Συνέντευξη με το Douleutaras.gr

Το άρθρο δημοσιεύτηκε από τον Αλέξανδρος Ίτσιος

Ονομάζομαι Αλέξανδρος Ίτσιος και είμαι ο ιδρυτής της κοινότητας του ifeed. Eίμαι Co-founder της EnterLogic που ειδικεύεται κυρίως στο Internet Marketing. Σκοπός μου είναι να δείξω στον αρχάριο internet marketer, καθώς επίσης και τον επιχειρηματία που μόλις μπήκε στον χώρο του internet, πως να φτιάξει μια επικερδή διαδικτυακή επιχείρηση. Σε περίπτωση που θέλετε να επικοινωνήσετε μαζί μου, μπορείτε να με βρείτε στο Facebook, Twitter και Google Plus.


Douleutaras_Logo_01

Σε προηγούμενο άρθρο είδαμε κάποια πράγματα για το Douleutaras.gr. Σήμερα πήραμε συνέντευξη και από τον Ανδρέα Γραμμάτη, υπεύθυνο του business development του Douleutaras.gr. Σας την παρουσιάζουμε λοιπόν…

Ανδρέα θα ήθελες να μας κάποια πράγματα για εσένα και την ομάδα σου;

Ο douleutaras.gr δημιουργήθηκε από μια ομάδα νέων ανθρώπων με εμπειρία στο χώρο της πληροφορικής, του design, του marketing και του business development. Η ομάδα αριθμεί οκτώ μέλη, κάθε ένα από τα οποία έχει συγκεκριμένο ρόλο και αρμοδιότητες. Σας παραθέτουμε τα μίνι βιογραφικά τους:

Ο Ανδρέας ως ο general manager της εταιρίας διευθύνει, οργανώνει και συντονίζει τα μέλη της ομάδας του Δουλευταρά. Είναι κάτοικος Λονδίνου όπου και έκανε δύο μεταπτυχιακά (αλλά πηγαινο-έρχεται Ελλάδα πολύ συχνά). Στο Λονδίνο εργάζεται ως σύμβουλος επιχειρήσεων, έχοντας, αναλάβει πρότζεκτς για πολυεθνικές όπως οι Tesco, Pizza Hut, Nestle, ενώ έχει συμμετάσχει στο παρελθόν και σε άλλες επιχειρηματικές πρωτοβουλίες.

Ο Ιωάννης είναι ένας εκ των συνιδρυτών και ο product manager της ομάδας. Σε ηλικία 18 ετών ίδρυσε το StivoZ.gr, τη μεγαλύτερη ιστοσελίδα για το στίβο στην Ελλάδα, όντας παράλληλα πρωταθλητής στο άλμα εις ύψος. Σπουδές σε πληροφορική και χρηματοοικονομικά με μεγάλη εμπειρία στο freelancing. Αυτή τη στιγμή δουλεύει ως αναλυτής δεδομένων στη Νέα Υόρκη, όπου και έκανε το μεταπτυχιακό του.

Ο Νίκος είναι έμπειρος οικονομικός αναλυτής με αρκετά χρόνια προϋπηρεσίας σε μεγάλη διαφημιστική εταιρεία. Είναι κάτοχος MBA μεταπτυχιακού διπλώματος από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και τον τελευταίο χρόνο εργάζεται ως ανεξάρτητος σύμβουλος επιχειρήσεων. Στο Δουλευταρά έχει το ρόλο του operations manager, ο οποίος αφορά την εκτέλεση των καθημερινών λειτουργιών, τη διασφάλιση της τήρησης των διοριών, καθώς και την οικονομική διαχείριση της εταιρίας.

Η Μυρτώ, ως marketing manager της ομάδας, ασχολείται με την προώθηση και προβολή του Δουλευταρά. Παράλληλα, κάνει έρευνα για το διδακτορικό της στη Βαρκελώνη, στον τομέα της επιχειρηματικότητας. Στο παρελθόν η Μυρτώ εργαζόταν σε τμήματα marketing πολυεθνικών εταιρειών, όπως η L’oreal και η Coty, ενώ ταυτόχρονα συμμετείχε σε επιχειρηματικές πρωτοβουλίες, κυρίως στον τομέα της κοινωνικής επιχειρηματικότητας.

Ο Γιώργος είναι ένας από τους 2 προγραμματιστές/μηχανικούς του Δουλευταρά. Αν και μόλις 23 ετών, ο Γιώργος έχει ήδη δώσει τα διαπιστευτήρια του, έχοντας εργαστεί σε τεχνικά πρότζεκτς για μεγάλες εταιρείες. Παράλληλα είναι τελειόφοιτος στη σχολή πληροφορικής της ΑΣΟΕΕ. Όταν δεν προγραμματίζει για το Δουλευταρά, συνήθως θα τον βρείτε, να παίζει μπάσκετ.

