Δελτίο τύπου και συνέντευξη με το TimiMas.gr

Το άρθρο δημοσιεύτηκε από τον Αλέξανδρος Ίτσιος

Ονομάζομαι Αλέξανδρος Ίτσιος και είμαι ο ιδρυτής της κοινότητας του ifeed. Eίμαι Co-founder της EnterLogic που ειδικεύεται κυρίως στο Internet Marketing. Σκοπός μου είναι να δείξω στον αρχάριο internet marketer, καθώς επίσης και τον επιχειρηματία που μόλις μπήκε στον χώρο του internet, πως να φτιάξει μια επικερδή διαδικτυακή επιχείρηση. Σε περίπτωση που θέλετε να επικοινωνήσετε μαζί μου, μπορείτε να με βρείτε στο Facebook, Twitter και Google Plus.


Το πιο σύγχρονο, εύχρηστο και έμπιστο site σύγκρισης τιμών supermarket στην Ελλάδα

Tο timimas.gr καταγράφει τις τιμές των προϊόντων supermarket καθώς επίσης και τις προσφορές τους, και τις συγκρίνει σε ένα εύχρηστο διαδικτυακό περιβάλλον. Βασική του λειτουργία είναι η προετοιμασία της λίστας αγορών από το σπίτι, αναγνωρίζοντας σε ποιο κατάστημα supermarket θα κοστίσει λιγότερο, κάνοντας τα ψώνια εύκολα, γρήγορα και όσο φθηνότερα γίνεται.

timimashomepage

 

Αρχική Σελίδα του www.timimas.gr

Σαν καταναλωτές είχαμε παρατηρήσει ότι στοιχεία που δημοσιεύονταν σε διάφορα site στην Ελλάδα δεν ήταν πάντοτε έγκυρα. Διαβάζαμε για προσφορές σε καταστήματα supermarket, αλλά όταν τα επισκεπτόμασταν για να τις αγοράσουμε, είχε ήδη λήξει η περίοδος ισχύος τους.  Η  ταχύτητα  της  αλλαγής της αγοράς ήταν τέτοια που τις πιο πολλές φορές η πληροφορία ήταν παρωχημένη. Γι’ αυτό αναπτύξαμε ένα μοντέλο παρατήρησης που μας επιτρέπει να έχουμε άμεση πρόσβαση στις τιμές των βασικών προϊόντων. Η ομάδα μας επισκέπτεται καθημερινά τα καταστήματα και μετά από φυσική απογραφή μεταφέρει τον παλμό της αγοράς μέσα από το site μας.

Το timimas.gr δεν είναι απλά ένα εργαλείο εξοικονόμησης χρημάτων ή ενημέρωσης. Πρόκειται για έναν ιστότοπο εύχρηστο, γρήγορο, με άρτια και άμεση πληροφόρηση που συντηρεί   πολύ   μεγαλύτερη  ποικιλία   προϊόντων   από   άλλα αντίστοιχα sites. (Οδηγίες χρήσης της ιστοσελίδας μας μπορείτε να δείτε εδώ.) Τελικά ο χρήστης μπαίνει, φτιάχνει το καλάθι του, βρίσκει σε ποιο κατάστημα εξοικονομεί περισσότερα χρήματα και στέλνει για ευκολία τη λίστα στο κινητό του (μέσω email). Για να σιγουρευτεί ότι η τιμή που βρήκε είναι πραγματική ευκαιρία, του παραθέτουμε και το ιστορικό τιμής των τελευταίων εβδομάδων. Μάλιστα όπως επιβεβαιώνει και το ΙΕΛΚΑ (Ινστιτούτο Έρευνας Λιανεμπορίου Καταναλωτικών Αγαθών) οι Έλληνες μπορούν να εξοικονομήσουν έως και 40% της αξίας των αγορών τους αν:

  • Συγκρίνουν τις τιμές των διαφορετικών προϊόντων στο ράφι
  • Επιλέξουν εκπτωτικές προσφορές και προωθητικές ενέργειες
  • Επισκεφτούν περισσότερα από ένα καταστήματα

Kάθε μας δραστηριότητα διέπεται από διαφάνεια, ειλικρίνεια και την ικανοποίηση της ομαδικής δημιουργίας μιας καινοτόμας υπηρεσίας, χρήσιμη σε κάθε νοικοκυριό. Όραμά μας είναι να χτίσουμε άμεσα μια σχέση εμπιστοσύνης με το χρήστη μας και να προσφέρουμε έμμεσα έναν εύκολο τρόπο βελτίωσης της ποιότητας ζωής της κάθε οικογένειας.

H ομάδα μας στελεχώνεται από τους Θοδωρή και Μανώλη στην Απογραφή και Διαχείριση, τη Σοφία στη διεύθυνση Marketing και Επικοινωνίας, το Στάμο στη διεύθυνση Πωλήσεων και Ανάπτυξης Πελατών και το Νικόλα και τον Αριστείδη στο Στρατηγικό Σχεδιασμό και την Ανάπτυξη. Όλοι μαζί, προσπαθούμε καθημερινά να κάνουμε ποιοτική καταγραφή, γρήγορη ανάρτηση και να προσφέρουμε μία υπηρεσία που όμοιά της δεν υπάρχει στην Ελλάδα. Μας αρέσει να λαμβάνουμε τα θετικά σχόλια, όπως επίσης και τις παρατηρήσεις για το τι θα ήθελαν οι χρήστες μας να κάνουμε καλύτερα. Το πρώτο μας δίνει ενέργεια και το δεύτερο κατεύθυνση.

