E-mail marketing, Τι είναι ο autoresponder

Το άρθρο δημοσιεύτηκε από τον GeorgeGeorgiou2

Ο Γιώργος ασχολείται τα τελευταία χρόνια με το internet marketing και είναι ο δημιουργός του πακέτο ηλεκτρονικών βιβλίων "το μυστικό για να βγάλεις χρήματα από το internet". Στην ιστοσελίδα του μπορείς να βρεις πολλές πληροφορίες και τρόπους εργασίας από το σπίτι Πρόσφατα δημιούργησε μια ιστοσελίδα με ολοκληρωμένα Seo μαθήματα όπου ο καθένας μπορεί να μάθει πως ακριβώς σχεδιάζεται και εκτελείται από το μηδέν μια καμπάνια βελτιστοποίησης ιστοσελίδας. Μπορείς να τον βρεις εδώ: Google plus


e-mail marketing, autoresponderO Autoresponder είναι ένα από τα βασικότερα εργαλεία ενός internet marketer και αυτό που κάνει είναι να οργανώνει και να αυτοματοποιεί την διαδικασία που σου περιέγραψα παραπάνω.

Ας υποθέσουμε ότι έχεις στην ιστοσελίδα σου μια φόρμα εγγραφής για τους επισκέπτες και θέλεις να στέλνεις σε αυτούς που γράφονται στην λίστα σου ένα mail κάθε 2 μέρες με συμβουλές πάνω σε κάποιο θέμα. Ανεβάζεις στον Autoresponder τα mail που θέλεις να στέλνεις στους συνδρομητές σου και αυτός αναλαμβάνει να στέλνει τα  mails αυτόματα την ώρα και την μέρα που τον έχεις προγραμματίσει να το κάνει.

Ο Autoresponder όμως δεν σταματάει μόνο σε αυτό αλλά σου προσφέρει και μια σειρά από πολύτιμα εργαλεία όπως: κατασκευή φόρμας εγγραφής mail(μόνο με μερικά κλικς), παρακολούθηση στατιστικών, κλπ.

Ποιος είναι ο καλύτερος Autoresponder

Έχω χρησιμοποιήσει 2-3 Autoresponders και έχω καταλήξει ότι ο aweber είναι μακράν ο καλύτερος και ο πιο εύκολος στην χρήση. Η χρήση ενός Autoresponder έχει ένα μικρό μηνιαίο κόστος αλλά πίστεψε με, το κέρδος από την σωστή οργάνωση και διαχείριση της λίστας σου, κάνει αυτό το κόστος να φαίνεται τελείως ασήμαντο.

Ο aweber κοστίζει 19 δολάρια τον μήνα αλλά μπορείς να τον δοκιμάσεις για 30 μέρες μόνο με ένα δολάριο.

Άλλοι Autoresponders:

Mailchimp: Τον έχω δοκιμάσει και μπορώ να σου πω ότι την θεωρώ αξιόπιστη υπηρεσία. Το πλεονέκτημα είναι ότι μέχρι τον αριθμό των 500ιων εγγεγραμμένων στην λίστα σου η υπηρεσία είναι εντελώς δωρεάν. Μπορείς να το δεις εδώ

GetResponse: Ένας από τους πιο γνωστούς Autoresponder. Δεν τον έχω δοκιμάσει αλλά θεωρείται πολύ αξιόπιστη υπηρεσία. Η τιμή για την χρήση του ξεκινάει περίπου στα 8 δολάρια τον μήνα Μπορείς να τον δεις εδώ


Σημείωση: Μην βάζετε keywords στο πεδίο για το όνομα καθώς επίσης και links προς άσχετες ιστοσελίδες με τη θεματολογία του άρθρου. Οι διαχειριστές του ifeed θα μαρκάρουν αυτόματα αυτά τα σχόλια ως spam!

9 Σχόλια στο Άρθρο “E-mail marketing, Τι είναι ο autoresponder


 1. Εκτός από τα παραπάνω έχω δοκιμάσει και το phplist, το οποίο έχει αρκετές δυνατότητες, είναι free και self hosted. Το κακό είναι ότι ήταν δύσχρηστο και έχει πρόβλημα με τους Ελληνικούς χαρακτήρες.

