Καταδίκη για απάτη στο ebay

Το άρθρο δημοσιεύτηκε από τον G-force

Ο Γιώργος δραστηριοποιείται στο χώρο της τεχνολογίας με ιδιαίτερη έμφαση στη χρήση και διαχείρηση της τεχνολογίας για την ανάπτυξη επειχηρήσεων. Τα ενδιαφέροντα του επεκτείνονται στο χώρο του διαδικτύου, internet marketing, software development, και γενικά με οτιδήποτε έχει σχέση με νέες καινοτομίες. Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με τον αθλητισμό, τα αυτοκίνητα και τη μουσική.


EbayO Paul Barrett έγινε το πρώτο άτομο στο Ηνωμένο Βασίλειο που κατηγορήθηκε για απάτη στην ιστοσελίδα δημοπρασιών eBay. Τι έκανε; Πλειοδότησε απέναντι στον εαυτό του με σκοπό να ανεβάσει τις τιμές των προιόντων/αντικειμένων που πουλούσε. Ο διαδικτυακός απατεώνας θα αναγκαστεί να πληρώσει £5000 και να εκτίσει ποινή 250 ωρών απλήρωτης εργασίας.

Ο δικαστής δήλωσε οτι ο Paul Barrett γλίτωσε μεγαλύτερη ποινή (φυλάκιση) λόγω των σχετικά μικρών χρηματικών ποσών που πήρε και επειδή δεν είχε προηγούμενες καταδίκες. Αντιπρόσωπος της eBay ανέφερε: ‘θα συνεχίσουμε να δουλέουμε στενά με τις αρμόδιες αρχές για να διασφαλίσουμε οτι, στη σπάνια περίπτωση που κάποιος θα προσπαθήσει να ακολουθήσει στα βήματα του Paul Barrett , θα τους σταματήσουμε και θα αντιμετωπίσουν τις συνέπειες.’

Χρησιμοποιόντας μια τεχνική που λέγεται “shill bidding” (εικονική προσφορά) ο ιδιοκτήτης μιας εταιρείας με μίνιμπας χρησιμοποιούσε δυο διαφορετικούς λογαριασμούς του eBay για να πλειοδοτήσει ενάντια σε άλλους για τα είδη που είχε προς πώληση, αναγκάζοντας έτσι τους πλειοδότες να ανεβάσουν τις προσφορές τους. Χρησιμοποιόντας αυτή τη τεχνική κατάφερε να πουλήσει δυο αμάξια Mercedes, ένα Land Rover, μια ταμειακή μηχανή και μια ψηφιακή μηχανή.

Το σχέδιο του αποκαλύφθηκε μόνο όταν ένας αγοραστής παραπονέθηκε για ένα βαν που του είχε πουλήσει ο Paul Barrett , με αποτέλεσμα να βγεί στη φόρα η δέυτερη ταυτότητα του Barrett . Διαβάζοντας τη ποινή, ο δικαστής είπε: ‘αυτού του είδους η συμπεριφορά κτυπά στη καρδιά της εμπιστοσύνης που είναι αναγκαία εαν αυτό το πολύ χρήσιμο και πετυχημένο εμπορικό μέσο θα συνεχίσει να λειτουργεί με επιτυχία.’


Σημείωση: Μην βάζετε keywords στο πεδίο για το όνομα καθώς επίσης και links προς άσχετες ιστοσελίδες με τη θεματολογία του άρθρου. Οι διαχειριστές του ifeed θα μαρκάρουν αυτόματα αυτά τα σχόλια ως spam!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Αποκτήστε τα Παρακάτω Δύο
ΔΩΡΕΑΝ Ebook

seo ebook

Τα συγκεκριμένα ebook θα σας αποκαλύψουν κάποια από τα μεγαλύτερα μυστικά για να αυξήσετε τις θέσεις σας στο Google, καθώς επίσης και τα έσοδα σας μέσω internet!!!

  • Ανεβείτε Εύκολα Στο Google
  • Αποκτήστε Υψηλή Επισκεψιμότητα
  • Κερδίστε Περισσότερα Χρήματα

Εγγραφείτε στο Εβδομαδιαίο NEWSLETTER

&

Αποκτήστε ΔΩΡΕΑΝ το SEO Ebook
"Αποτελεσματικό Link Building" & το Ebook "Χρήματα Μέσω Internet".