Συντήρηση υπολογιστή, διαγράφοντας άχρηστα αρχεία

Το άρθρο δημοσιεύτηκε από τον tkonsoulas

Ο υπολογιστής αποθηκεύει τα πάντα στο σκληρό δίσκο. Όταν εσείς σβήνετε κάποιο αρχείο, τότε αυτό αφήνει κατάλοιπα. Όταν μπαίνετε στο ίντερνετ και κοιτάτε διάφορες ιστοσελίδες, τότε ο υπολογιστής τις αποθηκεύει σε κάποια μορφή, κάτι το οποίο φυσικά επιβαρύνει τον υπολογιστή και σε χώρο και σε απόδοση. Είναι τα λεγόμενα “σκουπίδια” που μαζεύει ο υπολογιστής, τα οποία πρέπει να τα διαγράφουμε.

Υπάρχει ένα δωρεάν πρόγραμμα, το CCleaner, το οποίο βοηθάει στη συντήρηση του υπολογιστή μας. Ο υπολογιστής χρειάζεται συντήρηση, γιατί όσο περνάει ο καιρός πέφτει η απόδοση του και γίνεται πιο αργός και μαζεύει όλο και περισσότερα “σκουπίδια”. Με το CCleaner, θα κάνουμε το Windows να δουλεύει γρηγορότερα.

Κάνετε κανονικά την εγκατάσταση του προγράμματος και μετά ανοίγετε το πρόγραμμα. Καλό είναι να αφήσουμε τις ρυθμίσεις όπως έχουν και να μην τσεκάρουμε τίποτα εμείς.

Προτού πάμε να δουλέψουμε το πρόγραμμα, να σας πω ότι το πρόγραμμα με τις προεπιλεγμένες ρυθμίσεις, σβήνει το ιστορικό των browsers (mozilla firefox, internet explorer, google chrome, opera, safari). Αν θέλετε για τον οποιοδήποτε λόγο να το κρατήσετε, τότε πηγαίνετε στον αντίστοιχο browser και ξετσεκάρετε το.

Το πρόγραμμα ανοίγει με την καρτέλα Καθαριστής και χωρίς να πειράξουμε τίποτα, πατάμε Ανάλυση, και αφού βρει τα άχρηστα αρχεία, μετά πατάμε Έναρξη Καθαριστή. Θα μας πετάξει μήνυμα ότι θα σβηστούν αρχεία και πατάμε εντάξει, αφού αυτό θέλουμε κι εμείς.

Ύστερα, πηγαίνουμε στην καρτέλα Μητρώο και πατάμε Έλεγχος για Παραμέτρους. Αφού τελειώσει η ανάλυση, πατάμε Διόρθωση Επιλεγμένων Παραμέτρων και στο παράθυρο που θα εμφανιστεί πατάμε Ναι, ώστε να κρατήσουμε ένα αντίγραφο ασφαλείας των αλλαγών. Ύστερα, στο νέο παράθυρο πατάμε Διόρθωση Όλων και μετά Κλείσιμο.

Καλό είναι την παραπάνω διαδικασία να την υλοποιείτε ανά τακτά χρονικά διαστήματα, ανάλογα με τη χρήση του υπολογιστή που κάνετε, ώστε αυτός να συντηρείται.


Σημείωση: Μην βάζετε keywords στο πεδίο για το όνομα καθώς επίσης και links προς άσχετες ιστοσελίδες με τη θεματολογία του άρθρου. Οι διαχειριστές του ifeed θα μαρκάρουν αυτόματα αυτά τα σχόλια ως spam!

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code class="" title="" data-url=""> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong> <pre class="" title="" data-url=""> <span class="" title="" data-url="">

Αποκτήστε τα Παρακάτω Δύο
ΔΩΡΕΑΝ Ebook

seo ebook

Τα συγκεκριμένα ebook θα σας αποκαλύψουν κάποια από τα μεγαλύτερα μυστικά για να αυξήσετε τις θέσεις σας στο Google, καθώς επίσης και τα έσοδα σας μέσω internet!!!

  • Ανεβείτε Εύκολα Στο Google
  • Αποκτήστε Υψηλή Επισκεψιμότητα
  • Κερδίστε Περισσότερα Χρήματα

Εγγραφείτε στο Εβδομαδιαίο NEWSLETTER

&

Αποκτήστε ΔΩΡΕΑΝ το SEO Ebook
"Αποτελεσματικό Link Building" & το Ebook "Χρήματα Μέσω Internet".