  Πλέον όμως χρησιμοποιώ ένα newsletter plugin του wp, το οποίο στέλνει επίσης μαζικά emails και έχει autoresponder. Είναι εύχρηστο και μπορεί κάποιος να το εγκαταστήσει εύκολα στο wordpress site του.

  Αν ενδιαφέρεται κάποιος, μπορείτε να το βρείτε εδώ: http://www.satollo.net/plugins/newsletter

 2. imagine on said:

  Να πω την αλήθεια autoresponder ήξερα μόνο το ενσωματωμένο του cPanel και θεωρώ πως ο σ΄σωτός όρος γι αυτό που περιγράφεις έιναι newsletter παρά autoresponder.
  Το mailchimp πάντως έιναι ίσως το καλύτερο για δωρεάν χρήση.

 3. Απλά στο affiliate marketing όταν εννοούμε autoresponder, εννοούμε τέτοιες υπηρεσίες.

 4. Ο όρος που χρησιμοποιείτε στο εξωτερικό για την αυτοματοποιημένη διαδικασία του mail marketing είναι autoresponder.

  Alex ενδιαφέρον αυτό το lugin που αναφέρεις..θα το κοιτάξω. Από τους autoresponder που παρουσίασα για Ελληνικά δουλεύει καλύτερα ο Getresponse.

  Τις επόμενες μέρες θα ανεβάσω άρθρα για το πως θα καταφέρει κάποιος να ανεβάσει κατά πολύ τις εγγραφές του sto newsletter αλλά και Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να προμοτάρεις προϊόντα στους εγγεγραμμένους τις λίστας σου.

  Γιώργος

 5. Vasilis on said:

  Θα συμφωνήσω για την επιλογή του aweber.
  Τώρα για τη λίστα email προσωπικά είναι ότι καλύτερο έχουμε στο site μας, αλλά πρέπει να ξέρουμε να την χειριζόμαστε με των σωστό τρόπο.

 6. Ευχαριστώ. Κάτι τέτοιο σίγουρα θα ενδιέφερε αρκετούς. Γενικά το email marketing είναι παραμελημένο στην Ελλάδα, παρότι είναι ίσως η καλύτερη μέθοδος internet – affiliate marketing.

  Το συγκεκριμένο plugin πραγματικά μου έχει λύσει τα χέρια και ακόμη και η free έκδοση είναι πραγματικά εκπληκτική. Το συνιστώ ανεπιφύλακτα σε όποιον θέλει να το δοκιμάσει. Έχει πραγματικά πολλές δυνατότητες και το πιο θετικό είναι ότι είναι self hosted

 7. Για το MailChimp σίγουρα το όριο είναι 500 εγγεγραμμένοι χρήστες; 😕

 8. Φεύγω λίγο απο τη συζήτηση, αλλά πραγματικά παντα που λαμβάνω ενα newsletter μου έρχεται μια μονο απορία στο μυαλό.
  “Πότε έκανα εγγραφή εγώ σε αυτό το newsletter;;”

 9. Αυτή την απορία έχω και εγώ. Οι περισσότεροι δεν κάνουν με double opt in. Απλά κλέβουν emails από εμπορικούς οδηγούς ή forums και μετά τα στέλνουν μαζικά.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Αποκτήστε τα Παρακάτω Δύο
ΔΩΡΕΑΝ Ebook

seo ebook

Τα συγκεκριμένα ebook θα σας αποκαλύψουν κάποια από τα μεγαλύτερα μυστικά για να αυξήσετε τις θέσεις σας στο Google, καθώς επίσης και τα έσοδα σας μέσω internet!!!

 • Ανεβείτε Εύκολα Στο Google
 • Αποκτήστε Υψηλή Επισκεψιμότητα
 • Κερδίστε Περισσότερα Χρήματα

Εγγραφείτε στο Εβδομαδιαίο NEWSLETTER

&

Αποκτήστε ΔΩΡΕΑΝ το SEO Ebook
"Αποτελεσματικό Link Building" & το Ebook "Χρήματα Μέσω Internet".