Νέας γενιάς μνήμη ενισχυόμενη από πρωτεΐνη δέντρου (Λεύκα)

Το άρθρο δημοσιεύτηκε από τον theodion

Ο Θεόδωρος Διονυσίου εργάζεται στην Novel Web Designs και ειδικεύεται στο χώρο της κατασκευής ιστοσελίδων και προώθησης ιστοσελίδων (SEO).


Νέας γενιάς μνήμη εμπνευσμένη από τη φύση

Υπάρχει σχέση μεταξύ λεύκας και της κατασκευής μνήμης υπολογιστών; Ναι.

Νέας γενιά μνήμη με πρωτεΐνεςΣτο μέλλον, βελτιωμένα συστήματα μνήμης υπολογιστών θα μπορούν να χρησιμοποιούν πρωτεΐνες που υπάρχουν σε λεύκες. Οι επιστήμονες έχουν αναπτύξει μια εναλλακτική λεωφόρο για να μικρογραφήσουν τα στοιχεία μνήμης, αυξάνοντας παράλληλα τη χωρητικότητα της μνήμης και τον αριθμό των λειτουργικών λογικών στοιχείων στους υπολογιστές. Η προσέγγιση αυτή θα μπορούσε να δώσει νέα πρότυπα στις τεχνικές κατασκευής.

Οι επιστήμονες από το Εβραϊκό Πανεπιστήμιο της Ιερουσαλήμ απέδειξαν ότι είναι δυνατό να επεκταθεί σε μεγάλο βαθμό η χωρητικότητα της μνήμης των μελλοντικών υπολογιστών, δημιουργώντας μονάδες μνήμης με βάση νανοσωματίδια διοξειδίου του πυριτίου σε συνδυασμό με μόρια πρωτεϊνών που προέρχονται από τη λεύκα.

Η προσέγγιση αυτή θα μπορούσε να αντικαταστήσει τις πρότυπες τεχνικές κατασκευής, που χρησιμοποιούνται μέχρι τώρα για την αύξηση χωρητικότητας της μνήμης των υπολογιστών, μια διαδικασία που περιλαμβάνει συνεχώς αυξανόμενο κόστος παραγωγής.

Το έργο αφορά την γενετική μηχανική της πρωτεΐνης της λεύκας ώστε να καταστεί δυνατή η υβριδοποίηση της με τα νανοσωματίδια πυριτίου. Σε αυτήν την διαδικασία, τα νανοσωματίδια (nanoparticles) είναι συνδεμένα με τον εσωτερικό πόρο μιας σταθερής δακτυλιοειδούς πρωτεΐνης (το παράγωγο της λεύκας), και τα υβρίδια διατάσσονται σε ένα μεγάλο δίκτυο ή σειρά (array), πολύ στενών μοριακών στοιχείων μνήμης.

Το πρακτικό αποτέλεσμα της έρευνας, που πραγματοποιήθηκε από τον καθηγητή Danny Porath και τους συνεργάτες του, είναι ένα αποδοτικό σύστημα που αυξάνει σημαντικά την υπάρχουσα χωρητικότητα μνήμης μειώνοντας ταυτόχρονα σημαντικά το χώρο που απαιτείται για την εκτέλεση αυτού του όγκου δραστηριότητας.

Ένα σχετικό άρθρο έχει δημοσιευθεί στο περιοδικό Nature Nanotechnology.

© 2010 Xinhua News Agency – CEIS under contract with MarketWatch. All rights reserved.

toptechnews.com


Σημείωση: Μην βάζετε keywords στο πεδίο για το όνομα καθώς επίσης και links προς άσχετες ιστοσελίδες με τη θεματολογία του άρθρου. Οι διαχειριστές του ifeed θα μαρκάρουν αυτόματα αυτά τα σχόλια ως spam!

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code class="" title="" data-url=""> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong> <pre class="" title="" data-url=""> <span class="" title="" data-url="">

Αποκτήστε τα Παρακάτω Δύο
ΔΩΡΕΑΝ Ebook

seo ebook

Τα συγκεκριμένα ebook θα σας αποκαλύψουν κάποια από τα μεγαλύτερα μυστικά για να αυξήσετε τις θέσεις σας στο Google, καθώς επίσης και τα έσοδα σας μέσω internet!!!

  • Ανεβείτε Εύκολα Στο Google
  • Αποκτήστε Υψηλή Επισκεψιμότητα
  • Κερδίστε Περισσότερα Χρήματα

Εγγραφείτε στο Εβδομαδιαίο NEWSLETTER

&

Αποκτήστε ΔΩΡΕΑΝ το SEO Ebook
"Αποτελεσματικό Link Building" & το Ebook "Χρήματα Μέσω Internet".