5 Τρόποι για να προωθήσετε το Youtube Video σας

Το άρθρο δημοσιεύτηκε από τον Αλέξανδρος Ίτσιος

Ονομάζομαι Αλέξανδρος Ίτσιος και είμαι ο ιδρυτής της κοινότητας του ifeed. Eίμαι Co-founder της EnterLogic που ειδικεύεται κυρίως στο Internet Marketing. Σκοπός μου είναι να δείξω στον αρχάριο internet marketer, καθώς επίσης και τον επιχειρηματία που μόλις μπήκε στον χώρο του internet, πως να φτιάξει μια επικερδή διαδικτυακή επιχείρηση. Σε περίπτωση που θέλετε να επικοινωνήσετε μαζί μου, μπορείτε να με βρείτε στο Facebook, Twitter και Google Plus.


Σίγουρα τον τελευταίο καιρό βλέπετε ολοένα και περισσότερες επιχειρήσεις να διαφημίζονται λίγα δευτερόλεπτα πριν παρακολουθήσετε τον αγαπημένο σας video στο YouTube. Αναλογιζόμενοι τον ισχυρό, αυτόν, τρόπο διαφήμισης, ο οποίος απευθύνεται σε εκατομμύρια χρήστες και έχει την δυνατότητα να προβάλλει μια επιχείρηση, θα δούμε 5 από τις πιο επιτυχημένες τακτικές για την προώθηση ενός νέου video στο YouTube.

1. Προώθηση στο blog της επιχείρησής σας

Το blog της επιχείρησής σας είναι το ιδανικό μέρος για την προώθηση του video σας, αφού απευθύνεται στην βάση των επισκεπτών και των πελατών σας. Η συζήτηση που μπορεί να γίνει πάνω σε αυτό θα λύσει απορίες των δυνητικών πελατών σας και θα αυξήσετε το ποσοστό μετατροπής επισκεπτών-πελατών.

2. Χρησιμοποιείστε την email λίστα σας

Όταν φορτώνετε ένα νέο video στο YouTube, να στέλνετε ένα μήνυμα με το link σε όλη την λίστα email σας. Είναι πολύ σημαντικό να ενημερώνετε για τις κινήσεις σας τον κόσμο που σας ακολουθεί. Ένα newsletter με αποκλειστική αναφορά στο νέο σας video στο YouTube είναι αναγκαίο.

3. Προβολή μέσω των Social Media

Αναφέρετε νέα videos σε tweets σας και ενημερώσεις κατάστασης στο Twitter και στο Facebook αντίστοιχα. Το Facebook, για παράδειγμα, σας επιτρέπει να ενσωματώσετε το YouTube video στις ενημερώσεις κατάστασης και να το δουν οι φίλοι σας. Το Twitter δεν σας επιτρέπει να ενσωματώσετε videos, αλλά μπορείτε να κάνετε tweets. Επιπλέον, δεν θα πρέπει να αγνοείτε το Pinterest, στο οποίο μπορείτε να « καρφιτσώσετε » video του YouTube. Γενικότερα, δεν θα πρέπει να αφήνετε ανεκμετάλλευτα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης γιατί έχουν, ως γνωστόν, πολύ ισχυρή διαφημιστική δύναμη.

4. Μην ξεχνάτε την παραδοσιακή διαφήμιση

Ενώ οι περισσότερες εταιρείες επικεντρώνονται σε προωθητικές προσπάθειές τους στο διαδίκτυο, δεν θα πρέπει να παραμελήσετε τις παραδοσιακές δημόσιες σχέσεις. Αν έχετε την δυνατότητα πρόσβασης σε offline μέσα διαφήμισης, σαφώς και τα videos στο YouTube δεν θα πρέπει να μείνουν εκτός προβολής. Για παράδειγμα, η διαφήμιση στον τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό ή μέσω δημοσίων σχέσεων είναι μερικοί από τους παραδοσιακούς τρόπους διαφήμισης.

5. Διαφημιστείτε στο YouTube

Εάν μπορείτε να αντέξετε οικονομικά, υπάρχει η δυνατότητα να διαφημίσετε τα videos σας στο YouTube με την χρήση του Google  AdWords για το αντίστοιχο πρόγραμμα. Ονομάζονται διαφημίσεις TrueView και εμφανίζονται στο YouTube με στόχο δυνητικούς θεατές. Οι TrueView διαφημίσεις είναι pay per click (PPC ) καμπάνιες, δηλαδή κοστολογούνται όπως οι παραδοσιακές διαφημίσεις κειμένου AdWords. Έτσι, πληρώνετε μόνο όταν κάποιος κάνει κλικ στη διαφήμισή σας.

Κάντε σύνδεση στον Google AdWords λογαριασμό σας και έπειτα συνδεθείτε στον λογαριασμό του YouTube. Ορίστε έναν ημερήσιο προϋπολογισμό για το μέγιστο ποσό που είστε διατεθειμένοι να ξοδέψετε. Στη συνέχεια, επιλέξτε ένα video για να εμφανιστεί στη διαφήμισή σας και να επιλέξετε τον τύπο της διαφήμισης που θέλετε να κάνετε.

Ακόμη και αν δημιουργήσετε τα πιο ελκυστικά videos για την αγορά που στοχεύετε δεν θα μπορέσουν ποτέ να τα δουν οι δυνητικοί πελάτες σας εάν δεν τα διαφημίσετε πετυχημένα. Το YouTube είναι το πιο σημαντικό εργαλείο προβολής που έχετε στη διάθεσή σας και θα πρέπει να το εκμεταλλευτείτε στο έπακρον. Χρησιμοποιώντας τις σωστές μεθόδους, θα δείτε τις προβολές των videos σας να αυξάνονται με φυσικό επακόλουθο και οι πελάτες σας.


Σημείωση: Μην βάζετε keywords στο πεδίο για το όνομα καθώς επίσης και links προς άσχετες ιστοσελίδες με τη θεματολογία του άρθρου. Οι διαχειριστές του ifeed θα μαρκάρουν αυτόματα αυτά τα σχόλια ως spam!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Αποκτήστε τα Παρακάτω Δύο
ΔΩΡΕΑΝ Ebook

seo ebook

Τα συγκεκριμένα ebook θα σας αποκαλύψουν κάποια από τα μεγαλύτερα μυστικά για να αυξήσετε τις θέσεις σας στο Google, καθώς επίσης και τα έσοδα σας μέσω internet!!!

  • Ανεβείτε Εύκολα Στο Google
  • Αποκτήστε Υψηλή Επισκεψιμότητα
  • Κερδίστε Περισσότερα Χρήματα

Εγγραφείτε στο Εβδομαδιαίο NEWSLETTER

&

Αποκτήστε ΔΩΡΕΑΝ το SEO Ebook
"Αποτελεσματικό Link Building" & το Ebook "Χρήματα Μέσω Internet".