Graphmylife – Ένα διαφορετικό κοινωνικό δίκτυο(Συνέντευξη)

Το άρθρο δημοσιεύτηκε από τον Αρτέμης Κασομούλης

Ονομάζομαι Αρτέμης Κασομούλης και είμαι ένα από τα ιδρυτικά μέλη της κοινότητας του ifeed.gr. Είμαι υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων του Job Fair Athens 2015, της μεγαλύτερης φοιτητικής πρωτοβουλίας για τη σύνδεση των φοιτητών με την αγορά εργασίας. Ορισμένα από τα ενδιαφέροντα μου είναι τα κοινωνικά δίκτυα, η κατασκευή ιστοσελίδων, η συγγραφή άρθρων & το blogging, ο εθελοντισμός, η μουσική, το ανοιχτό λογισμικό, η επιχειρηματικότητα και το ποδήλατο! Σε περίπτωση που θέλετε να επικοινωνήσετε μαζί μου, μπορείτε να με βρείτε στο Facebook, LinkedIn, Twitter και Google Plus.


Εδώ και αρκετό καιρό κυκλοφορεί μία είδηση για τη δημιουργία ενός νέου κοινωνικού δικτύου, το οποίο μάλιστα θα δημιουργηθεί από Έλληνες φοιτητές!

Πρόκειται για μία ιδιαίτερα ευχάριστη είδηση, η οποία είναι αντίθετη με το ρεύμα του καιρού και την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα μας, για αυτό μας κάνει να αισθανόμαστε υπερήφανοι και έτοιμοι για να συνδράμουμε στην προσπάθεια αυτών των παιδιών, με όποιο τρόπο μπορούμε.

Για το λόγο αυτό προσπαθήσαμε να επικοινωνήσουμε με τα παιδιά και να τους κάνουμε ορισμένες ερωτήσεις, ώστε να μάθουμε ορισμένες λεπτομέρειες παραπάνω για το project που ετοιμάζουν.

Παρακάτω θα δείτε τη συνέντευξη που μου παραχώρησε ο Γιώργος Χατζηπάππας, επικεφαλής και εμπνευστής της ιδέας αυτής.

Πάρα τις αρκετές παρουσιάσεις που έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα από διάφορα μέσα, κυρίως σελίδες στο διαδίκτυο, αρκετοί είναι αυτοί που δεν έχουν κατανοήσει τον τρόπο λειτουργίας και το σκοπό του κοινωνικού δικτύου που ετοιμάζετε. Θα ήθελες να μας πεις με λίγα λόγια τι σκοπεύετε να κάνετε;

Ναι, όντως στα internetικά δρόμενα υπάρχει μια σύγχυση για αυτό τον λόγο ας ξεκαθαρίσουμε λίγο το τοπίο. Το κοινωνικό δίκτυο ονομάζεται graphmylife και απο την στιγμή που κάποιος θα είναι χρήστης αυτού του κοινωνικού δικτύου θα είναι ουσιαστικά ένας χρήστης ενός ημερολογίου που όμως θα έχει γραφική απεικόνιση ανάλογα βέβαια με το «πως ζεί κανείς την στιγμή». Κύριος σκοπός του είναι να μην γίνει facebook (anti-social) και το λέω αυτό γιατί πλεόν το facebook βομβαρδίζει τους πάντες και τα πάντα με άχρηστα πράγματα. Το graphmylife, λοιπόν, έρχεται σε αυτό ακριβώς το σημείο θα σου επιτρέπει να κάνεις γκρουπ με τους κοντινούς σου φίλους, την οικογένειά σου (ναι, σε μια
ιδανική Ελληνική πραγματικότητα όταν στέλνεις e-mail στην γιαγία σου, εκείνη θα σου απαντά), και το υπόλοιπο κομμάτι θα είναι οι συνδέσεις σου με άτομα που έχουν κοινά ενδιαφέροντα με εσένα ή έχουν να μοιραστούν κάτι με εσένα.

Πλεόν ο κάθε χρήστης στο internet σε οποιαδήποτε σελίδα και αν βρίσκεται θέλει την ασφάλεια του ατόμου και των δεδομένων του. Και αυτή την σιγουριά θα την εξασφαλίζει το graphmylife και θα δείξουμε πως, σε ένα βίντεο που θα κυκλοφορήσει εν καιρό.

