Χρήματα Μέσω Ίντερνετ – Affiliate Marketing

Το άρθρο δημοσιεύτηκε από τον Αλέξανδρος Ίτσιος

Ονομάζομαι Αλέξανδρος Ίτσιος και είμαι ο ιδρυτής της κοινότητας του ifeed. Eίμαι Co-founder της EnterLogic που ειδικεύεται κυρίως στο Internet Marketing. Σκοπός μου είναι να δείξω στον αρχάριο internet marketer, καθώς επίσης και τον επιχειρηματία που μόλις μπήκε στον χώρο του internet, πως να φτιάξει μια επικερδή διαδικτυακή επιχείρηση. Σε περίπτωση που θέλετε να επικοινωνήσετε μαζί μου, μπορείτε να με βρείτε στο Facebook, Twitter και Google Plus.


Δεν είναι λίγοι οι χρήστες που ψάχνουν τρόπους για να κερδίσουν χρήματα μέσα από το internet.  Ελάχιστοι όμως είναι αυτοί που καταφέρνουν να έχουν ένα πλήρες εισόδημα (στην Ελλάδα τουλάχιστον).  Αυτό οφείλεται στην έλλειψη υποδομών, αλλά και σοβαρών εταιριών στη χώρα μας. Συγκεκριμένα, ο πάταγος που έχει γίνει στο εξωτερικό και ιδιαίτερα στην Αμερική, οφείλεται στο Affiliate Marketing, το οποίο είναι ανύπαρκτο στην Ελλάδα. Στην Ελλάδα υπάρχουν σοβαροί Bloggers, οι οποίοι θα μπορούσαν να βγάζουν αρκετά χρήματα αν υπήρχαν οι κατάλληλες εταιρίες, οι οποίες δεν υπάρχουν.

Πως λειτουργούν τα affiliate προγράμματα?

Βάζουμε banners με διάφορες εταιρίες στην ιστοσελίδα μας και οι χρήστες κάνουν κλικ πάνω τους. Αν ο χρήστης προβεί σε αγορά, εμείς παίρνουμε ένα ποσοστό. Το κακό είναι ότι δεν υπάρχει καλό conversion με αυτή τη διαδικασία, παρά μόνο σε ειδικές περιπτώσεις. Ο λόγος είναι επειδή απλά τοποθετούνται διάφορα banners διαφημιστικά, χωρίς να παρουσιάζεται το συγκεκριμένο προϊόν, το οποίο ίσως να θέλαμε να προωθήσουμε και να κάνουμε reviews και συγκριτικά. Αν σε κάποια φάση στην Ελλάδα υπάρξουν εταιρίες που θα ακολουθήσουν την πολιτική του Amazon, τότε ίσως να καταφέρει και ο μέσος Έλληνας να κερδίσει (πράγμα που δεν το βλέπω να γίνεται σύντομα).

Δυσκολίες

Μέσα στην έλλειψη σοβαρότητας έρχεται να προστεθεί και η ελληνική νομοθεσία, που κάνει τα πράγματα χειρότερα καθότι για να κάνουμε κάτι τέτοιο, πρέπει ή να μην τα δηλώνουμε (κοινώς μαύρα), ή να τα κάνουμε έναρξη στην εφορία και να πληρώνουμε κάθε δίμηνο το ποσό που αντιστοιχεί στον ΟΑΕΕ. Θα ήθελα επίσης να προσθέσω ότι παρατήρησα κάποιες εταιρίες να παρέχουν καλά ποσοστά για τους affiliates τους, με την προϋπόθεση να τους κόβετε τιμολόγιο.  Τώρα πια σοβαρή εταιρία internet marketing – seo θα καθίσει να κάνει τζάμπα προώθηση, πραγματικά δεν ξέρω…

Λύσεις

Το μόνο που έχω δει να αποδίδει κάποια χρήματα είναι η προώθηση εταιριών web hosting, καθότι μπορείτε να μπείτε σε προγράμματα affiliates της κάθε εταιρίας φιλοξενίας ιστοσελίδων, να φτιάξετε ένα site που θα έχει reviews για web hosting και δίπλα να έχετε το banner της σχετικής εταιρίας. Κάθε φορά που κάποιος κάνει κλικ σε κάποια εταιρία και θα μπαίνει να αγοράσει, τότε εσείς θα παίρνετε ένα ποσοστό. Τα ποσοστά κυμαίνονται έως και 20% σε κάποιες εταιρίες (πχ stigmahost και hosting-web).

