Κατασκευή Ιστοσελίδων με Joomla (Μάθημα 1)

Το άρθρο δημοσιεύτηκε από τον Αλέξανδρος Ίτσιος

Ονομάζομαι Αλέξανδρος Ίτσιος και είμαι ο ιδρυτής της κοινότητας του ifeed. Eίμαι Co-founder της EnterLogic που ειδικεύεται κυρίως στο Internet Marketing. Σκοπός μου είναι να δείξω στον αρχάριο internet marketer, καθώς επίσης και τον επιχειρηματία που μόλις μπήκε στον χώρο του internet, πως να φτιάξει μια επικερδή διαδικτυακή επιχείρηση. Σε περίπτωση που θέλετε να επικοινωνήσετε μαζί μου, μπορείτε να με βρείτε στο Facebook, Twitter και Google Plus.


Μαθήματα Κατασκευής Ιστοσελίδων: Κατασκευή Ιστοσελίδων με Joomla (Μάθημα 1ο)


Εκμάθηση Joomla: Μάθημα 1ο – Εγκατάσταση WAMP Server


Κατασκευή ιστοσελίδων με joomla, μαθήματα κατασκευής ιστοσελίδων με joomlaΤο Joomla είναι ένα βραβευμένο σύστημα διαχείρισης (cms), το οποίο σας επιτρέπει να δημιουργείτε εύκολα ιστοσελίδες και διαδικτυακές εφαρμογές, χωρίς να έχετε καθόλου γνώσεις προγραμματισμού. Το Joomla χρησιμοποιείται πλέον από αρκετά μεγάλες εταιρείες του χώρου και μπορείτε να αναπτύξετε portal, διαδικτυακά περιοδικά και εφημερίδες, ηλεκτρονικά καταστήματα, διαδικτυακά προφίλ μικρών και μεγάλων επιχειρήσεων, προσωπικές ή οικογενειακές ιστοσελίδες

Στο πρώτο μάθημα της σειράς Εκμάθηση Joomla, θα μάθετε πώς να εγκαταστήσετε τον WAMP Server, ένα λογισμικό απαραίτητο για την κατασκευή ιστοσελίδων στον υπολογιστή σας. Αν και το Joomla δίνει τη δυνατότητα να αναπτύξετε μία ιστοσελίδα τύπου blog (ιστολογίου), ίσως θα ήταν καλύτερο να μάθετε wordpress, το οποίο είναι πιο φιλικό προς τον χρήστη και απαιτεί λιγότερο τεχνικές γνώσεις.

Η σειρά εκπαιδευτικών βοηθημάτων που θα ακολουθήσουν, είναι μία προσφορά του ηλεκτρονικού περιοδικού ifeed, καθώς επίσης και του επίσημου forum του, το w24.gr, στο οποίο μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες, πάνω σε μία ευρεία γκάμα θεμάτων πάνω στο διαδίκτυο, την κατασκευή ιστοσελίδων, αλλά και τρόπους προώθησης τους.Εάν έχετε κάποια απορία πάνω στο βίντεο, μπορείτε να κάνετε κάποια ερώτηση στο Forum μας.


Σημείωση: Μην βάζετε keywords στο πεδίο για το όνομα καθώς επίσης και links προς άσχετες ιστοσελίδες με τη θεματολογία του άρθρου. Οι διαχειριστές του ifeed θα μαρκάρουν αυτόματα αυτά τα σχόλια ως spam!

8 Σχόλια στο Άρθρο “Κατασκευή Ιστοσελίδων με Joomla (Μάθημα 1)


 1. Άψογος!

 2. hidedora on said:

  thanks! σε μερικά σημεία ρετάρω. Δεν είμαι τόσο εξοικειωμένος με το φακό 🙂

 3. pia i diafora me to xamp?? pio einai kalitero?

 4. nice job με τέτοιες οδηγίες μέχρι και η γιαγιά μου θα τα κατάφερνε 🙂

 5. Είναι 2 διαφορετικά προγράμματα που κάνουν το ίδιο πράμα, ποιο είναι το καλύτερο δεν ξέρω όμως εγώ προσωπικά χρησιμοποιώ το Xampp

 6. hidedora on said:

  pia i diafora me to xamp?? pio einai kalitero?

  ak, να σου πω την αλήθεια απλά χρησιμοποιώ το wamp επειδή είναι το στάνταρντ που χρησιμοποιούν οι περισσότερη στη βιομηχανία κατασκευής ιστοσελίδων. Δεν γνωρίζω ποιο είναι το καλύτερο, αν και να σου πω την αλήθεια απλά είναι τι έχεις συνηθίσει.

  nice job με τέτοιες οδηγίες μέχρι και η γιαγιά μου θα τα κατάφερνε
  Ευχαριστώ Jim, όλα τα βίντεο που θα ακολουθήσουν θα είναι σε αυτή τη μορφή. Δεν θα απαιτείται καθόλου γνώσεις προγραμματισμού. Το ίδιο θα είναι και στο ηλεκτρονικό εμπόριο και σε όλες τις κατηγορίες που έχω αναλάβει.

 7. κατέβασα το wampserver 2.2 και δε μου ανοιγει ο localhost, γιατι?

 8. i.bourlis on said:

  ούτε σε εμένα! μήπως δεν κάνουμε κάτι σωστά?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Αποκτήστε τα Παρακάτω Δύο
ΔΩΡΕΑΝ Ebook

seo ebook

Τα συγκεκριμένα ebook θα σας αποκαλύψουν κάποια από τα μεγαλύτερα μυστικά για να αυξήσετε τις θέσεις σας στο Google, καθώς επίσης και τα έσοδα σας μέσω internet!!!

 • Ανεβείτε Εύκολα Στο Google
 • Αποκτήστε Υψηλή Επισκεψιμότητα
 • Κερδίστε Περισσότερα Χρήματα

Εγγραφείτε στο Εβδομαδιαίο NEWSLETTER

&

Αποκτήστε ΔΩΡΕΑΝ το SEO Ebook
"Αποτελεσματικό Link Building" & το Ebook "Χρήματα Μέσω Internet".