία που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να κάνετε το blog σας ακόμη πιο δημοφιλές.

Βεβαίως, η WordPress έχει δικό της πρόγραμμα, αλλά τα στατιστικά του Google Analytics είναι πιο λεπτομερή και ακριβή επειδή καταφέρνει να κάνει καταμέτρηση επισκέψεων, εκτός από τα Page Views, και σε άλλους τομείς που η WordPress δεν μπορεί ακόμη.

Social Sharing Plugins

Δώστε την δυνατότητα να μοιραστούν οι επισκέπτες σας τα αγαπημένα τους άρθρα με plugins κοινωνικής δικτύωσης. Τα plugins αυτά εισάγουν αυτόματα τα εικονίδια του Facebook, του Twitter και άλλων κορυφαίων κοινωνικών δικτύων στην αρχή ή στο τέλος της κάθε post. Τα plugins είναι δωρεάν για download, το μόνο που μένει είναι να δημοσιεύσετε ενδιαφέρον περιεχόμενο που θα δημοσιευτεί από τους επισκέπτες σας.

Η WordPress διαθέτει χιλιάδες plugins που μπορούν να δώσουν ζωντάνια, ευχρηστία και εξαιρετικά αποτελέσματα στο blog σας. Ανάμεσα στις χιλιάδες plugins θα πρέπει να εγκαταστήσετε τα αντίστοιχα που θα σας προσφέρουν ασφάλεια, αύξηση επισκέψεων και χρήσιμα συμπεράσματα, ώστε να γνωρίζετε τις ανάγκες του blog σας, να επεμβαίνετε όπου χρειάζεται και να κάνετε ένα επιτυχημένο blogging. Έτσι, τα παραπάνω plugins θεωρούνται ιδανικά για το ξεκίνημά σας με την WordPress.


Σημείωση: Μην βάζετε keywords στο πεδίο για το όνομα καθώς επίσης και links προς άσχετες ιστοσελίδες με τη θεματολογία του άρθρου. Οι διαχειριστές του ifeed θα μαρκάρουν αυτόματα αυτά τα σχόλια ως spam!

4 Σχόλια στο Άρθρο “4 Plugins που πρέπει να έχει το wordpress blog σας


 1. Ενδιαφέρον άρθρο αλλά θα ήθελα να ρωτήσω τα εξής:
  – Γιατί να προτιμήσω το AllInOneSeo και όχι το wordpress seo by Yoast?
  – Social Sharing plugins: πιστεύω ότι το AddThis είναι το καλύτερο, ποιά η γνώμη σας;

  Ευχαριστώ

 2. Σχετικά με το πρώτο ερώτημα, είναι καθαρά θέμα προτίμησης. Και τα δύο είναι πολύ καλά plugins. Σχετικά με το δεύτερο, το Addthis κλέβει αρκετά στατιστικά από τη σελίδα μας, ενώ επειδή φορτώνουν αρκετά scripts μπορεί να παρουσιάζεται καθυστέρηση φόρτωσης. Πολύ καλό είναι και το sexy bookmarks για wordpress.

 3. καλό άρθρο μπράβο σας, μα και εγώ έχω της απορίες μου 😛
  το πρώτο είναι δεδομένο θα έλεγα, υπάρχει ήδη από την αρχή.
  το Google Analytics, γιατί να φορτώνεις τσάμπα την ιστοσελίδα αφού το script το βάζεις μέσα στα ; ή πολύ πολύ το All in one το έχει τη δυνατότητα, για το τελευταίο δεν έχω τι να πω 😀

 4. stella on said:

  Προτείνω επίσης κάποιο security plugin, κάποιο για cache και το jetpack ως απαραίτητα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Αποκτήστε τα Παρακάτω Δύο
ΔΩΡΕΑΝ Ebook

seo ebook

Τα συγκεκριμένα ebook θα σας αποκαλύψουν κάποια από τα μεγαλύτερα μυστικά για να αυξήσετε τις θέσεις σας στο Google, καθώς επίσης και τα έσοδα σας μέσω internet!!!

 • Ανεβείτε Εύκολα Στο Google
 • Αποκτήστε Υψηλή Επισκεψιμότητα
 • Κερδίστε Περισσότερα Χρήματα

Εγγραφείτε στο Εβδομαδιαίο NEWSLETTER

&

Αποκτήστε ΔΩΡΕΑΝ το SEO Ebook
"Αποτελεσματικό Link Building" & το Ebook "Χρήματα Μέσω Internet".