Γιατί να κατασκευάσω ένα eshop;

Το άρθρο δημοσιεύτηκε από τον Αλέξανδρος Ίτσιος

Ονομάζομαι Αλέξανδρος Ίτσιος και είμαι ο ιδρυτής της κοινότητας του ifeed. Eίμαι Co-founder της EnterLogic που ειδικεύεται κυρίως στο Internet Marketing. Σκοπός μου είναι να δείξω στον αρχάριο internet marketer, καθώς επίσης και τον επιχειρηματία που μόλις μπήκε στον χώρο του internet, πως να φτιάξει μια επικερδή διαδικτυακή επιχείρηση. Σε περίπτωση που θέλετε να επικοινωνήσετε μαζί μου, μπορείτε να με βρείτε στο Facebook, Twitter και Google Plus.


Με τη δημιουργία ενός e-shop η επιχείρησή σας έχει τη δυνατότητα να αποκτήσει μια πολύ ισχυρή δυναμική και να επεκταθεί σε τοπικό και διεθνές επίπεδο. Έτσι μπορείτε να προσφέρετε τα αγαθά και τις υπηρεσίες σας σε μια ευρύτερη πελατειακή βάση με τον αποδοτικότερο, οικονομικά, τρόπο.

 

Οι περισσότερες επιχειρήσεις που επιλέγουν να δραστηριοποιηθούν στο ηλεκτρονικό εμπόριο απολαμβάνουν χιλιάδες επισκέψεις ανά ημέρα. Σύμφωνα με την Google το 2011 ο αριθμός των αναζητήσεων ήταν στο μέσο όρο 4,717,000,000/μέρα. Έτσι κατανοεί οποιοσδήποτε ότι το pool πελατών που μπορεί να αναζητήσει μια εταιρεία είναι κάτι παραπάνω από μεγάλο. Το 2012 ο αριθμός αυτός αυξήθηκε και το 2013 συνεχίζει ακάθεκτος ενώ παράλληλα αναπτύσσονται και άλλες μηχανές αναζήτησης, πλην της Google.

 

Η αγορά και η πώληση προϊόντων μέσω διαδικτύου δεν ήταν ποτέ τόσο εύκολη όσο σήμερα. Πλέον οι παραδοσιακοί τρόποι εμπορίου παραμερίζονται χάρη στην δυνατότητα που έχουν οι επιχειρήσεις να βρουν πελάτες απ’ όλο τον κόσμο. Πιο συγκεκριμένα τα πλεονεκτήματα που προσφέρει ένα e-shop είναι τα εξής:

 

Διεύρυσνη πελατειακής βάσης: Η αγορά του διαδικτύου είναι ανεπτυγμένη σε παγκόσμιο επίπεδο. Οι υπηρεσίες και τα αγαθά σας μπορούν να διαφημίζονται και να πωλούνται σε δυνητικούς πελάτες, χιλιάδες μίλια μακριά από την έδρα σας, ανεξάρτητα αν απευθύνεστε σε ένα πολύγλωσσο και πολυπολιτισμικό κοινό.

 

24ωρη εξυπηρέτηση: Ένα e-shop δεν δεσμεύεται από χρονικούς περιορισμούς, αλλά προσφέρει τις υπηρεσίες του 24 ώρες το 24ωρο καθιστώντας πιο εύκολο για τους πελάτες να επισκεφθούν το ηλεκτρονικό σας κατάστημα, ενώ εσείς μπορεί να είστε σε διακοπές!

 

Προσιτό και αποδοτικό: Το αρχικό κόστος για να δημιουργήσετε ένα e-shop είναι αμελητέο σε σχέση με το κόστος ενοικίασης, συντήρησης και άλλα έξοδα που έχει ένα πραγματικό κατάστημα. Η συντήρησή του περιορίζεται στα έξοδα φιλοξενίας και στην καταχώριση του domain name. Επίσης, ο στρατηγικός σχεδιασμός μιας ηλεκτρονικής επιχείρησης είναι περισσότερο ευέλικτος και μπορείτε να αλλάξετε τακτική χωρίς σημαντικό κόστος και με μεγαλύτερη ευκολία εξόδου ή εισόδου από μια αγορά.

 

Σύγχρονο Marketing: Η διαφήμιση ενός e-shop μπορεί να παρακάμψει τους παραδοσιακούς τρόπους προώθησης. Μέρος αυτής της διαφήμισης είναι ένα πολύ καλό SEO (Search Οnline Optimization). Το SEO μπορεί να είναι αρκετά περίπλοκο για να το κάνετε μόνοι σας αλλά κάθε ευρώ που θα επενδύσετε για τις συμβουλές ενός ειδικού έχει αξία. Μια μελέτη περιλαμβάνει έρευνα keywords, linkbuilding και άλλες βελτιστοποιήσεις που δεν θα αυξήσουν μόνο τον αριθμό των επισκεπτών στη ιστοσελίδα σας, αλλά με προσεκτικό σχεδιασμό και έλεγχο θα στοχεύετε τους επισκέπτες που αναζητούν και ενδιαφέρονται πραγματικά για τα προϊόντα σας. Το σωστό SEO θα οδηγήσει τους δυνητικούς πελάτες σας στο e-shop σας πριν από οποιονδήποτε άλλον ανταγωνιστή σας!

 

Εάν είστε ακόμα προβληματισμένοι για το αν πρέπει να επενδύσετε στην κατασκευή ενός e-shop σκεφτείτε τα παραπάνω πλεονεκτήματα που μπορούν να σας θέσουν σε θέση ισχύος στην αγορά που δραστηριοποιείστε και να σας χαρίσουν ισχυρό πλεονέκτημα έναντι των ανταγωνιστών σας.

 

 

 


Σημείωση: Μην βάζετε keywords στο πεδίο για το όνομα καθώς επίσης και links προς άσχετες ιστοσελίδες με τη θεματολογία του άρθρου. Οι διαχειριστές του ifeed θα μαρκάρουν αυτόματα αυτά τα σχόλια ως spam!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Αποκτήστε τα Παρακάτω Δύο
ΔΩΡΕΑΝ Ebook

seo ebook

Τα συγκεκριμένα ebook θα σας αποκαλύψουν κάποια από τα μεγαλύτερα μυστικά για να αυξήσετε τις θέσεις σας στο Google, καθώς επίσης και τα έσοδα σας μέσω internet!!!

  • Ανεβείτε Εύκολα Στο Google
  • Αποκτήστε Υψηλή Επισκεψιμότητα
  • Κερδίστε Περισσότερα Χρήματα

Εγγραφείτε στο Εβδομαδιαίο NEWSLETTER

&

Αποκτήστε ΔΩΡΕΑΝ το SEO Ebook
"Αποτελεσματικό Link Building" & το Ebook "Χρήματα Μέσω Internet".