Πώς προέκυψε η ιδέα για αυτό το project;

Η ιδέα προέκυψε σε μια εντελώς άκυρη στιγμή. Απο τις στιγμές εκείνες που απλά χάνεσε στην τηλεόραση και μένεις με ανοιχτό το στόμα και το
μόνο πράγμα που λειτουργεί πάνω σου είναι τα μάτια. Στις διακοπές των χριστουγέννων είδα ένα ντοκιμαντέρ, ακριβώς ο τίτλος και το ακριβές θέμα μου διαφεύγουν αλλά η σκηνή που μου έμεινε ήταν ότι ένας καθηγητής στον πίνακα του πανεπιστημίου που δίδασκε έκανε το γράφημα της ζωής του δείχνοντας εμμέσως πλην σαφώς ότι και αυτός έχει περάσει κάποια πράγματα στην ζωή του πριν φτάσει να είναι εκείνη την στιγμή σε αυτή την θέση. Και έτσι εγγένετο graphmylife.

Ήταν εύκολο να βρεις συνεργάτες ώστε να ξεκινήσεις την υλοποίηση;

Εδώ έπεσε πολύ μαστίγομα -φυσικά αστειεύομαι. Είχα μια ιδέα για τις ικανότητες ορισμένων συμφοιτητών μου αλλά ποτέ δεν πίστευα ότι οι συγκεκριμένοι που επέλεξα θα έλεγαν τόσο απλόχερα το ναι σε μια τέτοια ιδέα και τους ευχαριστώ που είμαστε ομάδα.

Θα μπορούσες να μας πεις λίγα λόγια για τον εαυτό σου, αλλά και τους συνεργάτες σου; π.χ. πώς γνωριστήκατε, πόσοι είστε, ποιοί είστε κτλ.

Ονομάζομαι Χατζήπαπας Γιώργος και μένω στο Κερατσίνι, σπουδάζω πληροφορική στο ΤΕΙ Αθήνων και είμαι 4ετής φοιτητής. Το κομμάτι του social network στον εαυτό μου βγήκε εντελώς τυχαία λόγω του graphmylife, αφού μέχρι πρότεινως έκανα ότι κάνουν το 99,999999% των Ελλήνων χρηστών στο facebook gaming, chating, pitsi pitsing. Ο τομέας που με ενδιαφέρει είναι αυτός του computer security. Το plan b μου είναι εκτός Ελληνικής πραγματικότητας εντός ευροζώνης όμως.

Οι συνεργάτες μου είναι όλοι τους συμφοιτητές μου και πάρα πολύ καλοί φίλοι μου, που είχαμε τις καλύτερες σχέσεις και πριν πέσει στο τραπέζι το project. Γνωριστήκαμε στα εργαστήρια της σχολής ανά εξάμηνα.

Αυτοί είναι οι :

 • Γιώργος Σπανός
 • Θάνος Τουρίκας
 • Νόνι Παπαδοπούλου

Έχετε υπολογίσει πότε θα υπάρχει το πρώτο δείγμα, έστω και σε δοκιμαστική μορφή;

Θέλω να πιστεύω οτι δεν θα απογοητεύσουμε όσους ακολουθούν το graphmylife απο την αρχή. Οπότε θα μείνω σε ότι έχω πει δηλαδή τέλος καλοκαιριού αρχές φθινοπώρου θα έχουμε κάποιο δείγμα.

Ότι νέο έχουμε θα το ανακοινώσουμε στην σελίδα μας στο facebook ( http://www.facebook.com/graphmylife ).

Φαντάζομαι, η υλοποίηση ενός τέτοιου project, εκτός από χρόνο και γνώσεις, θα απαιτεί και κάποιο κεφάλαιο, π.χ. για server κτλ.. Έχετε βρει ανταπόκριση για βοήθεια από υποψήφιους, χορηγούς – χρηματοδότες;

Ναι ισχύει άπειρα αυτό που λές αλλά σκέψου κάτι άλλο, με τα Ελληνικά δεδομένα που ζούμε ως προς τις χρηματοδοτήσεις είμαστε κάτι παραπάνω από ρεαλιστές. Για τον λόγο αυτό θα κυνηγήσουμε κάποια χρηματοδότηση εκτός Ελλάδας. Απο χορηγίες για να είμαι ειλικρινής δεν έχουμε κάποια πρόταση στα χέρια μας. Πάντως ότι μας έρθει στα χέρια μας θα το εξετάσουμε προσεκτικά γιατί θέλουμε να μας προσεγγίσουν εταιρίες επενδυτές απλά και μόνο να μας ακούσουν το άλλο κομμάτι έρχεται μόνο του άλλωστε στην ιδέα πιστεύουμε όλοι πάρα πολύ.

Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να δώσω ένα mail στην περίπτωση που κάποιος ενδιαφέρεται για την οποιαδήποτε συνεργασία με το project να επικοινωνήσει μαζί μου [email protected] .

Πληροφορίες αναφέρουν πως έχει προκύψει κάποιο θέμα με το domain σας. Αληθεύει κάτι τέτοιο; Και εάν ναι, πως σκέπτεστε να το αντιμετωπίσετε;

Ναι αληθεύει αλλά είμαστε αισιόδοξοι. Έχουμε μπει ήδη σε διαδικασία backorder για την απόκτησή του. Αν δεν ευδοκιμήσει αυτό θα πάμε σε κάποιο συμβατικό ώστε να μην χρειαστεί να κάνουμε κακή αρχή και ο λόγος να είναι το brand-name.

Σας ευχαριστώ πολυ !

Σε ευχαριστούμε και εμείς Γιώργο. Καλή συνέχεια!

Ορίστε και το promo video που κυκλοφόρησαν τα παιδιά πριν από καιρό:


Σημείωση: Μην βάζετε keywords στο πεδίο για το όνομα καθώς επίσης και links προς άσχετες ιστοσελίδες με τη θεματολογία του άρθρου. Οι διαχειριστές του ifeed θα μαρκάρουν αυτόματα αυτά τα σχόλια ως spam!

5 Σχόλια στο Άρθρο “Graphmylife – Ένα διαφορετικό κοινωνικό δίκτυο(Συνέντευξη)


 1. Παρακολουθώ το graphmylife από τότε που έγινε δημοσίευση της ιδέας στο freestuff. Γενικά έχω ανάμικτα συναισθήματα από τότε. Αφενός μεν είναι πρωτότυπη ιδέα και πραγματικά έχει ελπίδες, αλλά το μειονέκτημα ίσως να είναι το ότι δημοσιεύτηκε νωρίτερα απ’ ότι βγει, και κάποιος μπορεί να κλέψει την ιδέα.

  Επίσης με άλλους που το συζήτησα όταν έγινε η παρουσίαση, δεν ξέρουν κατά πόσο θα υλοποιηθεί εντέλει (και εγώ είμαι μέσα σε αυτούς). Συνήθως τέτοια project δεν ξεκινάνε καν για διάφορους λόγους.

 2. Το ότι δημοσιεύτηκε η ιδέα πιο νωρίς απ’ότι έπρεπε μπορεί να έχει και θετικά και αρνητικά… Τα θετικά είναι ότι μπορεί να βρεθούν νέοι συνεργάτες και άτομα που μπορούν να στηρίξουν με διάφορους τρόπους την ιδέα, αλλά υπάρχει και ο κίνδυνος να τους αντιγράψουν την ιδέα. Κάτι τέτοιο, φυσικά, ελπίζουμε να μην συμβεί.

 3. Αλήθεια τι πρόβλημα προέκυψε με το domain?

 4. Απ’ ότι θυμάμαι το όνομα graphmylife.com ανήκει σε κάποιον άλλο (domainer εννοώ), οπότε υπάρχει κόλλημα για το όνομα του social network γενικά.

 5. Τελικά τι έγινε με αυτό το project? προχώρησε καθόλου ή δεν εξελίχθηκε καθόλου (όπως το περιμέναμε) ?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Αποκτήστε τα Παρακάτω Δύο
ΔΩΡΕΑΝ Ebook

seo ebook

Τα συγκεκριμένα ebook θα σας αποκαλύψουν κάποια από τα μεγαλύτερα μυστικά για να αυξήσετε τις θέσεις σας στο Google, καθώς επίσης και τα έσοδα σας μέσω internet!!!

 • Ανεβείτε Εύκολα Στο Google
 • Αποκτήστε Υψηλή Επισκεψιμότητα
 • Κερδίστε Περισσότερα Χρήματα

Εγγραφείτε στο Εβδομαδιαίο NEWSLETTER

&

Αποκτήστε ΔΩΡΕΑΝ το SEO Ebook
"Αποτελεσματικό Link Building" & το Ebook "Χρήματα Μέσω Internet".