Πολιτιστικές Πρωτεύουσες 2011

Το άρθρο δημοσιεύτηκε από τον theodion

Ο Θεόδωρος Διονυσίου εργάζεται στην Novel Web Designs και ειδικεύεται στο χώρο της κατασκευής ιστοσελίδων και προώθησης ιστοσελίδων (SEO).


Μετά το Έσσεν της Γερμανίας, το Πεκς της Ουγγαρίας και την Κωνσταντινούπολη, πολιτιστικές πρωτεύουσες της Ευρώπης ανακηρύχθηκαν το Τάλιν, πρωτεύουσα της Εσθονίας, και το Τούρκου της Φινλανδίας. Και οι δύο πόλεις προγραμματίζουν σειρά πολιτιστικών εκδηλώσεων καθ’ όλη τη διάρκεια του 2011 που αναμένεται να προσελκύσουν εκατομμύρια επισκεπτών.

Ο θεσμός της πολιτιστικής πρωτεύουσας μετράει ήδη 26 χρόνια και αποτελεί μία από τις σημαντικότερες πολιτιστικές πρωτοβουλίες της ΕΕ. Οι διάφορες πόλεις συναγωνίζονται για τον τίτλο υποβάλλοντας προγράμματα πολιτιστικών εκδηλώσεων που προβάλουν την ευρωπαϊκή τους ταυτότητα και ενθαρρύνουν τη συμμετοχή των πολιτών.

Τα προγράμματα πρέπει επίσης να προβλέπουν δημόσιες επενδύσεις μεγάλης κλίμακας. Οι πόλεις που επιλέγονται χρηματοδοτούνται από την ΕΕ η καθεμία με 1,5 εκατ. ευρώ.

Το Τάλιν έχει θέσει ως στόχο να προβάλει τη δημιουργικότητα και τον πολιτιστικό προσανατολισμό της πόλης, και παράλληλα τη μεσαιωνική της κληρονομιά και το ναυτικό της παρελθόν. Προβλέπει επίσης την υλοποίηση κατασκευαστικών έργων, όπως ο επανασχεδιασμός πολιτιστικών κέντρων κ.ά. Στις εκδηλώσεις περιλαμβάνονται οι “Ναυτικές Ημέρες του Τάλιν”, η μεγαλύτερη δωρεάν εκδήλωση για οικογένειες, καθώς και μια μεγάλη δωρεάν συναυλία ροκ μουσικής για τον εορτασμό της ανεξαρτησίας της Εσθονίας.

Το πρόγραμμα του Τούρκου έχει ως βασικό θέμα το περιβάλλον και τη σημασία του πολιτισμού για τον άνθρωπο. Η πόλη αυτή, που βρίσκεται στη νοτιοδυτική ακτή της Φινλανδίας, θα προωθήσει, μεταξύ άλλων, πολιτιστικά προγράμματα για τα σχολεία και τα γηροκομεία. Άλλα θέματα θα αφορούν τον ναυτικό χαρακτήρα της πόλης ή θα έχουν σχέση με το πνεύμα και την αναζήτηση της ταυτότητας του καθενός.

Οι δύο πόλεις θα ενώσουν τις δυνάμεις τους στο πλαίσιο διαφόρων προγραμμάτων κατά τη διάρκεια του έτους, προβάλλοντας τη γεωγραφική και εθνική τους συγγένεια. Θα διοργανώσουν κοινές εκδηλώσεις με στόχο να συγκεντρώσουν την προσοχή στα προβλήματα ρύπανσης στην περιοχή της Βαλτικής Θάλασσας.

Το Τάλιν εγκαινίασε το πολιτιστικό του πρόγραμμα με μια φαντασμαγορική εναρκτήρια τελετή που περιλάμβανε νυχτερινή συναυλία και πυροτεχνήματα. Το Τούρκου θα ξεκινήσει το πρόγραμμά του στις 15 Ιανουαρίου με τριήμερες εκδηλώσεις και δραστηριότητες που θα περιλαμβάνουν ένα υπαίθριο σόου στον ποταμό Aura.

πηγή: mavro provato


Σημείωση: Μην βάζετε keywords στο πεδίο για το όνομα καθώς επίσης και links προς άσχετες ιστοσελίδες με τη θεματολογία του άρθρου. Οι διαχειριστές του ifeed θα μαρκάρουν αυτόματα αυτά τα σχόλια ως spam!

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code class="" title="" data-url=""> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong> <pre class="" title="" data-url=""> <span class="" title="" data-url="">

Αποκτήστε τα Παρακάτω Δύο
ΔΩΡΕΑΝ Ebook

seo ebook

Τα συγκεκριμένα ebook θα σας αποκαλύψουν κάποια από τα μεγαλύτερα μυστικά για να αυξήσετε τις θέσεις σας στο Google, καθώς επίσης και τα έσοδα σας μέσω internet!!!

  • Ανεβείτε Εύκολα Στο Google
  • Αποκτήστε Υψηλή Επισκεψιμότητα
  • Κερδίστε Περισσότερα Χρήματα

Εγγραφείτε στο Εβδομαδιαίο NEWSLETTER

&

Αποκτήστε ΔΩΡΕΑΝ το SEO Ebook
"Αποτελεσματικό Link Building" & το Ebook "Χρήματα Μέσω Internet".