Η Αριάδνη είναι τελειόφοιτη στη σχολή διοίκησης επιχειρήσεων της ΑΣΟΕΕ. Μέσω του ρόλου της στο Δουλευταρά η Αριάδνη διαχειρίζεται τα κοινωνικά δίκτυα, μέσω των οποίων προβάλλει τις υπηρεσίες μας, ενώ παράλληλα αναπτύσσει και διατηρεί ενεργή τη σχέση του Δουλευταρά με την κοινότητα των χρηστών του.

Ο Άρις είναι ένας έμπειρος designer, έχοντας σχεδιάσει διάφορες εφαρμογές για εταιρείες όπως η Tag Heuer, Diageo, Volkswagen, Sony, και πολλές άλλες. Στο Δουλευταρά είναι υπεύθυνος για την αισθητική απεικόνιση της ιστοσελίδας μας διασφαλίζοντας ότι είναι όσο πιο εύχρηστη γίνεται για τους χρήστες της.

Ο Αλέξανδρος είναι πολύ έμπειρος μηχανικός λογισμικού με πολυετή εμπειρία στο χώρο. Έχει συνεργαστεί με γνωστές μεγάλες εταιρείες όπως η Microsoft, με μεγάλους τραπεζικούς ομίλους και έχει υλοποιήσει πληθώρα πρότζεκτς λογισμικού μεγάλης κλίμακας. Στον Δουλευταρά ο ίδιος και ο Γιώργος έχουν αναλάβει σε συνεργασία τα τεχνικά και προγραμματιστικά θέματα.

Θα ήθελες να μας εξηγήσεις αναλυτικά τι είναι ο Douleutaras, γιατί ονομάστηκε έτσι, πότε δημιουργήθηκε, τι υπηρεσίες προσφέρει κλπ;

Ο douleutaras.gr είναι μια ελληνική online πλατφόρμα, που φέρνει σε επαφή ανθρώπους με διάφορες δεξιότητες και εμπειρία σε οποιοδήποτε αντικείμενο εργασίας, με οποιονδήποτε ψάχνει τον κατάλληλο επαγγελματία για προσωπικό ή εταιρικό πρότζεκτ δεδομένης χρονικής διάρκειας. Αν ψάχνεις για ευέλικτη εργασία, που να σου προσφέρει είτε ένα βασικό είτε ένα πρόσθετο εισόδημα, ή αναζητάς να προσλάβεις τον κατάλληλο επαγγελματία, το νέο αυτό site δημιουργήθηκε για να σε βοηθήσει.

Όσον αφορά το όνομα, επιδιώξαμε να αποφύγουμε έναν ακόμη αγγλικό τίτλο. Αναζητούσαμε κάτι ελληνικό και χαρακτηριστικό. Πέρα λοιπόν, της κλασσικής έννοιας της λέξης που δηλώνει την εργατικότητα, μας κέντρισε, γιατί στην καθομιλουμένη αντιτίθεται στη σοβαροφάνεια. Douleutaras, μία έννοια τόσο απλοϊκή, η οποία όμως σημαίνει ταυτόχρονα παραγωγικότητα, αλλά και αγάπη του αντικειμένου εργασίας. Επιθυμία μας είναι συνεπώς οι χρήστες να βλέπουν τη δουλειά τους ως κάτι ευχάριστο και δημιουργικό και να το κάνουν με πάθος, όπως θεωρούμε ότι πράττουμε κι εμείς.

Η ιδέα προέκυψε πριν από περίπου ενάμιση έτος, όταν πέντε φίλοι, αναλύοντας την κατάσταση στην Ελλάδα και ιδιαίτερα τα τραγικά επίπεδα ανεργίας και πώς αυτά θα μπορούσαν, να μειωθούν, κατάληξαν, πως ο κλάδος του freelancing, ο οποίος είναι  ιδιαίτερα διαδεδομένος στο εξωτερικό και μάλιστα, είναι ένας τομέας, από τον οποίο προέρχεται και το μεγαλύτερο μέρος του εισοδήματος τους, δεν έχει την απήχηση, την οποία θα μπορούσε, να έχει στην Ελλάδα. Αυτό τους έδωσε την ώθηση, ώστε να δημιουργήσουν μια πλατφόρμα, η οποία προωθεί τον κλάδο αυτό και δίνει την ευκαιρία σε ανθρώπους, που έχουν τις ικανότητες, να προσφέρουν και είναι πάρα πολλοί, να φτιάξουν το προφίλ τους και να αξιοποιήσουν αυτές τις ικανότητες δουλεύοντας στην ουσία για τους εαυτούς τους.

