Φτάνοντας ένα νέο site από 0 σε 10.000 μοναδικούς σε διάστημα έξι μηνών.

Το άρθρο δημοσιεύτηκε από τον Αλέξανδρος Ίτσιος

Ονομάζομαι Αλέξανδρος Ίτσιος και είμαι ο ιδρυτής της κοινότητας του ifeed. Eίμαι Co-founder της EnterLogic που ειδικεύεται κυρίως στο Internet Marketing. Σκοπός μου είναι να δείξω στον αρχάριο internet marketer, καθώς επίσης και τον επιχειρηματία που μόλις μπήκε στον χώρο του internet, πως να φτιάξει μια επικερδή διαδικτυακή επιχείρηση. Σε περίπτωση που θέλετε να επικοινωνήσετε μαζί μου, μπορείτε να με βρείτε στο Facebook, Twitter και Google Plus.


Ξεκίνησα ένα νέο blog την 1η Μαρτίου 2012. Μέχρι σήμερα (19/8/2012) το blog φέρνει περίπου 10.000 μοναδικούς το μήνα.

Σκοπός μου ήταν να δημιουργήσω traffic για το νέο τεχνολογικό μου blog, χωρίς να χρησιμοποιήσω καθόλου link building μεθόδους. Αυτό που έκανα ήταν να αγοράσω ένα pr 3 domain. Η μόνη τακτική που χρησιμοποίησα για το blog μου ήταν να τοποθετώ μοναδικό περιεχόμενο.

Μετά από μία περίοδο ~6 μηνών, το blog μου έχει φτάσει περισσότερους από 10.000 μοναδικούς επισκέπτες (91,24% νέοι επισκέπτες) και 63,23% απ’ αυτούς έρχονται από οργανικές αναζητήσεις.

Όταν αγόρασα το domain είχε περίπου 300 links αλλά μετά από περίπου 6 μήνες έχει περισσότερα από 1500 links. Τα περισσότερα απ’ αυτά όμως δημιουργούνται από rss aggregators. Για παράδειγμα τρίτες ιστοσελίδες παίρνουν μία περίληψη από το άρθρο μου και μετά βάζουν πηγή το άρθρο απ’ όπου το πήραν. Σχεδόν όλες οι εσωτερικές σελίδες έχουν pr2.

To site έχει μέχρι στιγμής κοντά στα 500 άρθρα. Αυτό σημαίνει ότι έχω 3 άρθρα/ημέρα. Όλα τα άρθρα είναι 450 – 600 λέξεις.

Το μέσο κέρδος από adsense των τελευταίων 2,5 μηνών είναι 30€, αλλά έχω και χαμηλό CTR (0.5% – 1.3%)

Συνολικά ξοδεύω περίπου 30 λεπτά/μέρα για να χτίσω το blog μου.

 


Σημείωση: Μην βάζετε keywords στο πεδίο για το όνομα καθώς επίσης και links προς άσχετες ιστοσελίδες με τη θεματολογία του άρθρου. Οι διαχειριστές του ifeed θα μαρκάρουν αυτόματα αυτά τα σχόλια ως spam!

9 Σχόλια στο Άρθρο “Φτάνοντας ένα νέο site από 0 σε 10.000 μοναδικούς σε διάστημα έξι μηνών.


 1. Επίσης μπορείς να δημοσιεύεις τα άρθρα σε social bookmark, forum και έτσι θα έχει κίνηση. Για τεχνολογικό blog σίγουρα insomnia πρωτινό, θα σου φέρει μεγάλο traffic.

 2. Αν το domain που αγόρασες δεν είχε PR3 θα χε την ίδια επιτυχία το Blog σου?

 3. @TechMaster
  Το site είναι ξένο (αγγλικό περιεχόμενο), οπότε δεν έχει νόημα να το δημοσιεύσω σε ελληνικά forums :D.

  @antonisid
  Το pr καθορίζει τη θέση κατάταξης μιας ιστοσελίδας, αλλά όχι όσο νομίζουμε. Ο λόγος που πήρα pr3 domain είναι επειδή βρήκα άτομα να κάνουν guest posts και εγώ ως αντάλλαγμα τους αφήνω να βάζουν link προς την ιστοσελίδα τους. Αν επομένως δεν είχα Pr, δεν θα έβρισκα τόσους πολλούς guest authors.

 4. @Αλέξανδρος Ίτσιος το ξέρω ότι είναι στα αγγλικά, απλός ανάφερα ένα τρόπο για να προωθείς τα άρθρα σου. Επίσης μπορείς να τα μεταφράσεις σε ελληνικά και να τα δημοσιεύεις σε ελληνικά forum αποκτώντας backlink.

 5. σίγουρα κάτι τέτοιο απαιτεί χρόνο και σίγουρα δεν σε συμφέρει να το κάνεις 😛

 6. johnniewalker on said:

  Εκτος απο adsense δεν εχεις αλλα εσοδα ?

 7. Βασικά βαριέμαι την επιλογή προϊόντων για αυτό και βάζω adsense. Ο internetbigmoney μου έδωσε κάποιες πολύ καλές συμβουλές βέβαια.

 8. Για πες και σε εμάς τη συμβουλές :p Αν θέλεις.

 9. Ο αρμόδιος εδώ είναι ο internetbigmoney 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αποκτήστε τα Παρακάτω Δύο
ΔΩΡΕΑΝ Ebook

seo ebook

Τα συγκεκριμένα ebook θα σας αποκαλύψουν κάποια από τα μεγαλύτερα μυστικά για να αυξήσετε τις θέσεις σας στο Google, καθώς επίσης και τα έσοδα σας μέσω internet!!!

 • Ανεβείτε Εύκολα Στο Google
 • Αποκτήστε Υψηλή Επισκεψιμότητα
 • Κερδίστε Περισσότερα Χρήματα

Εγγραφείτε στο Εβδομαδιαίο NEWSLETTER

&

Αποκτήστε ΔΩΡΕΑΝ το SEO Ebook
"Αποτελεσματικό Link Building" & το Ebook "Χρήματα Μέσω Internet".