Στρατηγικές Link Building

Το άρθρο δημοσιεύτηκε από τον Αλέξανδρος Ίτσιος

Ονομάζομαι Αλέξανδρος Ίτσιος και είμαι ο ιδρυτής της κοινότητας του ifeed. Eίμαι Co-founder της EnterLogic που ειδικεύεται κυρίως στην κατασκευη e shop, ενώ οι ιστοσελίδες seo projects & supremo hosting προσφέρουν υπηρεσίες SEO και φιλοξενίας ιστοσελίδων αντίστοιχα. Σκοπός μου είναι να δείξω στον αρχάριο internet marketer, καθώς επίσης και τον επιχειρηματία που μόλις μπήκε στον χώρο του internet, πως να φτιάξει μια επικερδή διαδικτυακή επιχείρηση. Σε περίπτωση που θέλετε να επικοινωνήσετε μαζί μου, μπορείτε να με βρείτε στο Facebook, Twitter και Google Plus.


Θα παραδεχτώ ότι για κάποιον που μόλις μπαίνει στο χώρο του seo, η διαδικασία του link building μπορεί να είναι ιδιαίτερα δύσκολη. Η φαινομενικά χαοτική διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσουμε για να χτίσουμε συνδέσμους σε directories, blogs, social networks και forums, είναι αρκετή για να αγχώσει τον οποιοδήποτε. Οι περισσότεροι webmasters θεωρούν ότι καλό θα ήταν να βάλουν σε μία σειρά με τις κατηγορίες συνδέσμων που θα έπρεπε να ξεκινήσουν. Οπότε ξεκινάνε αρχικά και κάνουν 100 υποβολές σε directories, μετά κάνουν blog comments και μετά συμμετοχή σε forums. Αν και μία οργανωμένη διαδικασία φαίνεται να είναι ότι καλύτερο για αρχή, θα εξηγήσω για ποιο λόγο κάτι τέτοιο δεν είναι ότι καλύτερο για τις μηχανές αναζήτησης.

Ο κυριότερος λόγος είναι επειδή οι μηχανές αναζήτησης θέλουν να βλέπουν συνδέσμους και γενικότερα αναφορές, από διαφορετικού τύπου ιστοσελίδες. Δεν είναι ότι καλύτερο λοιπόν να ξεκινήσουμε να κάνουμε υποβολή συνδέσμων με σειρά, αλλά να υπάρχει διαφοροποίηση. Για παράδειγμα, καλό θα ήταν να υποβάλουμε καθημερινά την ιστοσελίδα μας σε μερικά directories, να κάνουμε μερικά σχόλια σε ιστοσελίδες και να συμμετέχουμε σε forums. Έτσι όχι μόνο θα καταφέρετε να έχετε καλύτερα αποτελέσματα, αλλά και να χτίσετε κατάλληλα και τη φήμη σας σε διάφορα social media, καθώς επίσης και forums.

Η καλύτερη τακτική είναι να χρησιμοποιείται καμιά δεκαριά ή εικοσαριά διαφορετικές link building τεχνικές. Με αυτό τον τρόπο, δεν θα βαρεθείτε από την επαναλαμβανόμενη διαδικασία.

Τέλος, προσπαθείστε να αποφύγετε τις Black Hat τεχνικές, οι οποίες θα μπορούσαν να βλάψουν την ιστοσελίδα σας.


Σημείωση: Μην βάζετε keywords στο πεδίο για το όνομα καθώς επίσης και links προς άσχετες ιστοσελίδες με τη θεματολογία του άρθρου. Οι διαχειριστές του ifeed θα μαρκάρουν αυτόματα αυτά τα σχόλια ως spam!

2 Σχόλια στο Άρθρο “Στρατηγικές Link Building


 1. Πόσο δίκιο έχεις. Η προσέγγιση είναι το παν, είναι όπως και να το κάνουμε η πρώτη εντύπωση που θα πάρεις και σίγουρα θα πρέπει να είναι πιο ενδεδειγμένη. Εγώ δεν είμαι υπέρ βέβαια στο να σου ρχεται η καθε εταιρία που έχει μαζέψει πληροφορίες για σένα και να σου λέει, η εταιρία σου το ένα/το άλλο έλα σε εμάς θα σου δώσουμε και αυτο και αυτο και εκείνο.
  Κάνε μια ενημέρωση αλλα ώς εκεί, δεν είμαι κατα του αθέμιτου ανταγωνισμού(το σηκώνει και ο κλάδος εξάλλου) αλλά σίγουρα δεν είμαι υπέρ του ξεκατινιάσματος..
  Αυτα.

 2. Θα συμφωνήσω απόλυτα. Σχετικό άρθρο είχα γράψει πριν μερικό καιρό εδώ:
  Προσέχοντας τη συμπεριφορά μας στα Social media.
  Προσωπικά σε καμία περίπτωση δεν θα εμπιστευόμουν επαγγελματία που “θάβει” ιδιαίτερα μπροστά σε πελάτη κάποιον άλλο επαγγελματία ή πελάτη. Όπως και να το δούμε, χτυπάει άσχημα.

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code class="" title="" data-url=""> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong> <pre class="" title="" data-url=""> <span class="" title="" data-url="">

Αποκτήστε τα Παρακάτω Δύο
ΔΩΡΕΑΝ Ebook

seo ebook

Τα συγκεκριμένα ebook θα σας αποκαλύψουν κάποια από τα μεγαλύτερα μυστικά για να αυξήσετε τις θέσεις σας στο Google, καθώς επίσης και τα έσοδα σας μέσω internet!!!

 • Ανεβείτε Εύκολα Στο Google
 • Αποκτήστε Υψηλή Επισκεψιμότητα
 • Κερδίστε Περισσότερα Χρήματα

Εγγραφείτε στο Εβδομαδιαίο NEWSLETTER

&

Αποκτήστε ΔΩΡΕΑΝ το SEO Ebook
"Αποτελεσματικό Link Building" & το Ebook "Χρήματα Μέσω Internet".