Διόρθωση Crawl Errors

Το άρθρο δημοσιεύτηκε από τον Αλέξανδρος Ίτσιος

Ονομάζομαι Αλέξανδρος Ίτσιος και είμαι ο ιδρυτής της κοινότητας του ifeed. Eίμαι Co-founder της EnterLogic που ειδικεύεται κυρίως στο Internet Marketing. Σκοπός μου είναι να δείξω στον αρχάριο internet marketer, καθώς επίσης και τον επιχειρηματία που μόλις μπήκε στον χώρο του internet, πως να φτιάξει μια επικερδή διαδικτυακή επιχείρηση. Σε περίπτωση που θέλετε να επικοινωνήσετε μαζί μου, μπορείτε να με βρείτε στο Facebook, Twitter και Google Plus.


Δεν είναι λίγες οι φορές που για κάποιο λόγο χρειάζεται να αφαιρέσουμε κάποιο σύνδεσμο από τη σελίδα μας ή να τον μεταφέρουμε σε άλλη διεύθυνση. Σε όποια από τις δύο περιπτώσεις και να ανήκετε, το Google καταγράφει αυτά τα λάθη και τα περνάει μέσα στα webmaster tools του. Η διόρθωση των Crawl Errors είναι μία διαδικασία που παραλείπεται αρκετές φορές από τους webmasters, με αποτέλεσμα να έχει αρνητικές συνέπειες στα SERPs (Search Engine Position Rankings) ή αλλιώς η θέση που έχουμε στην κατάταξη του Google.

Ελάχιστοι γνωρίζουν πως υπάρχει η δυνατότητα να αφαιρέσουμε εντελώς από το ευρετήριο του Google σελίδες που δεν υπάρχουν και βγάζουν 404 error. Ανάλογα με την περίπτωση λοιπόν, χρειάζεται είτε να αφαιρέσουμε εντελώς το σύνδεσμο από το Google, είτε να τον μεταφέρουμε σε μία νέα διεύθυνση στην ιστοσελίδα μας.

Στο παρόν άρθρο, θα δείξουμε πώς να αφαιρέσουμε ένα σύνδεσμο από το ευρετήριο του Google. Πρώτα είναι απαραίτητο να μεταβούμε στο panel της ιστοσελίδας μας και να βρούμε το αρχείο robots.txt . Σε περίπτωση που δεν υπάρχει, μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα και να το ονομάσουμε ως robots.txt .

Μέσα στο αρχείο robots.txt βάζουμε την παρακάτω εντολή, αν για παράδειγμα έχουμε δύο λάθη που θέλουν να αφαιρέσουμε:

User-agent: *

Disallow: /diagrammenh-diethinsh1.html

Disallow: /diagrammenh-diethinsh2.html

Η πρώτη γραμμή (User-agent: *) λέει ότι οι εντολές που θα ακολουθήσουν, πρέπει να εφαρμοστούν σε όλες τις μηχανές αναζήτησης (Google, Yahoo, Bing κλπ). Έπειτα από κάτω βάζουμε έναν έναν τους συνδέσμους που εμφανίζουν 404 error ή που απλά δεν θέλουμε να εμφανίζονται στα αποτελέσματα του Google.

Αφού τοποθετήσουμε όλους τους συνδέσμους που θέλουμε να αφαιρέσουμε, πρέπει να μεταφερθούμε στα webmaster tools του Google και να επιλέξουμε τη σελίδα που έχουμε καταχωρήσει (π.χ. ifeed.gr). Στο νέο παράθυρο που θα εμφανιστεί, κάνουμε κλικ στο Διαμόρφωση Ιστότοπου->Πρόσβαση του Προγράμματος Ανίχνευσης, και στο νέο παράθυρο που θα εμφανιστεί, κάνουμε κλικ στο Κατάργηση Διεύθυνσης URL. Στο νέο παράθυρο που θα εμφανιστεί, κάνουμε κλικ στο Νέα αίτηση κατάργησης.

Βάζουμε το σύνδεσμο που θέλουμε να καταργήσουμε, και έπειτα κάνουμε κλικ στο συνέχεια. Στο επόμενο παράθυρο, θα δούμε τη Διεύθυνση URL που θέλουμε να καταργήσουμε και από κάνω έχει την Αιτία. Αφήνουμε την προεπιλεγμένη και έπειτα κάνουμε κλικ στο Η σελίδα εμφανίζει ένα μήνυμα σφάλματος 404/410, ή έχει αποκλειστεί από το robots.txt ή από μια μετα-ετικέτα noindex και μετά θα πατήσουμε το Υποβολή Αίτησης.

Μόλις πατήσουμε το Υποβολή Αίτησης, θα μεταφερθούμε έπειτα πάλι στην καρτέλα της Κατάργησης Διεύθυνσης URL, όπου μπορούμε να ακολουθήσουμε την παρόμοια διαδικασία, και να αφαιρέσουμε και τους υπόλοιπους συνδέσμους.


Σημείωση: Μην βάζετε keywords στο πεδίο για το όνομα καθώς επίσης και links προς άσχετες ιστοσελίδες με τη θεματολογία του άρθρου. Οι διαχειριστές του ifeed θα μαρκάρουν αυτόματα αυτά τα σχόλια ως spam!

2 Σχόλια στο Άρθρο “Διόρθωση Crawl Errors


  1. rent a car on said:

    παρα πολυ χρισημο ευχαριστούμε!!!!!

  2. takissaid on said:

    Αν πας απο την Κατάργηση διευθύνσεων URL μέσα από το webmastertools και δηλώσεις μια από τις σελίδες που δεν τις βρίσκει το ρομπότ δεν είναι το ίδιο?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Αποκτήστε τα Παρακάτω Δύο
ΔΩΡΕΑΝ Ebook

seo ebook

Τα συγκεκριμένα ebook θα σας αποκαλύψουν κάποια από τα μεγαλύτερα μυστικά για να αυξήσετε τις θέσεις σας στο Google, καθώς επίσης και τα έσοδα σας μέσω internet!!!

  • Ανεβείτε Εύκολα Στο Google
  • Αποκτήστε Υψηλή Επισκεψιμότητα
  • Κερδίστε Περισσότερα Χρήματα

Εγγραφείτε στο Εβδομαδιαίο NEWSLETTER

&

Αποκτήστε ΔΩΡΕΑΝ το SEO Ebook
"Αποτελεσματικό Link Building" & το Ebook "Χρήματα Μέσω Internet".