Από εκεί και πέρα η εκτέλεση της ιδέας πήρε διάφορες μορφές κατά τη διαδικασία σχεδιασμού, όπως και συνεχίζει να εξελίσσεται σύμφωνα με τις ανάγκες των χρηστών μας και των σχολίων, που μας στέλνουν.

Οι προσφερόμενες υπηρεσίες μπορούν να περιλαμβάνουν εργασίες εξ αποστάσεως, όπως για παράδειγμα web/graphic design, προγραμματισμός, μεταφράσεις ή δημόσιες σχέσεις, καθώς επίσης και εργασίες που απαιτούν φυσική παρουσία, παραδείγματος χάρη ιδιαίτερα μαθήματα, τεχνικές εργασίες, personal trainers ή κηπουρική.

Υπάρχουν άλλες αντίστοιχες πλατφόρμες – υπηρεσίες όπως ο Douleutaras στην Ελλάδα;

Έχουμε δει κάποιες παρόμοιες προσπάθειες πρόσφατα, που όμως είτε δεν είναι ολοκληρωμένες, είτε θεωρούμε ότι έχουν βασικές διαφορές με το Douleutara.

Σε κάθε περίπτωση πάντως πρωτοβουλίες σαν τη δική μας είναι πάντα ευπρόσδεκτες, μιάς και η αγορά του freelancing ή της αυτοαπασχόλησης βρίσκεται ακόμα σε εμβρυϊκό επίπεδο στην Ελλάδα και χρειάζονται όσο το δυνατόν περισσότερες «φωνές», που να εργάζονται προς την ίδια κατεύθυνση.

Σε τι διαφέρει η πλατφόρμα του Douleutara από τους ανταγωνιστές της;

Καταρχήν δεν θεωρούμε το freelancer.com ή αντίστοιχες πλατφόρμες ανταγωνιστές, αλλά συναγωνιστές μας, για τους λόγους που προαναφέραμε.

Σε σχέση με τις διαφορές που έχουμε, συνοπτικά, το freelancer.com έχει ως στόχο του την παγκόσμια αγορά, κομμάτι της οποίας είναι και η Ελλάδα. Στόχος του είναι να συγκεντρώνει δουλειές από όλα τα μήκη και τα πλάτη του κόσμου και να τις προσφέρει σε freelancers από όλο τον κόσμο. Μία από αυτές είναι και η Ελλάδα.

Αντίθετα, το douleutaras.gr είναι απόλυτα προσαρμοσμένο στις απαιτήσεις και στις ιδιαιτερότητες της ελληνικής αγοράς. Αφορά έλληνες “δουλευταράδες” που θέλουν να προωθήσουν τις ικανότητες τους σε ένα σημαντικό κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας, αλλά παράλληλα αφορά και μικρομεσαίες επιχειρήσεις, νοικοκυριά και ιδιώτες, που για διάφορους λόγους επιθυμούν να βρουν τον κατάλληλο έλληνα επαγγελματία, που θα τους εκτελέσει την εργασία τους.

Σχετικά με ιστοσελίδες οι οποίες έχουν ως αντικείμενο την εύρεση εργασίας, όπως τα kariera.gr, skywalker.gr, αυτές απευθύνονται κυρίως σε επιχειρήσεις σημαντικού μεγέθους, αλλά και σε όσους επιθυμούν την εύρεση πλήρους ή μερικής απασχόλησης. Περάν των προφανών διαφορών σε ό,τι αφορά την αγορά, στην οποία απευθυνόμαστε, το douleutaras.gr δίνει τη δυνατότητα στον κάθε επαγγελματία να δημιουργήσει το προφίλ του και να προβάλλει τις ικανότητες και τις υπηρεσίες του, κάτι το οποίο δεν προσφέρουν οι προαναφερθείσες ιστοσελίδες.

Συνεπώς, η διαδικασία εύρεσης του πλέον κατάλληλου επαγγελματία γίνεται με απόλυτα διαφανή και αξιοκρατικό τρόπο, καθώς ο εργοδότης μπορεί να λάβει υπόψιν του στοιχεία όπως το κόστος της κάθε προσφοράς, το πλήρες βιογραφικό του επαγγελματία, αλλά και την αξιολόγηση που έλαβε για παρεμφερείς εργασίες, που εκτέλεσε κατά το παρελθόν.

Πώς βλέπεις μέχρι στιγμής την ανταπόκριση του κοινού; Υπάρχει ενδιαφέρον;

Η ανταπόκριση του κοινού μέχρι στιγμής έχει ξεπεράσει κάθε προσδοκία μας και συνεχώς αυξάνεται. Η πλατφόρμα μας αριθμεί περί τους 1000 χρήστες, έχει αναρτηθεί ένας πολύ σημαντικός αριθμός εργασιών ενώ, αρκετοί είναι και αυτοί, που έχουν ήδη βρει δουλειά μέσα από το douleutaras.gr. Όλα αυτά συνυπολογίζοντας ότι βρισκόμαστε στον “αέρα” μόλις για τρείς εβδομάδες.

