Γιατί δεν βγάζετε χρήματα από το blog σας

Το άρθρο δημοσιεύτηκε από τον Αλέξανδρος Ίτσιος

Ονομάζομαι Αλέξανδρος Ίτσιος και είμαι ο ιδρυτής της κοινότητας του ifeed. Eίμαι Co-founder της EnterLogic που ειδικεύεται κυρίως στο Internet Marketing. Σκοπός μου είναι να δείξω στον αρχάριο internet marketer, καθώς επίσης και τον επιχειρηματία που μόλις μπήκε στον χώρο του internet, πως να φτιάξει μια επικερδή διαδικτυακή επιχείρηση. Σε περίπτωση που θέλετε να επικοινωνήσετε μαζί μου, μπορείτε να με βρείτε στο Facebook, Twitter και Google Plus.


no-moneyΟ τρόπος με τον οποίο θα βγάλει κάποιος χρήματα από το blog του είναι κάτι για το οποίο παλεύουν οι περισσότεροι bloggers σήμερα. Έχοντας φτιάξει αμέτρητα blog και έχοντας αυτή τη στιγμή γύρω στα 13 ενεργά blogs (πιθανότατα να έχω ξεχάσει κάποια), έχω αποκτήσει μία άλφα εμπειρία για ποιον λόγο οι περισσότεροι bloggerss δεν βγάζουν χρήματα.

Το ifeed είναι το πρώτο blog στο οποίο ξεκίνησα να γράφω και για να πω την αλήθεια δεν το ξεκίνησα ούτε εγώ ούτε τα υπόλοιπα μέλη για να κερδίσουμε. Για την ακρίβεια, το εισόδημα άρχισε να έρχεται κατά λάθος από άτομα που τους ενδιέφεραν αυτά που γράφαμε και ήθελαν να μισθώσουν τις υπηρεσίες μας.

Μετά από διάστημα ενός χρόνου περίπου, έφτιαξα και άλλα blogs, τα οποία είχαν στόχο να φέρουν έσοδα με adsense και τα οποία σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα άρχισαν να δίνουν το καθένα 20€ – 40€/μήνα. Μετά από έξι μήνες στήσαμε blogs τα οποία είχαν στόχο την προώθηση προϊόντων και έφερναν το καθένα 100 – 400€/μήνα. Για ποιο λόγο επομένως το ifeed που έχει τόσο ποιοτικό περιεχόμενο και περισσότερο χρόνο δεν τα κατάφερε τόσο αποτελεσματικά;

Είδα τα blogs μου ως επιχείρηση

Όταν αποφασίσαμε να στήσουμε ένα δίκτυο από εξειδικευμένα blogs, το είδαμε ως επιχείρηση και έχοντας την εμπειρία των επιτυχιών και αποτυχιών από το ifeed, ξέραμε ακριβώς τι να κάνουμε από την πρώτη μέρα κιόλας.

Το σημαντικότερο όμως είναι ότι το είδαμε ως επιχείρηση στην οποία έπρεπε να επενδύσουμε και κατ’ επέκταση να κερδίσουμε από αυτά. Με λίγα λόγια ο περισσότερος κόσμος δεν κερδίζει από το blog τους επειδή το βλέπουν ως blog και όχι ως επιχείρηση. Ας μην ξεγελιόμαστε επίσης και νομίζουμε ότι επειδή λέμε ότι το blog μας είναι η επιχείρηση μας αυτόματα γίνεται και έτσι…

Μία επιχείρηση έχει ως στόχο τα χρήματα και την απόκτηση πελατών. Οι περισσότεροι bloggers στήνουν blogs και γράφουν περιεχόμενο και περιμένουν οι επισκέπτες να κάνουν κλικ στις διαφημίσεις για να κερδίσουν. Δεν έχουν με λίγα λόγια μια πραγματική επιχείρηση και δεν ξέρουν πως να βγάλουν χρήματα.

Όλες οι επιχειρήσεις έχουν έναν τρόπο να βγάλουν χρήματα

Οι επιχειρήσεις όπως ανέφερα και πιο πάνω έχουν σκοπό να φέρουν χρήματα και πελάτες, επομένως το blog είναι ένα μέσο για να σας συνδέσει με τους ενδιαφερομένους, δεν είναι το ίδιο η επιχείρηση σας. Όπως είπα και πιο πάνω, όταν ξεκίνησα το ifeed δεν είχα κάποιο πλάνο για κερδίσω. Όταν ξεκίνησα όμως τα υπόλοιπα blogs μου είχα πλάνο και άρχισα να κερδίζω σε διάστημα μόλις ενός ή δύο μηνών.

Συμπέρασμα

Ουσιαστικά το γεγονός αν θα βγάλετε χρήματα από το blog σας ή όχι εξαρτάται από το πλάνο που έχετε για να βγάλετε χρήματα από την αρχή. Εάν λοιπόν έχετε στόχο να βγάλετε χρήματα από το blog σας, καλό θα ήταν να ξεκινήσετε το σχεδιασμό της internet marketing στρατηγικής σας πριν αποφασίσετε να στήσετε ένα blog.


Σημείωση: Μην βάζετε keywords στο πεδίο για το όνομα καθώς επίσης και links προς άσχετες ιστοσελίδες με τη θεματολογία του άρθρου. Οι διαχειριστές του ifeed θα μαρκάρουν αυτόματα αυτά τα σχόλια ως spam!

Ένα Σχόλιο στο Άρθρο “Γιατί δεν βγάζετε χρήματα από το blog σας


  1. Συμφωνώ απόλυτα. Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που συμβάλλουν στην επιτυχία ενός blog. Η δουλειά σας είναι πάρα πολύ παιδιά και πολύ χρήσιμες οι συμβουλές σας! Καλή συνέχεια απο μένα…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Αποκτήστε τα Παρακάτω Δύο
ΔΩΡΕΑΝ Ebook

seo ebook

Τα συγκεκριμένα ebook θα σας αποκαλύψουν κάποια από τα μεγαλύτερα μυστικά για να αυξήσετε τις θέσεις σας στο Google, καθώς επίσης και τα έσοδα σας μέσω internet!!!

  • Ανεβείτε Εύκολα Στο Google
  • Αποκτήστε Υψηλή Επισκεψιμότητα
  • Κερδίστε Περισσότερα Χρήματα

Εγγραφείτε στο Εβδομαδιαίο NEWSLETTER

&

Αποκτήστε ΔΩΡΕΑΝ το SEO Ebook
"Αποτελεσματικό Link Building" & το Ebook "Χρήματα Μέσω Internet".