7 αποτελεσματικοί μέθοδοι για link building

Το άρθρο δημοσιεύτηκε από τον Αλέξανδρος Ίτσιος

Ονομάζομαι Αλέξανδρος Ίτσιος και είμαι ο ιδρυτής της κοινότητας του ifeed. Eίμαι Co-founder της EnterLogic που ειδικεύεται κυρίως στην κατασκευη e shop, ενώ οι ιστοσελίδες seo projects & supremo hosting προσφέρουν υπηρεσίες SEO και φιλοξενίας ιστοσελίδων αντίστοιχα. Σκοπός μου είναι να δείξω στον αρχάριο internet marketer, καθώς επίσης και τον επιχειρηματία που μόλις μπήκε στον χώρο του internet, πως να φτιάξει μια επικερδή διαδικτυακή επιχείρηση. Σε περίπτωση που θέλετε να επικοινωνήσετε μαζί μου, μπορείτε να με βρείτε στο Facebook, Twitter και Google Plus.


Η δημιουργία links, θα έπρεπε να είναι πάντα μέσα στο πρόγραμμα των webmasters, οι οποίοι περιμένουν να αυξήσουν τους επισκέπτες τους. Ας δούμε λοιπόν μία λίστα με 7 αποτελεσματικές μεθόδους για link building. Όπως έχω αναφερθεί και σε προηγούμενα άρθρα, η αποτελεσματικότερη μέθοδος είναι η δημιουργία ποιοτικού περιεχομένου, το οποίο θα προσελκύσει τους χρήστες να δημιουργήσουν links προς εσάς. Ας δούμε λοιπόν κάποιες αποτελεσματικές μεθόδους.

1. Infographics

Τα infographics αποτελούν μία από τις καλύτερες λύσεις για να φέρετε link προς την ιστοσελίδα σας. Σε γενικές γραμμές τα infographics προσφέρουν εύκολες και κατανοητές πληροφορίες, οι οποίες συνήθως γίνονται viral και οι αναγνώστες το διαμοιράζουν σε διάφορα Social Netoworks ή τα αναδημοσιεύουν στην ιστοσελίδα τους, εκφράζοντας τις σκέψεις τους.

2. Viral περιεχόμενο

Αυτό θα μπορούσε να είναι οτιδήποτε. Από videos και εικόνες, μέχρι λίστες (όπως αυτή εδώ). Για παράδειγμα, πριν από μερικό καιρό είχα δημιουργήσει ένα άρθρο πάνω στην κατασκευή eshop. Το άρθρο εξηγούσε πως να φτιάξει κάποιος ένα eshop στο facebook. Μέσα σε μερικές ώρες το άρθρο είχε διαμοιραστεί σε διάφορα bookmarking sites, άλλα blogs το ανέφεραν, ενώ έγιναν αρκετά σχόλια μέσα στο ίδιο το post. σε 48 ώρες το άρθρο ήταν πρώτη σελίδα για τον όρο κατασκευή eshop.

3. RSS Feeds

Σίγουρα είναι μία από τις πιο παλιές μεθόδους, αλλά ακόμη και σήμερα μπορεί να φέρει αρκετούς αναγνώστες στο site μας.

4. Διαγωνισμοί

Ίσως τα περισσότερα comments και προσέλευση που είχε ποτέ το ifeed σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, έγινε από τη δημοσίευση ενός διαγωνισμού. Δώστε κάτι δωρεάν στους χρήστες σας και κερδίστε links και επισκέπτες.

5. Ebooks

Τα ebooks είναι μία άψογη μέθοδος για να αυξήσετε το newsletter σας, να αυξήσετε τη φήμη σας και φυσικά να αποκτήσετε links προς το site σας.

6. Guest posts

Ίσως η πιο αποτελεσματική μέθοδος αυτή τη στιγμή (μιλάμε για την εποχή μετά το penquin update). Μπείτε και γράψτε σε άλλα blogs με σχετικό περιεχόμενο και συμπεριλάβετε links προς το site σας με το anchor text που επιθυμείτε.

7. Forums & Blog Comments

Μπορεί να τα forums και τα comments να μην είναι η πιο αποτελεσματική μέθοδος πλέον, αλλά δίνει τη δυνατότητα να φέρετε αρκετούς επισκέπτες προς την ιστοσελίδα σας, σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Έχετε να προτείνετε και εσείς κάποια άλλη μέθοδο link building? Θα χαρούμε να την ακούσουμε.


Σημείωση: Μην βάζετε keywords στο πεδίο για το όνομα καθώς επίσης και links προς άσχετες ιστοσελίδες με τη θεματολογία του άρθρου. Οι διαχειριστές του ifeed θα μαρκάρουν αυτόματα αυτά τα σχόλια ως spam!

2 Σχόλια στο Άρθρο “7 αποτελεσματικοί μέθοδοι για link building


  1. πολύ ενδιαφέρον.. Ομόλογώ πως ορισμένους από αυτούς τους τρόπους δεν τους είχα σκεφτεί από άποψη link building αλλά όντως μπορούν τελικά να προκαλέσουν σωστό building σε θέμα οργανικότητας. Αυτα τα λινκς όμως έχουν όλα επίδραση στο SEO? Σαφώς και κανείς βέβαια δεν αψηφα και το direct traffic που θα φέρουν.. Σκοπός άλλωστε είναι το traffic..

  2. Πολύ χρήσιμο άρθρο, όσον αφορά το θέμα με τα forums και τα comments, έχω την εντύπωση ότι μόνο απο τα dofollow blogs μπορείς να κερδίσεις το backlink, αλλιώς περιμένεις απλά να πατηθεί το anchor url, θα το ψάξω παραπάνω βέβαια ;p

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code class="" title="" data-url=""> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong> <pre class="" title="" data-url=""> <span class="" title="" data-url="">

Αποκτήστε τα Παρακάτω Δύο
ΔΩΡΕΑΝ Ebook

seo ebook

Τα συγκεκριμένα ebook θα σας αποκαλύψουν κάποια από τα μεγαλύτερα μυστικά για να αυξήσετε τις θέσεις σας στο Google, καθώς επίσης και τα έσοδα σας μέσω internet!!!

  • Ανεβείτε Εύκολα Στο Google
  • Αποκτήστε Υψηλή Επισκεψιμότητα
  • Κερδίστε Περισσότερα Χρήματα

Εγγραφείτε στο Εβδομαδιαίο NEWSLETTER

&

Αποκτήστε ΔΩΡΕΑΝ το SEO Ebook
"Αποτελεσματικό Link Building" & το Ebook "Χρήματα Μέσω Internet".