Στοιχεία επικοινωνίας:

Για τη διεύθυνση marketing και επικοινωνίας: Σοφία Βλάχου, [email protected]

Για όλη την ομάδα: [email protected]

Συνέντευξη με τη διαχειριστική ομάδα του Timimas.gr

Παιδιά, καλώς ήρθατε στην παρέα του ifeed.gr. Πείτε μας δυο λόγια για εσάς.

Νίκος: Καλώς σας βρήκαμε! Με τον Άρη μετράμε 10 χρόνια συνεργασίας στον κλάδο του λιανεμπορίου και έχουμε αναπτύξει ταυτόσημη αντίληψη σε πολλά θέματα αλλά κυρίως στη σημασία που έχουν οι νέες ιδέες και η καινοτομία. Το να δραστηριοποιηθούμε στο χώρου του διαδικτυακού εμπορίου ήταν φυσική εξέλιξη.

Τι ακριβώς είναι το timimas.gr;

Νίκος: Το «Timimas» είναι η υλοποίηση μιας ιδέας που είχαμε εδώ και καιρό. Είναι ένα 100% προσωπικό μας project το οποίο ξεκινήσαμε από το μηδέν. Είναι ένα εργαλείο που απαντά στην ερώτηση: «Σε ποιο κατάστημα κοστίζουν τα ψώνια του supermarket λιγότερο;», ή με άλλα λόγια ένα site που καλύπτει την ανάγκη του καταναλωτή για εξοικονόμηση χρημάτων, ιδιαίτερα χρήσιμο σε περιόδους κρίσης όπως αυτή που διανύουμε.

Άρης: Το «Timimas» βγήκε στον αέρα επίσημα τον Ιούνιο του 2013 και αν και το όνομα παραπέμπει άμεσα στην τιμή ενός προϊόντος, περισσότερο έχει να κάνει με την τιμή που νιώθουμε όταν ένας καταναλωτής εμπιστεύεται την ιστοσελίδα μας για να ετοιμάσει τη λίστα αγορών του.

Τι υπηρεσίες ακριβώς προσφέρει το «Timimas» και σε ποιους απευθύνεται;

Άρης: Άμεση σύγκριση τιμών από διαφορετικά καταστήματα supermarket, καταγραφή όλων των προσφορών και τη δυνατότητα παρατήρησης σε ποιο κατάστημα η λίστα αγορών θα κοστίσει λιγότερο.

Νίκος: Μην μας διαφεύγει ότι σύμφωνα με το ΙΕΛΚΑ, η σωστή προετοιμασία των αγορών (όπως γίνεται στο timimas.gr) μπορεί να γλιτώσει ακόμη και 40% της αξίας των αγορών supermarket. Φυσικά, το «Timimas» απευθύνεται σε όλους τους καταναλωτές που θέλουν να εξοικονομήσουν χρόνο και χρήμα αλλά και σε οποιονδήποτε θέλει να έχει άμεση πληροφόρηση για τις τιμές των προϊόντων στην αγορά.

Υπάρχουν άλλες αντίστοιχες πλατφόρμες – υπηρεσίες στην Ελλάδα;

Άρης: Υπάρχει το παρατηρητήριο τιμών του Υπουργείου Οικονομικών, και αντίστοιχα sites που βασίζονται σε αυτό, αλλά παίρνει τόσο καιρό να συλλεχθεί η πληροφορία που όταν αναρτάται είναι ήδη παρωχημένη.

Νίκος: Ως εκ τούτου δεν νομίζουμε ότι υπάρχει άλλο αντίστοιχο «εργαλείο» που να δίνει τόση έμφαση στη λεπτομέρεια, να έχει τόσο άρτια  και άμεση πληροφόρηση ενώ παράλληλα να είναι τόσο φιλικό προς το χρήστη. Τουλάχιστον στην Ελλάδα.

Πως βλέπετε μέχρι στιγμής την ανταπόκριση του κοινού; Υπάρχει ενδιαφέρον;

Άρης:  Αν και δεν είναι πάνω από μερικές εβδομάδες που το timimas.gr είναι στον αέρα τα πρώτα δείγματα από την ανταπόκριση του κοινού είναι εξαιρετικά ενθαρρυντικά. Μας αρέσει να λαμβάνουμε τα θετικά σχόλια, όπως επίσης και τις παρατηρήσεις για το τι θα ήθελαν οι χρήστες μας να κάνουμε καλύτερα. Το πρώτο μας δίνει ενέργεια και το δεύτερο κατεύθυνση.

Θα θέλατε να συμπληρώσετε κάτι άλλο;

Νίκος: Ένα μεγάλο ευχαριστώ για τη φιλοξενία σας, αλλά και σε όσους μας στηρίζουν και δουλεύουν σε αυτή μας την προσπάθεια!


Σημείωση: Μην βάζετε keywords στο πεδίο για το όνομα καθώς επίσης και links προς άσχετες ιστοσελίδες με τη θεματολογία του άρθρου. Οι διαχειριστές του ifeed θα μαρκάρουν αυτόματα αυτά τα σχόλια ως spam!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αποκτήστε τα Παρακάτω Δύο
ΔΩΡΕΑΝ Ebook

seo ebook

Τα συγκεκριμένα ebook θα σας αποκαλύψουν κάποια από τα μεγαλύτερα μυστικά για να αυξήσετε τις θέσεις σας στο Google, καθώς επίσης και τα έσοδα σας μέσω internet!!!

  • Ανεβείτε Εύκολα Στο Google
  • Αποκτήστε Υψηλή Επισκεψιμότητα
  • Κερδίστε Περισσότερα Χρήματα

Εγγραφείτε στο Εβδομαδιαίο NEWSLETTER

&

Αποκτήστε ΔΩΡΕΑΝ το SEO Ebook
"Αποτελεσματικό Link Building" & το Ebook "Χρήματα Μέσω Internet".