“Έφυγε” απ’τη ζωή ο εφευρέτης της ψηφιακής απεικόνισης, Bryce Bayer

Το άρθρο δημοσιεύτηκε από τον Αρτέμης Κασομούλης

Ονομάζομαι Αρτέμης Κασομούλης και είμαι ένα από τα ιδρυτικά μέλη της κοινότητας του ifeed.gr. Είμαι υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων του Job Fair Athens 2015, της μεγαλύτερης φοιτητικής πρωτοβουλίας για τη σύνδεση των φοιτητών με την αγορά εργασίας. Ορισμένα από τα ενδιαφέροντα μου είναι τα κοινωνικά δίκτυα, η κατασκευή ιστοσελίδων, η συγγραφή άρθρων & το blogging, ο εθελοντισμός, η μουσική, το ανοιχτό λογισμικό, η επιχειρηματικότητα και το ποδήλατο! Σε περίπτωση που θέλετε να επικοινωνήσετε μαζί μου, μπορείτε να με βρείτε στο Facebook, LinkedIn, Twitter και Google Plus.


Ένας από τους αφανείς πρωτοπόρους, που συνέβαλε σε μέγιστο βαθμό στη διαμόρφωση του σύγχρονου ψηφιακού πολιτισμού μας με την εφεύρεση του χρωματικού μοντέλου RGB, δεν είναι πλέον μεταξύ μας.

Σε ηλικία 83 ετών έφυγε πριν μερικές ημέρες ο Bryce Bayer, επιστήμονας της Eastman Kodak και εφευρέτης του Bayer Filter, το οποίο ενσωματώθηκε στους ψηφιακούς αισθητήρες εικόνας των σύγχρονων οπτικών συσκευών.

Η δουλειά τού Bayer με την Kodak, άφησε το στίγμα της σχεδόν σε κάθε ψηφιακή εικόνα που υπάρχει, μεταφορικά, αλλά και κυριολεκτικά!

Το έγχρωμο φίλτρο που εφηύρε το 1976, υλοποιούσε μια διάταξη από κόκκινα, πράσινα και μπλε φίλτρα (Red Green Blue) που επέτρεπε στους αισθητήρες φωτός να δημιουργήσουν έγχρωμες εικόνες.

Ο συγκεκριμένος σχεδιασμός, μιμείται τον τρόπο που το ανθρώπινο μάτι αντιλαμβάνεται το χρώμα, με διπλάσια ποσότητα πρασίνου από το κόκκινο και το μπλε και το αποτέλεσμα, μετά από επεξεργασία με κατάλληλους αλγορίθμους, να είναι μία εικόνα RGB.

Το έργο του Bayer, συνέβαλε και σε άλλους τομείς τής ψηφιακής φωτογραφίας, όπως η αποθήκευση, η βελτιστοποίηση και η εκτύπωση.

Πηγή


Σημείωση: Μην βάζετε keywords στο πεδίο για το όνομα καθώς επίσης και links προς άσχετες ιστοσελίδες με τη θεματολογία του άρθρου. Οι διαχειριστές του ifeed θα μαρκάρουν αυτόματα αυτά τα σχόλια ως spam!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Αποκτήστε τα Παρακάτω Δύο
ΔΩΡΕΑΝ Ebook

seo ebook

Τα συγκεκριμένα ebook θα σας αποκαλύψουν κάποια από τα μεγαλύτερα μυστικά για να αυξήσετε τις θέσεις σας στο Google, καθώς επίσης και τα έσοδα σας μέσω internet!!!

  • Ανεβείτε Εύκολα Στο Google
  • Αποκτήστε Υψηλή Επισκεψιμότητα
  • Κερδίστε Περισσότερα Χρήματα

Εγγραφείτε στο Εβδομαδιαίο NEWSLETTER

&

Αποκτήστε ΔΩΡΕΑΝ το SEO Ebook
"Αποτελεσματικό Link Building" & το Ebook "Χρήματα Μέσω Internet".