Το Facebook χρησιμοποιεί BitTorrent.

Το άρθρο δημοσιεύτηκε από τον nikos

O Νίκος είναι απόφοιτος του τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του ΕΚΠΑ. Στον ελεύθερο του χρόνο του αρέσει να παρακολουθεί νέα που αφορούν τη μεσογειακή πολιτισμική κληρονομιά!


bittorrent_swarm

Διαδικτυακές υπηρεσίες, όπως το Facebook  χρειάζονται χιλιάδες servers για τη διαχείριση της ροής των ενημερώσεων που αποστέλλονται από εκατομμύρια χρήστες.  Η ενημέρωση όλων  αυτών των servers όμως κοστίζει πολύ σε χρόνο και πόρους.

Σύμφωνα με τον κ. Tom Cook  από την ομάδα μηχανικών των συστημάτων του Facebook,  πολλά προβλήματα προέκυπταν στην καθημερινή ενημέρωση κώδικα μέχρι που ανακάλυψαν το BitTorrent.  O κ. Cook σε μια ομιλία  που έδωσε αυτή την εβδομάδα στο Velocity Conference με τίτλο  «A Day in the Life of Facebook Operations»,  εξήγησε πόσο αποτελεσματικό είναι το BitTorrent  για τους σκοπούς του server deployment.

Πλέον το Facebook με το καταναμεμημένο σύστημα που υποστηρίζει το BitTorrent μπορεί να στέλνει αρκετές εκατοντάδες ΜΒ σε δεκάδες χιλιάδες υπολογιστές μόλις σε ένα λεπτό.  Κάθε server αντιστοιχεί σε ένα κόμβο που βοηθάει στην καλύτερη και γρηγορότερη κατανομή του καινούριου κώδικα. Χωρίς το ΒitTorrent  θα  χρειαζόντουσαν  αρκετές ώρες να ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία.

To Facebook όμως δεν είναι  η μόνη μεγάλης κλίμακας διαδικτυακή υπηρεσία που χρησιμοποιεί το ΒitTorrent για τις ενημερώσεις των servers. Η υλοποίηση του Twitter, με κωδικό όνομα  «Murder», βασίζεται στο BitTornado BitTorrent client.

Πηγή: TorrentFreak

Η ομιλία του Tom Cook: Velocity 2010: Tom Cook, \”A Day in the Life of Facebook Operations\”

Bittorrent guide: Copyright? What Copyright? Your Guide to Bittorrent Software, Security and Services


Σημείωση: Μην βάζετε keywords στο πεδίο για το όνομα καθώς επίσης και links προς άσχετες ιστοσελίδες με τη θεματολογία του άρθρου. Οι διαχειριστές του ifeed θα μαρκάρουν αυτόματα αυτά τα σχόλια ως spam!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Αποκτήστε τα Παρακάτω Δύο
ΔΩΡΕΑΝ Ebook

seo ebook

Τα συγκεκριμένα ebook θα σας αποκαλύψουν κάποια από τα μεγαλύτερα μυστικά για να αυξήσετε τις θέσεις σας στο Google, καθώς επίσης και τα έσοδα σας μέσω internet!!!

  • Ανεβείτε Εύκολα Στο Google
  • Αποκτήστε Υψηλή Επισκεψιμότητα
  • Κερδίστε Περισσότερα Χρήματα

Εγγραφείτε στο Εβδομαδιαίο NEWSLETTER

&

Αποκτήστε ΔΩΡΕΑΝ το SEO Ebook
"Αποτελεσματικό Link Building" & το Ebook "Χρήματα Μέσω Internet".