Τι νέο να περιμένουμε από το douleutara στο μέλλον;

Ο douleutaras είναι προσηλωμένος προς τη δημιουργία και ενίσχυση ενός νέου εργασιακού μοντέλου, όπου η αυτοαπασχόληση θα είναι εξίσου, αν όχι ακόμα και πιο ελκυστική προοπτική σε σχέση με τις επιλογές της μόνιμης ή μερικής απασχόλησης.

Οι προκλήσεις μας είναι δύο: πρώτον να εξελίξουμε το προιόν μας στο βαθμό που να ανταποκρίνεται απόλυτα στις ανάγκες των χρηστών μας και δεύτερον να ενθαρρύνουμε όλους τους έλληνες και τις ελληνίδες να συμβάλλουν και αυτοί σε αυτήν την προσπάθεια, είτε δημιουργόντας το προφίλ τους και προβάλλοντας τις ικανότητες τους, είτε αναζητώντας τον κατάλληλο «δουλευταρά» μέσω μίας πλατφόρμας, που προωθεί και επιβραβεύει την ποιότητα, την εργατικότητα και την αξιοπιστία.

Αυτό που σίγουρα μπορείτε να περιμένετε είναι αρκετές νέες λειτουργίες που θα κάνουν την ιστοσελίδα μας ακόμα πιο εύχρηστη και πρακτική. Και φυσικά πολλή δουλειά απ’ όλους μας!

Θα ήθελες να συμπληρώσεις κάτι άλλο για το douleutara;

Το μόνο που θα ήθελα να προσθέσω είναι πως την προσπάθεια αυτή την κάνουμε μόνοι μας, χωρίς να υπάρχει κάποιος χρηματοδότης για να μας υποστηρίζει. Συνεπώς, χρήματα για διαφήμιση δεν υπάρχουν και άρα δεν θα καταφέρουμε τίποτα εάν το μήνυμα και το όραμα μας δεν το ενστερνιστούν και όλοι αυτοί που έχει τύχει να διαβάσουν ή να ακούσουν για εμάς.

Στην τελική, ας ρίξουν μία ματιά στο douleutaras.gr, πιθανόν να εκπλαγούν ευχάριστα!

Ποια είναι τα σχέδια της ομάδας σας για μελλοντικά projects; τι άλλο να περιμένουμε στο άμεσο και έμμεσο μέλλον;

Η ομάδα είναι απόλυτα προσηλωμένη στο douleutaras.gr και στην εξέλιξη του. Έχουμε πάρα πολύ δρόμο μπροστά μας. Ως εκ τούτου, δεν είναι στα άμεσα σχέδια μας η ενασχόληση με κάτι άλλο πέραν των θεμάτων που αφορούν το Δουλευταρά.

 

 

Προσωπικά θα ήθελα να ευχηθώ τα καλύτερα για την ομάδα του Douleutaras.gr, γιατί είναι ένα πραγματικά αξιόλογο ελληνικό project. Πριν μερικό καιρό χρειάστηκε να χρησιμοποιήσω τις υπηρεσίες του και βρήκα άμεσα χρήσιμους συνεργάτες. Μακάρι να δούμε στο μέλλον και άλλες αξιόλογες ελληνικές προσπάθειες και σε άλλους κλάδους!


Σημείωση: Μην βάζετε keywords στο πεδίο για το όνομα καθώς επίσης και links προς άσχετες ιστοσελίδες με τη θεματολογία του άρθρου. Οι διαχειριστές του ifeed θα μαρκάρουν αυτόματα αυτά τα σχόλια ως spam!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αποκτήστε τα Παρακάτω Δύο
ΔΩΡΕΑΝ Ebook

seo ebook

Τα συγκεκριμένα ebook θα σας αποκαλύψουν κάποια από τα μεγαλύτερα μυστικά για να αυξήσετε τις θέσεις σας στο Google, καθώς επίσης και τα έσοδα σας μέσω internet!!!

  • Ανεβείτε Εύκολα Στο Google
  • Αποκτήστε Υψηλή Επισκεψιμότητα
  • Κερδίστε Περισσότερα Χρήματα

Εγγραφείτε στο Εβδομαδιαίο NEWSLETTER

&

Αποκτήστε ΔΩΡΕΑΝ το SEO Ebook
"Αποτελεσματικό Link Building" & το Ebook "Χρήματα Μέσω Internet".