Γρήγορη μετατροπή πολλών εικόνων!

Το άρθρο δημοσιεύτηκε από τον fontas

Είναι απόφοιτος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών με μεταπτυχιακό δίπλωμα στα Δίκτυα Υπολογιστών και τις Ψηφιακές Επικοινωνίες. Εργάζεται ως ερευνητής και ασχολείται με την μουσική και την τεχνολογία.


Μετατρέψτε γρήγορα εικόνες σε linux.

imagemagick convert μετατροπή πολλών εικόνων

Η μετατροπή εικόνων από μία μορφή σε μία άλλη μπορεί να γίνει πολύ εύκολα. Σχεδόν όλα τα προγράμματα επεξεργασίας εικόνων δίνουν την δυνατότητα να ανοίξεις μία εικόνα και να την σώσεις σε άλλη μορφή. Όμως μερικές φορές από γραμμή εντολών (command line) τα πράγματα μπορούν να γίνουν πολύ πιο γρήγορα. Σε αυτόν τον οδηγό θα δούμε πως μπορούμε να μετατρέπουμε πολύ γρήγορα εικόνες από μία μορφή στην άλλη με την βοήθεια του εργαλείο convert των linux.

Κατ’αρχάς, το εργαλείο convert είναι μέρος της σουίτας γραφικών Imagemagick. Συνεπώς, αν δεν το έχουμε εγκατεστημένο μπορούμε να το εγκαταστήσουμε με την παρακάτω εντολή (σε Ubuntu):

sudo apt-get install imagemagick

Η μετατροπή μίας εικόνας με το convert είναι πανεύκολη. Έστω ότι θέλουμε να μετατρέψουμε μία εικόνα από JPEG σε PNG. Απλά πηγαίνουμε στον κατάλογο που είναι η εικόνα μας και τρέχουμε το convert ως εξής:

convert image.jpg image.png

Αυτό όμως που έχει πραγματικά ενδιαφέρον είναι η μετατροπή πολλών εικόνων μαζί. Για παράδειγμα έστω ότι θέλω να μετατρέψω 20 εικόνες από JPEG σε PNG. Μια διαδικασία που θα απαιτούσε να κάνουμε 20 φορές open – save as σε κάποιο συμβατικό πρόγραμμα επεξεργασίας εικόνων με το convert γίνεται σε μόλις μία εντολή! Αρκεί να είναι όλες οι εικόνες στον ίδιο κατάλογο.

for i in $(ls *.jpg); do convert $i $(basename $i .jpg).png; done

Προφανώς, για διαφορετικούς τύπους εικόνων αλλάζουμε τις εντολές αντίστοιχα. Για περισσότερες πληροφορίες:

man convert


Σημείωση: Μην βάζετε keywords στο πεδίο για το όνομα καθώς επίσης και links προς άσχετες ιστοσελίδες με τη θεματολογία του άρθρου. Οι διαχειριστές του ifeed θα μαρκάρουν αυτόματα αυτά τα σχόλια ως spam!

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code class="" title="" data-url=""> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong> <pre class="" title="" data-url=""> <span class="" title="" data-url="">

Αποκτήστε τα Παρακάτω Δύο
ΔΩΡΕΑΝ Ebook

seo ebook

Τα συγκεκριμένα ebook θα σας αποκαλύψουν κάποια από τα μεγαλύτερα μυστικά για να αυξήσετε τις θέσεις σας στο Google, καθώς επίσης και τα έσοδα σας μέσω internet!!!

  • Ανεβείτε Εύκολα Στο Google
  • Αποκτήστε Υψηλή Επισκεψιμότητα
  • Κερδίστε Περισσότερα Χρήματα

Εγγραφείτε στο Εβδομαδιαίο NEWSLETTER

&

Αποκτήστε ΔΩΡΕΑΝ το SEO Ebook
"Αποτελεσματικό Link Building" & το Ebook "Χρήματα Μέσω Internet".