Τι είναι το crowd funding και πως μπορεί να βρει κάποιος επενδυτές

Το άρθρο δημοσιεύτηκε από τον Αλέξανδρος Ίτσιος

Ονομάζομαι Αλέξανδρος Ίτσιος και είμαι ο ιδρυτής της κοινότητας του ifeed. Eίμαι Co-founder της EnterLogic που ειδικεύεται κυρίως στο Internet Marketing. Σκοπός μου είναι να δείξω στον αρχάριο internet marketer, καθώς επίσης και τον επιχειρηματία που μόλις μπήκε στον χώρο του internet, πως να φτιάξει μια επικερδή διαδικτυακή επιχείρηση. Σε περίπτωση που θέλετε να επικοινωνήσετε μαζί μου, μπορείτε να με βρείτε στο Facebook, Twitter και Google Plus.


Το συγκεκριμένο άρθρο σίγουρα θα ενδιαφέρει όσους ψάχνουν να βρουν επενδυτές!

Αρχικά ας ξεκινήσουμε με τη λέξη crowd funding και τι σημαίνει. Ουσιαστικά πρόκειται για επενδύσεις που μπορεί να κάνει ο οποιοσδήποτε, προκειμένου να στηρίζει ένα σχέδιο. Για παράδειγμα, μπορεί να έχετε σκεφτεί να δημιουργήσετε ένα game ή ένα κόμικ ή ακόμη και μία ταινία, αλλά δεν μπορείτε να βρείτε επενδυτές. Στις περισσότερες περιπτώσεις αυτό που θα κάνατε θα ήταν απλά να εγκαταλείψετε την προσπάθεια, αλλά τώρα μέσω ιστοσελίδων crowdfunding, μπορείτε να βρείτε χορηγούς και να υλοποιήσετε το σχέδιο σας.

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν αρκετά crowd funding sites, αλλά τα κυριότερα είναι το indiegogo και φυσικά το kickstarter. Μέσα από αυτές τις ιστοσελίδες, μπορείτε να παρουσιάσετε το σχέδιο σας και να αρχίσετε να λαμβάνετε χρήματα. Δυστυχώς το kickstarter δεν διατίθεται για κατοίκους εκτός Ηνωμένων πολιτειών και Αγγλίας, οπότε η μοναδική λύση είναι το indiegogo. Ουσιαστικά αυτές οι σελίδες λειτουργούν με τον παρακάτω τρόπο:

Αρχικά αποφασίζεται πόσα χρήματα χρειάζεστε για να πετύχετε το στόχο σας. Εάν πετύχετε το στόχο σας, παίρνετε τα χρήματα μείον ένα ποσό που παρακρατείτε από το ίδιο το site, καθώς επίσης και από τον τρόπο πληρωμής (π.χ. paypal για το indiegogo).

Έπειτα επιλέγετε το χρονικό διάστημα που θα χρειαστείτε για να επιτύχετε το στόχο. Να τονίσω εδώ, ότι υπάρχει ένα μέγιστο χρονικό περιθώριο για να πραγματοποιηθεί αυτό.

Στο επόμενο βήμα ορίζεται τα δώρα που θα κερδίσουν οι δωρητές σας και τέλος αν εγκριθείτε, μπαίνετε στον αγωνιστικό χώρο μαζί με όλους τους άλλους υποψήφιους.

 


Σημείωση: Μην βάζετε keywords στο πεδίο για το όνομα καθώς επίσης και links προς άσχετες ιστοσελίδες με τη θεματολογία του άρθρου. Οι διαχειριστές του ifeed θα μαρκάρουν αυτόματα αυτά τα σχόλια ως spam!

2 Σχόλια στο Άρθρο “Τι είναι το crowd funding και πως μπορεί να βρει κάποιος επενδυτές


  1. Μην ξεχάσουμε και το gofundme.com

  2. Γενικά υπάρχουν αρκετά τέτοια. Απλά αυτά τα δυο είναι τα πιο γνωστά.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αποκτήστε τα Παρακάτω Δύο
ΔΩΡΕΑΝ Ebook

seo ebook

Τα συγκεκριμένα ebook θα σας αποκαλύψουν κάποια από τα μεγαλύτερα μυστικά για να αυξήσετε τις θέσεις σας στο Google, καθώς επίσης και τα έσοδα σας μέσω internet!!!

  • Ανεβείτε Εύκολα Στο Google
  • Αποκτήστε Υψηλή Επισκεψιμότητα
  • Κερδίστε Περισσότερα Χρήματα

Εγγραφείτε στο Εβδομαδιαίο NEWSLETTER

&

Αποκτήστε ΔΩΡΕΑΝ το SEO Ebook
"Αποτελεσματικό Link Building" & το Ebook "Χρήματα Μέσω Internet".