Επιταχύνετε την εκκίνηση των Windows(Μέρος 2o)

Το άρθρο δημοσιεύτηκε από τον Αρτέμης Κ.

Ονομάζομαι Αρτέμης και είμαι ένα από τα ιδρυτικά μέλη της κοινότητας του ifeed.gr. Ως λάτρης της τεχνολογίας, προσπαθώ, όσο γίνεται, να παρακολουθώ τις εξελίξεις της. Ορισμένα από τα ενδιαφέροντα μου είναι τα κοινωνικά δίκτυα, η κατασκευή ιστοσελίδων, η συγγραφή άρθρων & το blogging, ο εθελοντισμός, η μουσική, το ανοιχτό λογισμικό, η επιχειρηματικότητα και το ποδήλατο!


 

Ήρθε η ώρα για το δεύτερο μέρος της ανάρτησης με τις ρυθμίσεις εκκίνησης για Windows XP, όπου θα γίνει λόγος για τις υπόλοιπες καρτέλες (tabs) του MSConfig.

Η καρτέλα Win.ini σχετίζεται με ένα ακόμα αρχείο που “ξέμεινε” από παλιότερες εκδόσεις των Windows, το Win.ini. Το αρχείο αυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να εκτελέσετε αυτόματα προγράμματα κατά την εκκίνηση των Windows, κάθως επίσης και για να απενεργοποιήσει λειτουργίες που μπορεί να προκαλούν προβλήματα στον υπολογιστή μας. Όπως συμβαίνει και με το System.ini, μπορείτε να προσθέσετε και να αφαιρέσετε λειτουργίες πολύ απλά, βάζοντας τικ στα σχετικά κουτάκια, αλλά και να επεξεργαστείτε  και γιατί όχι να διαγράψετε κάποια από αυτά.

Καρτέλα Win.ini

 

Η καρτέλα BOOT.INI χρησιμοποιείται για να επιφέρει αλλαγές στο αρχείο boot.ini, το οποίο χρησιμοποιήτε από τα Windows XP για να καθορίσετε ποικίλες επιλογές εκκίνησης. Στην κορυφή του παραθύρου βρίσκεται μια λίστα όλων των εκδόσεων του λειτουργικού συστήματος Windows που είναι εγκατεστημένες αυτή τη στιγμή στον υπολογιστή μας.

Καρτέλα BOOT.INI

 

Στην καρτέλα Υπηρεσίες (Services) είναι ενσωματωμένα στοιχεία των Windows που μπορούν να ρυθμιστούν ώστε να εκτελούνται αυτόματα κατά την εκκίνηση. Μια ολοκληρωμένη και πλήρης λίστα, θα εμφανιστεί επιλέγοντας την καρτέλα Υπηρεσίες.  Παρόλο που οι υπηρεσίες μπορούν να απενεργοποιηθούν εύκολα βγάζοντας το τικ από τα σχετικά κουτάκια, θα ήταν καλύτερα να το κάνετε από την κονσόλα Υπηρεσίες, κάνοντας κλικ στην “έναρξη” και στην συνέχεια στην “Εκτέλεση” όπου θα πληκτρολογήσετε services.msc και θα πατήσετε Enter. Παρόλα αυτά, θα πρέπει να ξέρετε ότι οι πληροφορίες που θα βρείτε εδώ μπορεί να αποδειχθούν χρήσιμες, διότι μπορείτε κάνοντας κλικ στην στήλη Κατάσταση (Status) να δείτε σαν ομάδα όλες τις υπηρεσίες που βρίσκονται σε λειτουργία.

Επίσης μπορείτε από αυτή την καρτέλα, να απενεργοποιήσετε όλες τις υπηρεσίες της Microsoft, πατώντας στο “Απόκρυψη όλων των υπηρεσιών της Microsoft” , έτσι ώστε να δείτε εάν υπάρχει κάποιο πρόβλημα με αυτές τις υπηρεσίες.

 

Υπηρεσίες (Services)

Πλησιάζοντας πλέον προς το τέλος της ανάρτησης, μπαίνουμε στην τελευταία χρήσιμη καρτέλα όπου ονομάζεται Εκκίνηση και στην οποία υπάρχει μία λίστα με όλα τα προγράμματα, τα οποία έχουν ρυθμιστεί ώστε να εκκινούν με τον άνοιγμα του υπολογιστή και το ξεκίνημα των Windows. Αυτά είναι τα προγράμματα που βρίσκονται στην “έναρξη”,  στην taskbar ή τα προγράμματα τα οποία φορτώνουν αυτόματα στο μητρώο.

Καρτέλα Εκκίνηση

Για να επιτύχετε την ταχύτερη εκκίνηση, απλά ξεφορτωθείτε τα περιττά προγράμματα ή αυτά που προκαλούν προβλήματα στον υπολογιστή σας.

Τα όσα ανέφερα, είναι δοκιμασμένα και έχει παρατηρηθεί από αρκετό κόσμο ότι όντως επηρεάζουν το σύστημα μας.

Ελπίζω η ανάρτηση μου να σας χρησιμεύσει.

 


Σημείωση: Μην βάζετε keywords στο πεδίο για το όνομα καθώς επίσης και links προς άσχετες ιστοσελίδες με τη θεματολογία του άρθρου. Οι διαχειριστές του ifeed θα μαρκάρουν αυτόματα αυτά τα σχόλια ως spam!

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code class="" title="" data-url=""> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong> <pre class="" title="" data-url=""> <span class="" title="" data-url="">

Αποκτήστε τα Παρακάτω Δύο
ΔΩΡΕΑΝ Ebook

seo ebook

Τα συγκεκριμένα ebook θα σας αποκαλύψουν κάποια από τα μεγαλύτερα μυστικά για να αυξήσετε τις θέσεις σας στο Google, καθώς επίσης και τα έσοδα σας μέσω internet!!!

  • Ανεβείτε Εύκολα Στο Google
  • Αποκτήστε Υψηλή Επισκεψιμότητα
  • Κερδίστε Περισσότερα Χρήματα

Εγγραφείτε στο Εβδομαδιαίο NEWSLETTER

&

Αποκτήστε ΔΩΡΕΑΝ το SEO Ebook
"Αποτελεσματικό Link Building" & το Ebook "Χρήματα Μέσω Internet".