Ιστοσελίδες Ανταλλαγών

Το άρθρο δημοσιεύτηκε από τον Αλέξανδρος Ίτσιος

Ονομάζομαι Αλέξανδρος Ίτσιος και είμαι ο ιδρυτής της κοινότητας του ifeed. Eίμαι Co-founder της EnterLogic που ειδικεύεται κυρίως στο Internet Marketing. Σκοπός μου είναι να δείξω στον αρχάριο internet marketer, καθώς επίσης και τον επιχειρηματία που μόλις μπήκε στον χώρο του internet, πως να φτιάξει μια επικερδή διαδικτυακή επιχείρηση. Σε περίπτωση που θέλετε να επικοινωνήσετε μαζί μου, μπορείτε να με βρείτε στο Facebook, Twitter και Google Plus.


Τι είναι οι ιστοσελίδες ανταλλαγών;

Δεν είναι τυχαίο που τα τελευταία χρόνια που υπάρχει η κρίση έχουν αρχίσει να εμφανίζονται ολοένα και περισσότερες ιστοσελίδες με ανταλλαγές μεταχειρισμένων προϊόντων. Η ιδέα είναι στη βάση της πολύ καλή, μιας και όλοι μας έχουμε πράγματα που δεν τα χρειαζόμαστε ή τα έχουμε βαρεθεί και κάθονται και σκονίζονται στην αποθήκη μας ή στο σαλόνι μας. Από την άλλη όλοι θέλουμε να αποκτήσουμε πράγματα τα οποία δεν αντέχουμε οικονομικά. Για παράδειγμα μπορεί όταν ήμασταν μαθητές να είχαμε το χρόνο να παίζουμε playstation 3, αλλά όταν έρχεται ο καιρός να πάμε φοιτητές, μπορεί να χρειαστούμε κάποιο tablet ή laptop για να κάνουμε τις εργασίες μας. Εδώ έρχονται λοιπόν οι ιστοσελίδες με τις ανταλλαγές. Η λογική τους είναι απλή και όλοι βγαίνουν κερδισμένοι. Έτσι εσείς προσφέρετε προϊόντα τα οποία δεν τα χρειάζεστε (και το ίδιο κάνουν και οι άλλοι), ενώ εσείς μπορείτε να πάρετε αυτό που θέλετε.

Η πρακτική της ανταλλαγής υπάρχει φυσικά πολύ πριν την έλευση του web και ακόμη και σήμερα θα δούμε στις εφημερίδες να υπάρχουν αγγελίες ανταλλαγών. Το πρόβλημα είναι ότι μέχρι πριν μερικά χρόνια δεν υπήρχε ένα σημείο συνάντησης για όλους αυτούς που ενδιαφέρονται να ανταλλάξουν τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες τους. Σήμερα όμως υπάρχουν αρκετές ιστοσελίδες και μάλιστα καλές. Ας δούμε κάποιες από αυτές με τυχαία σειρά.

TradeNow.gr

 

tradenow

Η tradeNOW είναι πιθανότατα μία από τις καλύτερες αυτοματοποιημένες πλατφόρμες ανταλλαγής προϊόντων, υπηρεσιών και ακινήτων. Ιδιώτες, ελεύθεροι επαγγελματίες και επιχειρήσεις μπορούν να εξοικονομήσουν χρήματα και να προωθήσουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους μέσα από τη πλατφόρμα ανταλλαγών. Η ομάδα πωλήσεων της tradeNOW αναλύει τις ανάγκες των μελών και μέσω της πλατφόρμας εξασφαλίζει τη σταθερή κάλυψή τους.  Μοτίβο τους η φράση Αντάλλαξε… Κέρδισε!!!

Πως λειτουργεί η πλατφόρμα ανταλλαγής της TradeNow;

Αρχικά επιλέγετε εσείς τα προϊόντα που θέλετε να ανταλλάξετε και η πλατφόρμα ανταλλαγής της TradeNOW τα αντιστοιχίζει με αυτοματοποιημένο τρόπο.

Swapp

 

swapp

Το Swapp είναι μία ιστοσελίδα η οποία σπονσοράρετε από τον ίδιο τον Nescafe Frappe και σκοπός της είναι φυσικά να ανταλλάξετε προϊόντα ή υπηρεσίες. Είναι πιο παλιά από την πλατφόρμα ανταλλαγής της TradeNow, αλλά νεότερη από την πλατφόρμα ανταλλαγών PartoDosto.

Πως λειτουργεί η πλατφόρμα ανταλλαγής Swapp;

Όπως και στις άλλες πλατφόρμες, το μόνο που χρειάζεστε είναι να κάνετε εγγραφή και είστε έτοιμος να ξεκινήσετε τις ανταλλαγές!

PartoDosto.gr

partodosto

Το PartoDosto είναι 2 χρόνια παλιότερη πλατφόρμα από το TradeNOW αν θυμάμαι καλά και όταν πρωτοβγήκε μου έκανε εντύπωση ο τολμηρός σχεδιασμός τους και η λογική με την οποία είχε αναπτυχθεί. Ακόμη και σήμερα είναι πολύ καλή πλατφόρμα ανταλλαγής και στην ημερομηνία που έχει γραφτεί αυτό το άρθρο, σίγουρα έχει περισσότερα προϊόντα για ανταλλαγή. Βέβαια δεν το νομίζω να έχει το εύρος της TradeNow με κτηματομεσιτικά κλπ.

Πως λειτουργεί η πλατφόρμα ανταλλαγής PartoDosto;

Ουσιαστικά το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να πραγματοποιήσετε εγγραφή και απευθείας να ξεκινήσετε να ανταλλάσσετε προϊόντα.

Άλλες ιστοσελίδες Ανταλλαγών

Υπάρχουν και άλλες ιστοσελίδες ή ακόμη και forum ανταλλαγών προϊόντων και υπηρεσιών, αλλά σπάνια τις χρησιμοποιώ, μιας και οι παραπάνω πλατφόρμες είναι κλάσης ανώτερες. θα σας πρότεινα να κάνετε εγγραφή σε όλες τις παραπάνω και να δοκιμάσετε να ανταλλάξετε πράγματα που σας ενδιαφέρουν. Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν θα βγείτε χαμένοι!


Σημείωση: Μην βάζετε keywords στο πεδίο για το όνομα καθώς επίσης και links προς άσχετες ιστοσελίδες με τη θεματολογία του άρθρου. Οι διαχειριστές του ifeed θα μαρκάρουν αυτόματα αυτά τα σχόλια ως spam!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Αποκτήστε τα Παρακάτω Δύο
ΔΩΡΕΑΝ Ebook

seo ebook

Τα συγκεκριμένα ebook θα σας αποκαλύψουν κάποια από τα μεγαλύτερα μυστικά για να αυξήσετε τις θέσεις σας στο Google, καθώς επίσης και τα έσοδα σας μέσω internet!!!

  • Ανεβείτε Εύκολα Στο Google
  • Αποκτήστε Υψηλή Επισκεψιμότητα
  • Κερδίστε Περισσότερα Χρήματα

Εγγραφείτε στο Εβδομαδιαίο NEWSLETTER

&

Αποκτήστε ΔΩΡΕΑΝ το SEO Ebook
"Αποτελεσματικό Link Building" & το Ebook "Χρήματα Μέσω Internet".