Επίλογος

Ίσως να υπάρχουν και άλλοι μέθοδοι που κάποιος να μπορεί να βγάλει χρήματα μέσω ιντερνετ. Πάντως στην Ελλάδα φαίνεται να είμαστε πολύ πίσω ακόμη. Ίσως η ενασχόληση με το affiliate marketing για το εξωτερικό να είναι η σωστή λύση για όσους ξέρουν καλά αγγλικά, μιας και  θα χρειαστείτε τον ίδιο χρόνο για να στήσετε κάτι, μόνο που τα κέρδη έξω θα είναι μεγαλύτερα.


Σημείωση: Μην βάζετε keywords στο πεδίο για το όνομα καθώς επίσης και links προς άσχετες ιστοσελίδες με τη θεματολογία του άρθρου. Οι διαχειριστές του ifeed θα μαρκάρουν αυτόματα αυτά τα σχόλια ως spam!

7 Σχόλια στο Άρθρο “Χρήματα Μέσω Ίντερνετ – Affiliate Marketing


 1. Pingback: Κέρδος από το Internet | ifeed

 2. greekcode on said:

  ***Αν σε κάποια φάση στην Ελλάδα υπάρξουν εταιρίες που θα ακολουθήσουν την πολιτική του Amazon ***

  οπως?σε τι αναφερεσαι ? καποια πηγη να δουμε ?

  ευχαριστω

 3. θέλω να πω ότι στο amazon σου δίνεται η δυνατότητα να πάρεις να βάλεις το συγκεκριμένο προϊόν που θέλεις και άρα να έχεις στοχευμένο κοινό. Εδώ στην Ελλάδα με τα bannerakia κλπ κλπ, πως θα μπορέσεις να έχεις κέρδος αντίστοιχο με αυτό του εξωτερικού? Επίσης πως θα τα δικαιολογήσεις στην εφορία?

 4. Bγάζω standard περί τα $40 ευρώ την ημέρα ασχολούμενος με ppc sites. Ξεκίνησε ως πείραμα, είδα ότι είχε δυνατότητες και το κυνήγησα:)

 5. Αλέξανδρος Ίτσιος on said:

  Έχεις να μας αναφέρεις περισσότερα παραδείγματα? πραγματικά θα είχα ενδιαφέρον να μαθαίναμε. Με ελληνικά affiilates έπαιξες?

 6. Ενδιαφέρον άρθρο! Συμφωνώ με τα περισσότερα, αλλά διαφωνώ με αυτό που λέει ο συγγραφέας για το ποιά είνα τα καλύτερα affiliate προγράμματα.

  Εξαρτάται από το περιεχόμενό σου για το τι έιναι καταλληλότερο. Για αυτό το Blog και για αυτό το θέμα σίγουρα φαίνεται πως καλά affiliate links μπορεί να “πέσουν” από hosting εταιρείες.

  Αν όμως ό άλλος έχει ένα blog με κοσμήματα; Φυσικά θα ψάξει κάτι στο αντικείμενό του.

 7. Θα συμφωνήσω και εγώ μαζί σου πάνω στο ποια είναι τα καλύτερα affiliate προγράμματα. Το άρθρο γράφτηκε πριν καναδυό χρόνια και τότε τα πράγματα ήταν εντελώς διαφορετικά. Οι εταιρίες affiliate είχαν πολύ περιορισμένες επιλογές τότε σε σχέση με τώρα. Αυτό έχει αλλάξει φυσικά. 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αποκτήστε τα Παρακάτω Δύο
ΔΩΡΕΑΝ Ebook

seo ebook

Τα συγκεκριμένα ebook θα σας αποκαλύψουν κάποια από τα μεγαλύτερα μυστικά για να αυξήσετε τις θέσεις σας στο Google, καθώς επίσης και τα έσοδα σας μέσω internet!!!

 • Ανεβείτε Εύκολα Στο Google
 • Αποκτήστε Υψηλή Επισκεψιμότητα
 • Κερδίστε Περισσότερα Χρήματα

Εγγραφείτε στο Εβδομαδιαίο NEWSLETTER

&

Αποκτήστε ΔΩΡΕΑΝ το SEO Ebook
"Αποτελεσματικό Link Building" & το Ebook "Χρήματα Μέσω Internet".