Microjobs…ΥΠΑΡΧΟΥΝ !

Το άρθρο δημοσιεύτηκε από τον panoo

 

microjobsΜήπως ψάχνετε για δουλειά; Κάποιος εκεί έξω χρειάζεται κάποιον να του κάνει μιά μετάφραση, να του ρετουσάρει μιά παλιά και φθαρμένη οικογενειακή φωτογραφία, να του φτιάξει ένα λογότυπο ή να κάνει seo στην ιστοσελίδα του, να βρει υλικό για το blog του ή φανς για το facebook, να του επιμεληθεί το βιογραφικό  ή ακόμη και να του στήσει ένα αστείο βιντεάκι ως δώρο γενεθλίων στον φίλο του !

Τι είπατε; Αυτά δεν είναι δουλειές; Eεε…. μάλλον έχετε δίκιο! Είναι… μικροδουλειές ή επί το ελληνικότερον… microjobs!  Κι αν δεν γνωρίζετε τον όρο, σημειώστε τον γιατί πολύ σύντομα θα σας… χρειαστεί!

Ένα microjob λοιπόν είναι μιά υπηρεσία μικρής κλίμακας που κάποιος προσφέρεται να φέρει εις πέρας αντί ενός μικρού χρηματικού αντιτίμου (μέσα από ένα ανάλογο website). Δεν έχει σημασία το είδος της υπηρεσίας αρκεί να είναι σύντομη, να μπορεί να γίνει online και να μην είναι πολύ ακριβή. Μιά ‘μικροδουλειά’ αν στηθεί και παρουσιαστεί σωστά μπορεί να αποφέρει στον ‘πωλητή΄της ένα σεβαστό μηνιαίο εισόδημα.

Ας σκεφτούμε αρχικά τα πλεονεκτήματα του freelancer ( ή micro-lancer στην περίπτωση μας !)  Δουλεύει απ’ το σπίτι του με ωράριο που διαλέγει ο ίδιος,  αυτοματοποιεί τις εργασίες που προσφέρει ώστε να …κουράζεται όλο και λιγότερο, πληρώνεται άμα τη… ολοκληρώσει (ΠΑΝΤΑ), η αμοιβή δεν παζαρεύται, χτίζει και οργανώνει σ’ ένα σταθερό σημείο το προφίλ και τις πωλήσεις του. Ο πελάτης πάλι έρχεται σε άμεση επαφή με τον μικρο επαγγελματία, βλέπει τις αξιολογήσεις του και δεν ψωνίζει …γουρούνι στο σακί, βρίσκει δουλειές που δεν υπάρχουν αλλού, και δεν φτάνει που του έρχεται και οικονομικά αλλά αν τύχει και κάτι στραβώσει παίρνει και τα  …λεφτά του πίσω !

Σε τι τιμές πωλούνται αυτές οι μικρο-υπηρεσίες;  Συνήθως 5€, αλλά κάποιες φορές 10, 20€ ίσως και παραπάνω. ( Αν προορίζεσαι για microlancer και τα λεφτά σου φαίνονται λίγα, θα σου πω το κλασσικό παράδειγμα που λέω σε όλους με το ham του 1€ στα mcdonalds. Αυτοί που σκέφτηκαν να το πουλήσουν λές να ήταν κουτοί;  Γιατί αν το σκεφτείς σαν 1 ευρώ είναι πράγματι λίγα, αν το σκεφτείς όμως σαν 1€ x 1000 ham/ημέρα -γιατί τόσες είναι οι πωλήσεις – δεν είναι διαφορετικά ; )

Μα, θα πουν κάποιοι… ‘Ο κόσμος δεν ξοδεύει, η αγορά έχει στεγνώσει’. “Η φτήνια τρώει τον παρά” λέγανε οι παλιοί (και σοφοί), απαντώ εγώ. Είναι βέβαιο ότι στις σημερινές συνθήκες οι πελάτες κοιτούν να ξοδέψουν όλο και λιγότερα. Αν όμως οι υπηρεσίες είναι φθηνές και υπάρχει ζήτηση για μία προσφορά, υπάρχουν σοβαρές πιθανότητες να βγάλετε χρήματα. ( Για παράδειγμα υπάρχει αυξανόμενη ζήτηση στο διαδίκτυο για υπηρεσίες κατασκευής και προώθησης ιστοσελίδων.)  Επιπλέον η τάση από εταιρίες – πιθανούς πελάτες είναι η μείωση του κόστους αλλά και η ‘διασπορά’ της δουλειάς για μιά εργασία σε επιμέρους μικρά κομμάτια και εργαζόμενους (outsourcing ). Ψάξτε το – σκεφτείτε το.

Το κερασάκι στην τούρτα το άφησα για το τέλος. Αυτό είναι ότι μέσα από ένα τέτοιο site δεν χρειάζεται αναγκαστικά να προσφέρετε κάποια  ‘συμβατική’ δουλειά.  Είμαι σίγουρος ότι θα έχετε κάποιο ταλέντο σε κάτι που να μπορεί να αξιολογηθεί με 5, 10, 20, 30 ευρώ.  Μερικά παραδείγματα: Έχετε χιούμορ; Μπορείτε να γράφετε λεζάντες σε φωτογραφιες και να τις πουλάτε σε bloggers, ή μικρά αστεία κειμενάκια να αναρτηθούν σε ιστοσελίδες. Ξέρετε να ρίχνετε τα χαρτιά;  Είστε καλός στο να δίνετε συμβουλές; Φτιάχνετε αστεία βίντεο; Κατασκευάζετε όμορφες χειροποίητες δημιουργίες; Έχετε σελίδα στο facebook με πολλούς φαν; Όλ’ αυτά μπορούν να φανούν χρήσιμα σε πολύ κόσμο!

Tο Microdeals είναι το website που υλοποιεί όλα τα παραπάνω μέσα από την πιό εξελιγμένη, αξιόπιστη και συμφέρουσα πλατφόρμα αγοράς και πώλησης μικροεργασιών στο ελληνικό διαδίκτυο. Στο Microdeals πουλάς και αγοράζεις εργασίες και κατασκευές των 5, 10, 20, 30, 40 και 50 € !

Δες το MicroDeals Video Spot στο Vimeo.

εργασία online


Σημείωση: Μην βάζετε keywords στο πεδίο για το όνομα καθώς επίσης και links προς άσχετες ιστοσελίδες με τη θεματολογία του άρθρου. Οι διαχειριστές του ifeed θα μαρκάρουν αυτόματα αυτά τα σχόλια ως spam!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Αποκτήστε τα Παρακάτω Δύο
ΔΩΡΕΑΝ Ebook

seo ebook

Τα συγκεκριμένα ebook θα σας αποκαλύψουν κάποια από τα μεγαλύτερα μυστικά για να αυξήσετε τις θέσεις σας στο Google, καθώς επίσης και τα έσοδα σας μέσω internet!!!

  • Ανεβείτε Εύκολα Στο Google
  • Αποκτήστε Υψηλή Επισκεψιμότητα
  • Κερδίστε Περισσότερα Χρήματα

Εγγραφείτε στο Εβδομαδιαίο NEWSLETTER

&

Αποκτήστε ΔΩΡΕΑΝ το SEO Ebook
"Αποτελεσματικό Link Building" & το Ebook "Χρήματα Μέσω Internet".